.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 29 януари 2016 г.

Най-вкусните шоколадови десерти


Че са много вкусни си е истина,не преувеличавам.Приготвих ги за десет минути а се излапаха за секунди.


ПРОДУКТИ за 8 бр.

200гр.паста от кашу/тахан от кашу
4супени лъжици оризова меласа или друга меласа
4 супени лъжици какаово масло
50гр.сушени череши
150гр. черен шоколад
30/40гр.белени сурови бадеми
кокосови стърготини за поръсване






паста от кашу
1.В купа смесете паста от кашу с меласата.Разтопете на водна баня какаовото масло/може да се замени с кокосово масло/ и го прибавете,към сместа.


2.Черешите ако са сухи ги накиснете за кратко във вода или алкохол за да набъбнат.
Загребвайте с ръце от сместа,поставете по-средата черешка и оформете на топче с големината на пресни череши.Подредете оформените топчете в чиния и ги приберете във фризер за около 2,3 минути.
3.Извадете топчетата от фризера и с ръце ги слепете едно за друго по-три на десерче.От топлината на ръцете топчетата леко омекват и се слеят без проблем.Набучете бадем във всяко топче.


4.Разтопете на водна баня шоколада и с него полейте десертите.
Поръсете с кокос десертите и ги приберете за 2,3 минути в хладилник за да се стегне шоколада.
***Паста от кашу/или тахан от кашу и какаово масло може да се закупи от всички био магазини.
Сушени череши могат да се закупят от био магазини,магазини за подправки или квартални зеленчукови магазини.


четвъртък, 28 януари 2016 г.

Манголд(Acelga ) с бекон

Ястието е много лесно за приготвяне.От ония манджички е
който са простички на вид и с малко съставки,но с превъзходен вкус.
Срещнах по магазините  в Испания някакъв обемист треволяк,който не бях виждала на българския пазар и си нямах представа как се приготвя.Както често се случва приятелки,като се видят на по кафе си говоря и за манджи.Разговорихме се с една дружка за въпросният треволяк и тя взе,че ми донесе още на следващия ден приготвяно ястие с аселга,за да го опитам на вкус.
Допадна ми много вкусът на този зеленчук и от тогава, често присъства на нашата трапеза.
Аселга или манголд със сигурност,ще допадне на любителите на листните зеленчуци  с  приятният си аромат на прясно откъсната царевица ( поне на мен ми мирише на царевица) и вкус подобен на лапад. Манголд или наричан още спанаково или листно цвекло е листен зеленчук с който могат да се приготвят вкусни основни ястия с месо,картофи,крокети и зеленчукови кюфтета,манголд с нахут.Зеленчукът е подходящ и  за пълнеж на емпанади, кишове и баници и за приготвянето на вкусна лазаня, омлети,супи и сосове.
А ето и рецептата за Манголд с бекон.


ПРОДУКТИ
1кг. Манголд
200гр.бекон
2скилидки чесън
1супена лъжица брашно
олио
сол на вкус





*1.Измийте и нарежете манголда на лентички.Поставете нарязаният зеленчук в тенджера с подсолена вода и го сварете за около 15/20минути или до омекване.Оставете свареният зеленчук да се охлади и го прецедете.

    *2.В тиган запържете  200гр. нарязан бекон.Прибавете и около 2,3 супени лъжици олио.Добавете чесъна нарязан на ситно.Към ястието прибавете лъжица брашно и разбъркайте с лъжица за да се размесят съставките и да не се получат бучки от брашното.Прибавете свареният и отцеден манголд и разбърквайте 2,3 минути за да се смесят съставките.
Посолете ястието на вкус и го отстранете от котлона .Сервирайте ястието топло с яйца на очи и лентички хрупкав бекон.

сряда, 27 януари 2016 г.

