.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

събота, 12 март 2016 г.

Бисквитена торта със заквасена сметана и маскарпоне


Маслени бисквити,сиропирани с кафе и мед.Мус от заквасена сметана,маскарпоне и меренге,черешово сладко и крокан.

ПРОДУКТИ
2,5 пакета правоъгълни маслени бисквити
250мл.топло нес кафе,подсладено с мед на вкус
За крема
250гр.сирене Маскарпоне
250гр.заквасена сметана
150гр.захар
1ванилия
3 белтъка
1 бурканче черешово сладко
за декорация
крокан/гриляж/



***Приготвяне на мус
1.Разбийте с миксер белтъците с щипка сол,като на 2,3 пъти добавите и захарта.**Количеството захар за крема, може малко да се намали.
2.Разбийте с миксер за кратко маскарпонето,колкото да се получи кремообразна смес.Към маскарпонето с лъжица прибавете заквасена сметана и ванилия и разбъркайте.Към крема прибавете,разбитите белтъци,като разбърквате внимателно с лъжица ,за да остане пухкав крема.
  ***Сглобяване на тортата
1.Пригответе си 250/300мл.топло подсладено нес кафе/може да се замени и с шварц/.
2.Потапяйте една по една бисквитите в кафе и ги подредете една до друга в правоъгълна малка тавичка.Ако разполагате със стягаща правоъгълна форма за торти и сладкиши подредете бисквитите в подходящ съд удобен за поставяне и на металният ринг за стягане.
3.Намажете подредените бисквити с част от черешовото сладко.Пресипете и част от крема и загладете.
4.Потопете една по една бисквитите, подредете ги една до друга и оформете втори ред бисквити.Отново намажете с черешово сладко и поставете част от крема,като заделите и за тънък пласт за завършване на тортата.
5.Върху тортата оформете трети пласт от бисквити и разпределете останалото количество от крема.
6.Поръсете тортата с гриляж и я прибавете в хладилник за да се охлади и стегне за няколко часа а най-добре за една нощМоже да замените гриляжа с кокосови стърготини,подсладено какао или настърган шоколад.
***Как приготвям гриляж/крокан/,може да прочетете тук.

четвъртък, 10 март 2016 г.

Торта с круши и карамел

ПРОДУКТИ
За блата
5 белтъка
щипка сол
150гр.захар
щипка лимонена киселина/лимонтозу/
130гр.смлени сурови бадеми
60гр.натурално царевично нишесте
20гр.неподсладено какао

Мус от круши
5 гр.желатин
2 жълтъка
20гр.захар
250/300гр.пюре от круши
200гр.сладкарска сметана
80гр.захар
100/150гр.круши в сироп

Карамелен мус
100гр.захар
50мл.вода
200мл.сладкарска сметана/1/
4 гр.желатин
2 жълтъка
20гр.захар
30 гр.нишесте натурално
200мл.сладкарска сметана/2/
80гр.захар
100гр.сварени круши в сироп

 Желе
500мл.сироп от смокиново сладко или
от дюли
2 гр.желатин

За гриляжа
100гр.захар
50мл.вода
50гр.сурови орехови ядки

       Приготвяне на блата
1.В купа разбийте с миксер 5 белтъка.Към белтъците прибавете щипка сол и на 2,3 пъти 150гр.захар.Щом белтъците се сгъстят,добавете и щипка лимонена киселина.
2.В купа сипете смлените бадеми,нишестето и 20гр.пресято какао.Размесете сухите продукти и на 2,3 пъти ги прибавете,към разбитите белтъци.Разбъркайте с шпатула или дървена лъжица.
3.Постелете с хартия за печене ,обла форма 26см. с отделящо се дъно.Пресипете тестото и загладете.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 35 минути.След изпичане оставете блата да почине за около два часа и го разрежете на две равни хоризонтални части.

