.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 27 юли 2014 г.

Сладкиш Линцер с мармалад от сини и орехи


ПРОДУКТИ
125гр.меко масло
170гр.захар
5бр. яйца
кората на 1/3портокал или лимон
270гр.брашно
1бакпулвер
1/2ч.ч. прясно мляко
мармалад от сини сливи
счукани орехи за овалване





В купа поставете 125гр.меко масло и 170гр.захар и ги разбийте с помощта на миксер.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате с миксера.Добавете и настърганата на ситно портокалова кора.Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете на 2,3 пъти към сместа,като го редувате с прясното мляко до изчерпване на количествата.Разбърквайте с дървена лъжица.Брашно+прясно мляко+брашно...
Постелете правоъгълна тава с хартия за печене.Пресипете тестото и загладете.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 13минути.
След изпичане оставете блата леко да се охлади за около 10минути.
Намажете блата с част от мармалада.Разрежете блата на две равни вертикални половинки и ги слепете.
Полученият правоъгълен сладкиш отново намажете с мармалад от всички страни.Нарежете сладкиша на малки квадрати и намажете всяко квадратче с допълнително мармалад,за да полепнат по- добре натрошените орехи.
Поръсете/оваляйте/ всяко квадратче с ситно натрошени орехи.Орехите могат да се заменят с всякакъв вид ядки с които разполагате у дома или с кокосови стърготини.
Приберете приготвените сладкишчете в хладилник за да се охладят,преди да ги сервирате.
Да ви е Сладко!

понеделник, 7 юли 2014 г.

Тарта с ананас,шоколад и крем дулсе де лече

ПРОДУКТИ
За платката
2ч.ч.брашно
125гр.меко масло
1/2ч.ч.захар
2жълтъка
1бакплувер
1ч.л.бренди

За пълнежа
100гр.шоколад
500гр.пресен ананас/или от консерва/
За крема
2жълтъка
1ч.ч.прясно мляко
3с.л.с калпаче пшенично нишесте
320гр.подсладено Дулсе де лече/карамелизирано кондензирано мляко/
За глазурата
2белтъка
4с.л.захар

1.В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера.Направете кладенче и в него сипете меко масло,захарта,жълтъците и алкохола.Омесете меко и гладко тесто.Завийте тестото в стреч фолио и го приберете в хладилник за около10 минути.
Разточете тестото на кръг и внимателно го разстелете във форма за пай или в обла форма с отделящо се дъно/диаметър на формата за печене около 24см./Притеснете леко с пръсти и оформете кората с лек борд по стените на формата/ с височина около 2см. Приберете оформената платка в хладилник,докато си приготвите крема и останалите продукти за пълнежа.
2.В малка касеролка разбийте 2 жълтъка,3с.л.с калпаче пшенично нишесте и 1ч.ч.прясно мляко.
Пригответе крема на слаб котлон,като постоянно разбърквате с дървена лъжица.За да не се получат бучици много е важно да се разбърква постоянно и температурата на котлона да е много слаба.
Охладете крема на стаена температура и към него прибавете около 320гр/350гр..Дулсе де лече.
Разбъркайте до хомогенна маса.Как да си приготвите Дулсе де лече,ще намерите тук.
3.Нарежете ананаса на шайби,обелете кората и отстранете сърцевината.Нарежете ананаса на кубчете.Пресният ананас може да се замени с ананас от консерва.
4.Извадете платката от хладилника и поръсете по дъното и 100гр.настърган шоколад.Количеството шоколад може малко да се увеличи.
Върху шоколада разпределете приготвеният крем с Дулсе де лече.Върху крема разпределете нарязаните парченца ананас.
 Изпечете тартата в нагрята фурна на 200гр.за около 40минути.Извадете тартата от фурната и оставете за около 5минути леко да се охлади.
Намажете тартата с разбити на твърд сняг белтъци с 4с.л.захар.С помощта с лъжица оформете леки връхчета.Увеличете градусите на фурната на 220гр. и върнете тартата във фурната за около 3,4минути или колкото да се зачервят връхчетата на разбитите белтъци.
Извадете сладкиша от фурната и го оставете напълно да се охлади,преди да го извадите от формата за печене.Сервирайте прекрасният сладкиш охладен,нарязан на триъгълни или правоъгълни парчета.
Да ви е сладко! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...