Сиропирана пита с орехи и сладко от кайсии

ПРОДУКТИ
420гр.брашно+за доомесване и разточване
1ч.л. сол
2суп.лъж. захар
2суп.лъж. олио
125гр.кисело мляко
20гр.мая
200мл.хладка вода
За плънката
120гр.орехи
4,5 суп.лъж. сладко от кайсии
щипка канела
За сиропа
1 чаена чаша с калпаче захар
ванилия
1,5 чаени чаши вода
20гр.масло

1.В купа сипете брашното,направете кладенче и в него сипете една чаена лъжица сол,две супени лъжици захар,две супени лъжици олио,125гр.кисело мляко,разтворете маята в 200мл.хладка вода и я прибавете,към останалите продукти.
2.Замесете меко и гладко тесто,да не лепне по ръцете.Завийте купата с тестото с чиста кърпа или стреч фолио и я приберете  на топло за около 30минути.
3.Направете плънката ,като в купа, сместите 120/150гр.смлени орехови ядки,4,5 супени лъжици сладко от кайсии и щипка канела.
4.Премесете тестото,разделете го на две,за да е по-удобно за разточване.Разточете тестата на тънки кори и с ринг изрежете кръгчета.Във всяко кръгче поставете част от плънката и оформете,като пакетче/кесийка/.Подредете пакетчетата едно до друго в тава или форма с отделящо се дъно около 26см.Приберете оформената пита на топло за около 20минути.
5.Изпечете питата в нагряна фурна на 180градуса за 30минути.
6.След изпичане оставете питата да се охлади и я полейте със топъл захарен сироп,приготвен от една чаена чаша с калпаче захар,ванилия,чаша и половина вода и кубче масло.

7.Оставете питата за няколко часа да се охлади и да поеме захарният сироп.
Преди сервиране поръсете питата леко с пудра захар.

Леща с пуешко месо и бяло вино

ПРОДУКТИ
500гр.пуешко месо от бут
млян черен пипер
100гр.брашно
олио
2глава лук
1стрък праз/бялата част/
3,4 скилидки чесън
2 морков
1 чаена лъжица червен пипер
200мл.бяло вино
150мл.доматен сок
300/400гр. леща
сол,риган,магданоз

1.В тенджерка поставете 300/400гр.измита и почистена леща,1 настърган морков,нарязана на ситно 1/2 глава лук.Прибавете и 2,3 скилидки чесън и 1 суп.лъжица олио.Прибавете и литър вода и сварете лещата на умерен огън.Заделете сварената леща на страна.
2.Измийте и подсушете месото,поръсете с прясно смлян черен пипер и го оваляйте в брашно.
3.Загрейте на котлон тенджера с олио и изпържете за кратко месото,колкото леко да промени цвета си.Извадете месото в чиния и го заделете на страна.
4.В тенджерата прибавете едно по едно 2,3 скилидки чесън,нарязаният на ситно лук и нарязаният на ситно праз.Задушете за около минута,две и прибавете морковът,нарязан на колелца.Към ястието прибавете и чаена лъжичка червен пипер.Разбъркайте ястието и прибавете 150мл.доматен сок/белени домати от консерва или доматено пюре/.Прибавете към ястието 200мл.бяло вино и го оставете да покъкри за около 5 минути.
5.Полейте ястието с литър вода или зеленчуков бульон и го оставете да покъкри под похлупак за около 30 минути/или до сваряване на месото.
6.След като месото се свари,към ястието прибавете и сварената леща и част от бульона на лещата.
7.Посолете ястието на вкус,прибавете щипка сух риган и оставете ястието да покъкри ,за още
  около 10минути.Сервирайте ястието топло,поръсено с ситно накълцан магданоз.


петък, 11 декември 2015 г.

Tурон или бяла халва с бадеми.

Днес ще ви представя едно мое любимо сладко изкушение,което в много части на Европа  се асоциира с Коледа и кулинарните традиции около празника.Turrón duro/твърда нуга/ или Turrón de Alikante, както го наричат испанците, добре познато ни още под наименованията халва/halwa/ или по-точно бяла халва,нуга/nuga/,nougat ,tuuron,torrone,gas.
Традиционно в Испания за Коледа се приготвя много разнообразни по вид халви,
приготвени от шоколад,меки халви с бадеми,орехи и сушени плодове,халви с жълтъци и др.Халвата с бадеми се приготвя, чрез термична обработка на мед,захар,белтъци и с добавени белени печени бадеми.Приготвената халва се излива в калъпи с поставени вафлени тънки кори,тънки като хартия,които се наричат obleas,но моята халва,ще ви я презентирам без такива кори,поради липса на такива у дома.