     ***  Приготвяне на мус от круши
Ако не разполагате с готово пюре от круши може да си го приготвите на принципа на сладката.Обелвате 6 круши,нарежете ги на парченца,поставяте ги в тенджера със захар и вода.Крушите се варят за около 10минути или до омекване на плода.Сварените круши се пасират с малко от сиропа.Отделете си сироп и парченца круши за да ги добавите,към муса от круши.
1.Накиснете желатина в студена вода.
2.Разбийте с миксер жълтъците със захарта и ги заделете на страна.
3.Сипете в тенджерка пюрето от круши и го загрейте на котлон,без да кипва.Прибавете на 3,4 пъти пюрето от круши,към разбитите жълтъци,като разбърквате непрекъснато за да не се пресекат жълтъците.Върнете сместа в тенджерата и загрейте на котлон без да кипва,като разбърквате непрекъснато.Към сместа прибавете и накиснатият желатин.Разбъркайте и махнете тенджерата от котлона.Оставете сместа да се охлади.
4.Разбийте с миксер 200мл.течна сладкарска сметана с 80гр.захар.Прибавете битата сметана на 2,3 пъти,към вече охладения и леко стегнат крем от круши.Разбъркайте с шпатула и приберете муса в хладилник.

        ***Приготвяне на карамелен мус
1.Накиснете в студена вода желатина.
2.Загрейте на котлон 200мл.течна сметана,без да кипва.
3.Разбийте с миксер 2 жълтъка с 20гр.захар.
4.Поставете в тенджера 100гр.захар с 50мл.вода и карамелизирайте.Щом захарта се стопи и придобие кехлибарен цвят прибавете топлата сметана,като внимавате да не се изгорите.Оставете карамелената смес на котлона за около минута две и отстранете от котлона.
На тънка струйка прибавете карамела,към разбитите жълтъци,като разбърквате непрекъснато,за да не се пресекат.Разтворете нишестето с малко студена вода и го прибавете,към крема.
Върнете крема в тенджерата и варете,като разбърквате непрекъснато до леко сгъстяване.Към крема прибавете и накиснатият желатин.
     Сглобяване
1.В стягащ метален ринг сложете единият блат,леко сиропирайте с сироп от круши.Поставете крушовият мус и загладете с шпатула.Върху крема разпределете парченца от сварените круши.
2.Поставете вторият блат,леко сиропирайте и поставете карамеленият мус.Загладете и приберете в хладилник.
Направете си желе от сладко от смокини,дюли или някакъв друг плод по ваш избор.Накиснете 2 гр.желатин в студена вода.Прибавете желатина,към горещ сироп.Охладете и щом сместа започне леко да се желира я излейте върху тортата.Стягащият ринг,ще предотврати изтичането на глазурата.Декорирайте тортата с парченца круши.
Приберете тортата в хладилник за няколко часа а най-добре за една нощ.
Направете гриляжа,като поставите в тенджера 100гр.захар и 50мл.вода.Разтопете захарта и карамелизирайте до кехлибарен цвят.Сипете натрошени ядки и разбъркайте да полепне захарта.Изсипете карамелените ядки върху хартия за печене и ги оставете да се охладят.Натрошете карамелените ядки в блендер или  ги завиете в хартията за печене,поставете отгоре чиста кърпа и ги натрошете с помощта на точилка или чукче за пържоли.
След охлаждане и стягане на тортата,отстранете металния ринг и декорирайте с гриляж.
Рецептата е адаптирана от okcebon
 









четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Тиквено слоесто хлебче със сирене,кашкавал,печена капия и мащерка

Хлебчето е страхотно.С много приятен наситен, жълт цвят, хрупкава коричка и мека слоеста и ароматна среда.

ПРОДУКТИ
За тестото
640гр.брашно+за разточване
1,5 чаени лъжици сол
1 чаена лъжици захар
7гр.суха мая
1 яйце
2 супени лъжици олио
250 гр.сварена тиква
300мл.прясно мляко

За плънката
80гр.масло за намазване
1 яйце
150гр.сирене
100гр.настърган кашкавал
2,3 бр.печена капия
прясна или суха мащерка за поръсване.

