.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 3 юни 2013 г.

ГЛАЗИРАНИ СВИНСКИ РЕБЪРЦА

ПРОДУКТИ
1,5кг.Свински ребра
1глава лук
1ск.чесън/или щипка сух/
щипка джинджифил
2/3с.л.олио
3с.л.захар
100мл.ябълков оцет
150мл.кетчуп
100мл.сос Уочестър
сол,млян черен пипер
Измийте и почистете ребрата от ципите.Нарежете ги на парчета с по 3ребра.Кипнете на котлон около 3литра вода и поставете ребрата в кипяща вода,като месото трябва да бъде напълно покрито с вода.Леко посолете и оставете ребрата да се варят за около час,час и половина.Ако е нужно добавете допълнително вода.
За марината
Обелете и нарежете на ситно една глава лук и една скилидка чесън.Загрейте 2,3с.л.олио в малка тенджерка.Запържете лука и чесъна.Прибавете оцета,захарта,сос Уочестър,кетчупа и джинджифила.
Варете сос на умерен огън около 10минути.Поправете със сол и черен пипер на вкус.
Разпределете ребрата върху тава постлана с хартия за печене.По желание може да нарежете ребрата по единично.
Намажете ребрата с половината сос и ги изпечете в нагряна фурна на 200градуса за около 15минути.
Отново намажете с останалият сос и отново печете за около 20минути.
Сервирайте  ребърцата със зелена салата .

От варенето на ребрата ми остана страхотно ухаещ бульон и направих супа.
Ще напиша само продуктите за супата без точен грамаж.
Кипнете на котлон прецеден бульон от свински ребра.Нарежете предварително свареното месо на ситно и го прибавете към бульона.Прибавете листа от целина и 1малка цяла глава лук.
Нарежете картоф на малки парченца и пресни гъби печурки и ги добавете към супата.
Варете на слаб огън докато се сварят картофите. Извадете от супата главата лук и застройте  с жълтък и кисело мляко.Посолете на вкус със сол и прясно смлян черен пипер.По желание поръсете с пресен магданоз.
Да ви е сладко!



неделя, 2 юни 2013 г.

КЕЙК С ЧЕРЕШИ И ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ

ПРОДУКТИ
250гр.череши
3яйца
120гр.бяла захар
60гр.кафява захар
2ванилии
7с.л.олио
2с.л.гореща вода
140гр.брашно
2с.л.царевично нишесте
2с.л.какао
щипка канела
1ч.л.бакпулвер
1к.л.сода бикарбонат
70гр.шоколадови/какаови/
маслени бисквити
2с.л.какао
пудра захар и какао за декорация
Измийте и почистете черешите от костилките.
В купа разбийте яйцата с бялата и кафявата захар.Прибавете на тънка струйка олиото.Към сместа добавете 2с.л.гореща вода,като продължавате да разбивате.
В купа смесете сухите съставки брашното,нишестето,содата,бакпулвера,ванилията,канелата и 2с.л.какао.
Прибавете на 2,3пъти сухата смес,към яйчената,като разбърквате с лъжица до хомогенна маса.
Намажете с масло или олио и набрашнете форма за кекс.
На дъното на формата начупете на парченца половината от количеството бисквити а другата половина от бисквитите натрошете на ситно.Посипете половината череши.
Разделете кексовото тесто на две.В едната част прибавете 2с.л.какао.
Редувайте двете кексови смеси 2с.л.от по светлата и върху нея 2с.л.от по тъмното тесто и така до изчерпване на количествата.Прибавете и останалото количество череши.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180градуса за около 45минути.
Направете проверка за да сте сигурни,че кейка ви се е изпекал по познатия начин с клечка за зъби.При печене кейка се напуква но това в никакъв случай няма да развали вкусът му.
Оставете кейка да се охлади и го обърнете върху подходяща чиния.
Декорирайте кейка с пудра захар и какао.Сервирайте кейка охладен на стаена температура с черешов или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...