ПРОДУКТИ
150 гр.мед
150гр.захар
1 белтък
250гр.белени бадеми



1.Запечете  бадемите на фурна или на тиган.
2.Разбийте с миксер един белтък и го заделете на страна.
3.В тенджера сипете 150гр.захар и 150гр.мед.Поставете тенджерата на слаб котлон и загрейте сместа.След около минута,две сместа,започва да прави балончета,оставете сместа да покъкри за още 2,3 минути и отстранете от котлона.
4.Към захарната смес на 2,3 пъти прибавете разбитите белтъци,като разбърквате енергично с дървена лъжица за да не се пресече сместа.Разбъркайте до хомогенна маса.За по-гладка маса може да разбъркате с миксера за кратко.
5.Върнете сместа на котлона и варете на слаб огън ,до сгъстяване или докато се получи текстура на бонбони с леко карамелен цвят.Добавете бадемите и разбъркайте с дървена лъжица.
6.Отстранете сместа от котлона,оставете да се охлади за кратко и я пресипете във форма с постлана хартия за печене или я поставете между вафлена хартия.


сряда, 9 декември 2015 г.

Шоколадова тарта с банани и фъстъчен крем

 Шоколадова хрупкава платка с аромат на портокали,крем с фъстъчено масло,сметана и меренге,шоколадов ганаш и банани. Уникален сладкиш с който,ще оберете овациите у дома!
ПРОДУКТИ
За блата
140гр.масло
270гр.брашно
щипка сол
100гр.захар
50гр.подсладено какао
2 жълтъка
1суп.лъжица Бейлис или бренди
настъргана портокалова кора
За пълнежа
2 банана
*За шоколадовият крем
200мл.течна сладкарска сметана
1чаена лъжица мед
200гр.шоколад
*За фъстъчения крем
2 белтъка+3 суп.лъж.захар
300мл.течна сладкарска сметана+120гр.захар
300гр.фъстъчено масло
Пригответе платката/блата/ като в купа поставите 270гр.пресято брашно,щипка сол,50гр.подсладено какао.Направете кладенче и в него сипете захарта,настъргана портокалова кора,2 жълтъка,1 супена лъжица Бейлис ,бренди или друг алкохол и 150 гр.меко масло.
От изброените продукти замесете меко и гладко тесто,завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за около 20/30минути.
Извадете от хладилника охладеното тесто и го разточете на обла кора.За улеснение разточете тестото,като го поставите, между стреч фолио.
Прехвърлете тестото в намаслена форма с отделящо се дъно около 26см.С пръсти оформете платката да полепне по дъното и по страните на формата.С нож изрежете излишното тесто и го запазете на страна.Останалото тесто използвайте за направата на звезди за декорация.
С вилица набучете платката,за да не се надуе при изпичане.
Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса за около 20минути.
Приготвяне на шоколадовия крем
Загрейте на котлон 200мл.течна сметана и към нея прибавете 200гр.млечен шоколад.Оставете шоколада да се отпусне и разбъркайте до гладък крем.Прибавете една чаена лъжичка мед.
Приготвяне на фъстъчен крем.
Разбийте с миксер 2 белтъка с 3 суп. лъжици захар и ги заделете на страна.
Разбийте с миксер 300мл.течна сладкарска сметана с 120гр.захар.
Сипете в купа 300гр.фъстъчено масло и към него прибавете на 2,3 пъти сметаната,като разбърквате с миксер за кратко.Към крема прибавете на 2 пъти разбитите белтъци,като разбъркате със шпатула или лъжица за да се получи пухкав крем.
  Сглобяване на тартата
Нарежете два банана на шайбички и ги разпределете по дъното на тартата.Полейте бананите с половината количество шоколадов крем.Върху шоколадовият крем разпределете равномерно фъстъченият крем.Загладете с помощта на шпатула.
Полейте тартата с останалото количество шоколадов ганаш и внимателно загладете.
Приберете готовата тарта в хладилник за няколко часа а най-добре за една нощ.
**От останалото тесто си направете декорация за тартата.
Разточете тестото на тънка кора и с малък резец си изрежете звездички,сърца или др.Изпечете бисквитките в нагрята фурна на 180 градуса за около 5 минути,оставете бисквитките да се охладят и украсете сладкиша.
Да ви е сладко!