1.В купа пресейте брашното,прибавете солта,захарта и сухата мая.Направете кладенче и в него сипете яйцето,олио,сварената,отцедена и пасирана с вилица тиква.Затоплете леко прясното мляко и го прибавете,към останалите продукти.
2.Замесете меко и гладко тесто,намажете го с олио,поставете тестото отново в купата и го завийте с чиста кърпа.Приберете купата на топло за около 30минути.
3.Премесете леко тестото и го разделете на две равни части.Върху набрашнен плот разточете едното тесто на правоъгълна кора.Намажете кората с разтопено масло и разпределете равномерно плънката от яйце,натрошено сирене,настърган кашкавал и нарязани на ситно печени пиперки.
4.Разточете и втората кора и внимателно я поставете върху първата.Отново намажете с масло и завийте на руло.Нарежете рулото на 5,6 парчета,като по ваша преценка може и да са повече,зависи от формата за печене/обла тава или продълговата.
5.Подредете рулцата във форма за печене с разреза нагоре.Намажете отново с масло и поръсете със мащерка.
***Формата за печене трябва да е с по- високи стени,защото печивото удвоява обема си при печене и ако формата е по-малка има опасност да капе масло по дъното на фурната.Аз го пека в правоъгълна форма 30см. и слагам парченца алуминиево фолио,там където има вероятност да капе мазнина.
6.Оставете хлебчето да почине за около 15 минути и го изпечете в нагряна фурна за около 45/50минути.
След изпичане оставете хлебчето да се охлади,преди да го разчупите и опитате.

Шоколадов кейк със сушени череши

ПРОДУКТИ
5яйца
80гр.меко масло
180гр.захар
100гр.черен шоколад
100мл.течна сладкарска сметана
портокалова кора
120гр.брашно
1бакпулвер
20гр.неподсладено какао
80гр.сушени/дехидратирани/череши
60гр.шоколадов дробс(шоколадови капки )
За глазура
100гр.черен шоколад
100мл.течна сладкарска сметана
За декорация
сушени череши,шоколадови капки
пудра захар

1.Разтопете на водна баня шоколада и го оставете да се охлади.
2.Отделете белтъците от жълтъците.Разбийте с миксер белтъците с 60гр.захар. и ги заделете на страна.
3.В друга купа разбийте с миксер меко масло с 120гр.захар.Към маслената смес прибавете разтопеният шоколад.Към тестото прибавете 100мл.течна сладкарска сметана и настъргана портокалова кора.
4.Пресейте брашното,какаото и бакпулвера.Прибавете към тестото на 3,4 пъти сухата смес,като редувате с разбитите белтъци до изчерпване на количествата.Започвате и завършвате със сухата, брашнена смес.
5.Към тестото прибавете 60гр.шоколадови парченца и разбъркайте с лъжица за да се размесят.
6.Намажете с масло и набрашнете правоъгълна форма за кекс 30см.Пресипете част от тестото и поставете част от черешите.Отново сипете част от кексовата смес и подредете останалото количество череши.Сипете останалото количество тесто и загладете.
Изпечете кейка в нагряна фурна на 180гр. за около 47 минути.
**При печене, кейка леко се издува по-средата и леко се напуква,но при изваждане и обръщане на кейка,неравностите се регулират.След изпичане оставете кейка да се охлади напълно,преди да го извадите от формата.
7.Кипнете на котлон 100мл.течна сладкарска сметана и към нея прибавете 100гр.натрошен черен шоколад.Оставете шоколада да се отпусне за 2,3 минути и разбъркайте до гладък крем.Оставете глазурата леко да се охлади и с нея полейте кейка.Декорирайте с няколко череши,парченца шоколад или други плодове и поръсете кейка леко с пудра захар.

сряда, 10 февруари 2016 г.

SOintoFOOD - с аромат на вино

Ципура с гъби,морски дарове и бяло вино е следващата рецепта споделена с читателите на  електронното кулинарно списание     SOintoFOOD и вдъхновена от тематиката Февруари -вино,шоколад и любов!

                             ЦИПУРА С ГЪБИ,МОРСКИ ДАРОВЕ И БЯЛО ВИНО

ПРОДУКТИ
4 бр.филе Ципура
100гр.брашно
 олио
2 скилидки чесън
50гр.праз
150гр.Ветрогонова гъба,кладница
1суп.лъжица брашно
200мл.бяло вино
200/250мл.вода или зеленчуков бульон
сока на 1/2 лимон
150гр.почистени и обелени скариди Гамбас
300гр.миди
сол,млян черен пипер
магданоз



1.Измитите и подсушени рибни филета поръсете с черен пипер и ги оваляйте в брашно.Загрейте на котлон тиган с 100мл.олио и изпържете рибните филета.Извадете рибата в чиния с постлана попивателна хартия,посолете я и я заделете на страна.
2.В тенджера с 2,3 супени лъжици олио запържете бялата част на половин праз,накълцан на ситно.Прибавете 2 скилидки чесън,накълцани на ситно.
Добавете 150гр.гъби нарязани на едро.Задушете за около минута и прибавете лъжица брашно.Разбъркайте ястието и го полейте с чаша бяло вино.Оставете ястието да покъкри за 2,3 минути и добавете 200мл.вода или зеленчуков бульон и сока на половин лимон.
3.Към ястието прибавете почистените миди и обелените скариди.Посолете със сол и прясно смлян черен пипер.Оставете ястието да покъкри за около 5 минути за да се сгъсти.Поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз.В тенджерата поставете и рибните филета,оставете ястието да покъкри за около минута и отстранете от огъня.Поднесете ястието топло с подходящо бяло вино или розе.Ястието може да се поднесе,като предястие или като основно ястие.

SOintoFOOD - с аромат на вино и с вкус на шоколад

Хрупкави бисквитки с невероятен вкус,приготвени от масло,черен шоколад и печени лешници.Приготвят се бързо и лесно а още по-бързо се и излапват.Рецептата за бисквитките,както и витата шоколадова торта с малинов мус и шоколадови рози от предната ми публикация е вдъхновена от тематиката на вторият февруарски брой на SOintoFOOD с аромат на вино,с вкус на шоколад!

 Цялото съдържание на списанието,всички кулинарни изкушения,полезни и разнообразни идеи,може да разгледате тук  SOintoFOOD  или на страницата на списанието в Facebook            

             ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТКИ С ЛЕШНИЦИ

ПРОДУКТИ за 20бр.
60гр.черен шоколад
2 суп.лъж.прясно мляко
100гр.меко масло
100гр.пудра захар
210гр.брашно
1жълтък
1белтък за намазване
30гр.натрошени лешници
50гр.шоколад за глазура

1.Разтопете на водна баня шоколада.Към топлия шоколад прибавете две супени лъжици студено прясно мляко.Разбъркайте шоколадовата смес и я заделете на страна.
2.В купа разбийте 100гр.меко масло с 100гр.пудра захар.Прибавете 1 жълтък и отново разбийте.
3.Към сместа прибавете шоколада и разбъркайте.
4.Прибавете брашното и замесете меко и гладко тесто( да не лепне по ръцете)
5.Разточете тестото на кора с дебелина 0,5см. и с резец изрежете бисквитки.Подредете бисквитите в тава,постлана с хартия за печене.Намажете сладките с разбит белтък или кайсиено сладко и ги поръсете с натрошени лешници.С пръсти леко притиснете лешниците за да полепнат по-добре.Изпечете сладките на 190градуса за около 10минути.
6.Потопете краищата на бисквитите в разтопен шоколад и ги подредете върху метална скара.
7.Поднесете бисквитките в подходяща десертна чиния или декоративна кутия за сладки.

SOintoFOOD - с аромат на вино и с вкус на шоколад

Днес излезе втория брой на първото електронно кулинарно списание на български език SOintoFOOD
 създадено с голям ентусиазъм,за всички които обичат и споделят вкусна храна,позитивни емоции и мечти,едно уютно местенце с разнообразни идеи,елегантно и красиво оформление с прекрасни рецепти,полезни идеи ,тематично и интересно съдържание.
Вита шоколадова торта с рози  е една от рецептите,която споделих с читателите на SOintoFOOD ,вдъхновена от тематиката на февруарския брой на списанието -Февруари обича виното,Февруари обича шоколад,Февруари е любов!
Гери и Мария,сърдечно ви благодаря за поканата!Поздравления за креативността и положения труд момичета.За мен е истинско удоволствие да съм част от вторият брой с аромат на вино и с вкус на шоколад!
                                ВИТА ШОКОЛАДОВА ТОРТА С РОЗИ
ПРОДУКТИ
*За блата
80гр.черен шоколад
100гр.меко масло
110гр.захар
3 яйца
50гр.печени лешници
60гр.брашно
1чаена лъжичка бакпулвер