четвъртък, 3 декември 2015 г.

С аромат на Коледа - Медени линзери

ПРОДУКТИ

За тестото
4суп.лъжици мед
50гр.масло
400гр.брашно+20гр.
4 суп.лъжици пудра захар
7гр.бакпулвер
2 суп.лъжици подсладено какао
канела,сух джинджифил,карамфил,
3 суп.лъжици прясно мляко
2 яйца, 3с.л. прясно мляко 
 мармалад или конфитюр от сини сливи
За глазура 200гр.шоколад



   1.В купа смесете сухите съставки -пресято брашно,бакпулвера,4 суп.лъжици с калпаче пудрата захар,какаото,кафена лъжичка канела,1/2 кафена лъжичка сух джинджифил и щипка смлян карамфил.По ваш вкус може да увеличите количеството аромати или да добавите по ваш избор ванилия,индийско орехче и др.Разбъркайте сухите съставки и ги заделете на страна.
2.Разтопете на водна баня маслото с меда.Медено-маслената смес прибавете,към сухите съставки.Добавете и 3суп.лъжици прясно мляко и 2 яйца.Разбъркайте с лъжица всички съставки и оформете меко и лепкаво тесто,без да прекалявате с месенето.Ако е нужно прибавете още 10,20грама брашно.
Оформете тестото на топка,завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за около час.
3.Извадете от хладилника охладеното тесто,късайте с ръце части от тестото,оформете с длани топчета с големина на орех и ги сплескайте на питки.Тестото е меко и ако ви е трудно оформянето си набрашнете ръцете.Така оформените питки поставете на разстояние една от друга ,върху тави,постелени с хартия за печене.Изпечете сладките в нагряна фурна на 180градуса за около 12 минути.
4.Изпечените сладки слепете с мармалад или сладко от сини сливи и ги подредете върху метална скара за да се полеят с шоколадова глазура.Разтопете на водна 200гр.шоколад и още докато е топъл глазирайте сладките.
меден линзер
**Можете да глазирате сладките и с по-мека шоколадова глазура,която се приготвя от прясно мляко,шоколад и масло.Загрейте на котлон около 100мл.прясно мляко и към него прибавете 200/250гр.натрошен шоколад.Разбъркайте до гладък крем и прибавете 50гр.масло.Оставете глазурата леко да се стегне и с нея полейте линзерите.


петък, 6 ноември 2015 г.

Орехова торта с маскарпоне и кестенов крем

Една забележителна торта в която са съчетани пет превъзходни вкуса-орехи,кестени,портокалови корички ,карамел и шоколад.Резултатът от срещата им е изключително успешен.

ПРОДУКТИ
  За блатовете
5белтъка
60гр.захар
200гр.смлени орехи
150гр.шоколад
щипка сол
2суп.лъж.брашно
   За кремовете
*5жълтъка
140гр.захар
80гр.натурално пшеничено нишесте
2ванилии
*150гр.крем от кестени
600мл.прясно мляко
*200мл.течна сладкарска сметана
3супени лъжици захар
250гр.маскарпоне
150гр.шоколад
кората на половин портокал
  За шоколадова и карамелена глазура
50мл.течна сладкарска сметана
100гр.шоколад
30мл.течна сладкарска сметана
3суп.лъж.захар

        ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТОВЕТЕ
1.Разтопете на водна баня 150гр.шоколад и го заделете на страна за да се охлади,като го разбърквате от време на време с лъжица.
2.В купа смесете сухите съставки- 200гр.смлени орехи,щипка сол и 2 супени лъжици с калпаче брашно.
3.Разбийте с миксер 5 белтъка със захарта и ги заделете на страна.
4.Към сухите съставки прибавете на 2,3 пъти разбитите белтъци,като ги редувате с разтопения и охладен шоколад.Започвате с разбитите белтъци,шоколад и отново белтъци до изчерпване на количествата.Задължително разбърквайте с шпатула или дървена лъжица,за да остане пухкава сместа.
5.Разделете тестото на четири части.Постелете с хартия за печене форма с отделящо се дъно с диаметър 18см.Поставете част от тестото във формата и загладете.
6.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 9минути.По същият начин оформете и изпечете и останалите 3блата.
     ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМОВЕТЕ
1.В тенджерка поставете 5жълтъка и 140гр.захар.Сипете малка част от прясното мляко и разбийте жълтъците със захарта.Прибавете нишестето,ванилиите и останалата част от прясното мляко.Разбъркайте до хомогенна маса.Пригответе крема на слаб котлон,като разбърквате непрекъснато до сгъстяване.Приготвения крем охладете първоначално на стаена температура,като го разбърквате за да не хване коричка.
2.Разбийте с миксер 200мл.течна сладкарка сметана с 3супени лъжици захар и заделете на страна.
3.В купа разбийте за кратко 250гр. Маскарпоне и към него прибавете 150гр.крем/или мармалад/от кестени.Към крема прибавете и половината количество от яйченият крем и разбийте с миксер за кратко.Към крема добавете половината количество бита сметана,като разбърквате с лъжица за да се получи пухкав крем.
4.Към останалото количество яйчен крем,прибавете кората на половин портокал и 150гр.настърган шоколад.Разбъркайте с лъжица за да се размесят продуктите.Прибавете на 2,3 пъти, останалото количество бита сметана и разбъркайте с лъжица или шпатула за да остане пухкав крема.Приберете кремовете в хладилник за да се стегнат.
    СГЛОБЯВАНЕ НА ТОРТАТА
Поставете в метален ринг първият блат.Върху блата поставете част от крема с настъргания шоколад и загладете.Върху крема поставете вторият блат и част от вторият крем с маскарпоне и кестеново пюре.По същият начин подредете и разпределете останалите блатове и крем.Приберете тортата за около час в хладилник за да се стегне.
ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКОЛАДОВА И КАРАМЕЛЕНА ГЛАЗУРА
1.Шоколадова глазура-Кипнете на котлон 50мл.течна сладкарска сметана.Отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете 100гр.натрошен шоколад.Оставете шоколада да се отпусне и разбъркайте до гладък крем.Оставете шоколада леко да се охлади на стаена температура и го пресипете върху тортата.Загладете с помощта на шпатула.
2.Карамелена глазура-Пригответе карамелена глазура,като поставите в касеролка 3 суп.лъж.захар.Карамелизирайте захарта и към нея прибавете 30мл.течна сметана.Разбъркайте енергично сместа за около минута и отстранете от котлона.Още докато е топла глазурата я разпределете върху шоколадовата глазура.Преди да отстраните ринга,приберете тортата в хладилник за да се стегне за няколко часа а най-добре за една нощ.**За декорация съм използвала фигурки от карамел.
 ***Крем от кестени,може да си приготвите,като 500гр.кестени/срязани на кръст/ сварите за около 40минути.Докато са горещи се обелват.Пасират се с 100мл.сметана и 100гр.захар.

неделя, 20 септември 2015 г.

Шоколадово-бадемова торта Навара

Торта със сочни шоколадови блатове,напоени с карамелен сироп.Крем с бял шоколад,Маскарпоне и бадемова паста и крем с млечен шоколад,сметана и меренге,декорирана  с бели шоколадови стърготини.
ПРОДУКТИ
*За блата
200гр.шоколад
120гр.захар
4яйца
150мл.олио
180гр.брашно
14гр.бакпулвер
1ванилия
щипка сол

*За бадемовият крем
250гр.бял шоколад
3жълтъка
3суп.лъж.захар
2суп.лъж.бадемова паста
250гр.сирене Маскарпоне