*За шоколадов ганаш
200гр.течна сладкарска сметана
250гр.тъмен шоколад
100гр.бита сладкарска сметана

 *За малинов мус
150гр.бял шоколад
50мл.течна сладкарска сметана
120гр.малини
1супена лъж.мед
100мл.вода
2 лентички желатин
100 гр.бита сметана

 *За глазура
180гр.млечен шоколад
80мл.течна сметана
100гр.бита сметана
1 белтък +1суп. лъжица захар

 *За шоколадови рози
150гр.млечен шоколад
30мл.глюкоза







Приготвяне на блата
1.Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади.
2.Отделете жълтъците от белтъците.Разбийте с миксер белтъците с 30гр. захар и ги заделете на страна.
3.Разбийте с миксер 100гр.меко масло и 110гр. захар.Към сместа прибавете един по един жълтъците,като продължавате да разбивате с миксер.Към сместа за блата прибавете разтопеният и охладен шоколад и разбийте до хомогенна маса.
4.Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера и смлените лешници.
5.Към тестото добавете част от брашното,разбъркайте с шпатула и прибавете част от разбитите белтъци.Редувайте до изчерпване на количествата брашно+белтък+брашно
6.Намажете с олио правоъгълна тава с размери около 35см./24см.Постелете тавата с хартия за печене,пресипете тестото и загладете равномерно с шпатула.Изпечете блата в нагряна фурна на 180гр.за 15минути.Оставете блата да се охлади напълно,отрежете краищата на блата и го обърнете върху парче хартия за печене.
               ***Приготвяне на малиновият мус
1.Разтопете на водна баня 150гр.бял шоколад и 50мл.течна сладкарска сметана.
2.В тенджерка сложете малините,100мл.вода и супена лъжица мед.Оставете малините да покъкрят за около 5 минути.Отстранете ги от котлона и ги притрийте през цедка.Към още топлата малинова смес прибавете 2 лентички желатин. Смесете белият шоколад с малиновата смес,разбъркайте до гладък крем и приберете в хладилник за кратко леко да се стегне.
Към крема прибавете на порции 100 гр.бита сметана.
  Приготвяне на шоколадов ганаш
1.Кипнете на котлон 200мл.течна сладкарска сметана и я сипете към 250гр.черен шоколад.Разбъркайте сместа до гладък крем.Оставете шоколадовият крем да се охлади напълно и към него прибавете на порции 100гр.бита сметана.Приберете крема в хладилник за да се стегне.
     *** Сглобяване на тортата
1.Нарежете блата на 5 равни части/ленти/.
С помощта на шприц разпределете върху блата кремовете,като ги редувате.
2.Вземете първата част от блата/лента/ и навийте бързо на руло.Втората лента навийте около първата.По същият начин оформете и останалите парчета блат.Стегнете оформената вита торта с метален ринг и я приберете в хладилник.

  За глазура1
1.Кипнете на котлон 100мл.течна сладкарска сметана и я сипете към 180гр.натрошен млечен шоколад.Разбъркайте до гладък крем.Приберете шоколада в хладилник за да се охлади.
Към охладеният шоколад на порции прибавете 100гр.бита сметана.Отново приберете крема за около 30минути в хладилник за да се стегне.Разбийте с миксер 1 белтък с 1 супена лъжица захар.Кум крема добавете на порции разбитият белтък.Приберете крема в хладилник за да се стегне.
Намажете тортата  с половината количество от шоколадовият крем и загладете с шпатула.С останалото количество шоколадов крем,ще се декорира тортата.
   Глазура2
2.Кипнете на котлон 50мл.сметана и я сипете върху 100гр.млечен шоколад.Разбъркайте до гладък крем и полейте тортата.Приберете тортата в хладилник за да се стегне.
  Шоколадови рози
1.Загрейте на водна баня 30гр. глюкоза.
2.Разтопете на водна баня 150гр.шоколад.Оставете шоколада да се охлади за 2,3 минути,като го разбърквате за да не хване коричка.Към шоколада прибавете топлата глюкоза и разбъркайте енергично.Сместа леко започва да се сгъстява,пресипете я върху парче стреч фолио и започнете да месите шоколадовата смес,като си помагате със стреч фолиото.Шоколадовата смес постепенно се стяга и е с консистенция на маслено тесто за тарта.Отстранете фолиото и оформете с ръце шоколадовото тесто на топка.Завийте тестото в чисто парче стреч фолио.С шоколадовото тесто се работи бързо защото се втвърдява бързо,но при допир с ръцете омеква и е податливо за оформяне.Наподобява пластелин.Късайте малки топчета с големина на малина.Оформете с ръце топче, с длани сплескайте топчето и с пръсти оформете листо на роза.Навийте бързичко листенцето и го оставете върху дъска за да си приготвите по същият начин следващото листо на розата.Тестото е за направата на 3 рози и 3-5бр.листа.
Готовите рози разпределете върху тортата.Шприцовайте останалото количество шоколадов крем.Декорирайте с няколко малини за цвят и шоколадови кабърчета или шоколадови стърготини.Поръсете леко шоколадовите рози с пудра захар.
Приберете тортата в хладилник за да се стегне и охлади за няколко часа а най-добре за една нощ.