  *За шоколадовият крем
300гр.млечен шоколад
200мл.течна сладкарска сметана
3белтъка
3суп.лъж.захар
щипка лимонена киселина
*карамелен сироп за напояване
*бели шоколадови стърготини за декорация
Приготвяне на блата
*форма за печене с отделящо се дъно-26см.
1.Разтопете на водна баня 200гр.млечен шоколад.
2.В купа разбийте с миксер 4 яйца с 120гр.захар.
3.Към яйчената смес прибавете на тънка струйка 150мл.олио,като разбивате непрекъснато.
4.Пресейте брашното,размесете го с бакпулвера и щипка сол и ванилия и го прибавете,към тестото за блата.Разбъркайте с миксера до хомогенна маса.
5.Към тестото на 2,3 пъти прибавете и разтопеният шоколад.Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула до хомогенна маса.
6.Намажете с олио форма за печене с отделящо се дъно.Постелете по дъното и по стените хартия за печене и пресипете тестото за блата.Загладете равномерно тестото и изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 30минути.След изпичане,оставете блата да се охлади напълно и го разрежете хоризонтално на три части.
   Приготвяне на бадемов крем
1.Разтопете на водна баня 250/300гр.бял шоколад и го заделете на страна за да се охлади.
2.В купа разбийте с миксер 3жълтъка с 3суп.лъж.захар до побеляване.**Ако ви притесняват жълтъците,може да ги разбиете на водна баня до сгъстяване.
3.Към разбитите жълтъци прибавете две суп.лъжици бадемова паста и разбийте с миксер до гладък крем.
4.Разбийте с миксер сиренето Маскарпоне и към него прибавете бадемовата смес.Отново разбийте за кратко с миксер до гладък крем.
5.Към крема добавете разтопеният бял шоколад.Разбийте с миксер за кратко и приберете крема в хладилник за да се стегне.
   Приготвяне на шоколадов крем
1.Разбийте с миксер 3белтъка с 3суп.лъж.захар.Прибавете и щипчица лимонена киселина.
2.Кипнете на котлон 100мл.течна сладкарска сметана.отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете 300гр.млечен шоколад.Оставете за около минута,две шоколада да се отпусне и разбъркайте до разтапяне на шоколада.
3.Разбийте с миксер 100мл.течна сладкарска сметана.
4.Към шоколада прибавете на порции битата сметана.
5.Към крема добавете на 2,3 пъти и разбитите на сняг белтъци.Приберете крема в хладилник за да се охлади.
  За сиропиране на блатовете си пригответе карамелен сироп.
Поставете в подходящ съд 3,4суп.лъжици захар и карамелизирайте захарта.Към полученият карамел прибавете около 50/100мл.вода и оставете карамела да се разтопи.
  **Сглобяване на тортата
1.В подходяща чиния поставете единият блат,леко сиропирайте и разпределете половината бадемов крем,загладете равномерно и поставете вторият блат.Върху блата разпределете останалото количество бадемов крем,загладете и поставете третият блат.Леко сиропирайте блата.
2.С помощта на шпатула намажете тортата от всички страни с шоколадовия крем.Приберете тортата за кратко в хладилник за да се стегне.Декорирайте тортата с бели шоколадови стърготини или шоколадови фигурки.
3.Приберете тортата в хладилник за да се стегне за няколко часа а най-добре за една нощ.

неделя, 3 май 2015 г.

Кекс със сладко от праскови

ПРОДУКТИ
4яйца
140гр.захар
100мл.олио
1ч.ч. с вместимост 200гр. сладко от праскови
/или друго по ваш избор/
310гр.брашно
1ванилия
7гр.бакпулвер
1каф.лъж.сода бикарбонат
щипчица сол
100мл.гореща вода
1 суп.лъжици течен шоколад




1.Разбийте яйцата със захарта и към тях добавете на тънка струйка олиото.
2.Към сместа добавете 1чаша/200мл./ сладко от праскови или друго сладко по ваш избор.Разбъркайте и добавете пресятото и размесено с щипка сол и набухвателите брашно.
3.Към тестото прибавете на тънка струйка 100мл.вряла вода,като разбърквате непрекъснато.
4.Отделете около 1/3 от тестото и го оцветете с лъжица течен шоколад.
5.Намажете с мазнина и поръсете с брашно обла форма за печене с дупка по средата.Пресипете бялото тесто а върху бялото,пресипете кафявото тесто.
6.Изпечете кекса в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.
След изпичането на кекса си направете проверка /дали е изпечен кекса/ по познатия начин с клечка за зъби.Оставете кекса да се охлади напълно и го извадете от формата за печене.
По желание поръсете кекса с пудра захар или го сервирайте,нарязан на парченца със сладко.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...