вторник, 9 февруари 2016 г.

Пилешка супа със спанак

ПРОДУКТИ
1пилешко бутче или 2 пилешки копанчета
бучка масло
1 праз-лук
2 цели скил.чесън
1 червена пиперка
100/150гр.пресен спанак
пилешки бульон
100гр.ориз
сол,прясно смлян черен пипер
1 жълтък
3,4 супени лъжици кисело мляко
пресен магданоз
1.Сварете пилешкото бутче в подсолена вода.Накъсайте пилешкото месо и го заделете на страна.
2.Поставете бучка масло/или олио/ и я загрейте на котлон.Прибавете 2 цели скилидки чесън.Запържете праза/бялата част/ нарязан на ситно,моркова нарязан на малки кубчета.Нарежете на ситно пиперката и я прибавете,към останалите зеленчуци.Накъсайте с ръце спанака и го прибавете,към зеленчуците.Разбъркайте и полейте зеленчуците с прецеденият пилешки бульон.
3.Щом супата кипне добавете накълцаното пилешко месо и 100гр.ориз.Похлюпете тенджерата и оствете супата да къкри на слаб огън до сваряване на ориза.

4.В купичка разбийте жълтъка с 3,4 супени лъжици кисело мляко.
Към застройката прибавете част от бульона на супата за да се изравни температурата на застройката.Сипете застройката при супата.Посолете със сол и прясно смлян черен пипер и поръсете супата с накълцан магданоз.Сервирайте супата топла.



Крем карамел с кондензирано мляко,портокалови кори и шоколад



ПРОДУКТИ

4 яйца
300гр.кондензирано мляко
шепа шоколадов дропс/шоколадови капки/
кората на 1/3 портокал
За карамела
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици вода








1.Разбийте с телена бъркалка яйцата.Прибавете кондензираното мляко и портокалова кора и отново разбийте.
2.В касерола сипете захарта и водата и карамелизирайте до златист цвят.Разпределете карамела във метални или керамични
формички.Разпределете в купичките сместа за крема.
Поставете купичките в тава,налейте в тавата студена вода.Във всяка купичка пускайте по щипка шоколадови капки.
3.Изпечете крема в студена фурна на 130градуса за около час,час и половина.
Извадете тавата  без да изваждате кремчетата от водата.Оставете ги да се охладят на стаена температура за около час,два.
4.Сервирайте крема добре охладен обърнат върху подходяща чиния или поднесете с купичките,леко поръсени с подсладено какао.

Пирожки с кори за баница



ПРОДУКТИ
За тестото
400гр.брашно+за доомесване и разточване
2суп.лъжици олио
1чаена лъжица сол
300мл.хладка вода
125 гр.масло за намазване на корите
За плънката
2 яйца
250/300гр.сирене
галета и яйце за овалване
олио  за пържене





1.В купа пресейте брашното,прибавете солта,направете кладенче и в него сипете две лъжици олио и 300мл.хладка вода.Замесете твърдо тесто,завийте го в стреч фолио и го приберете за около час,два в хладилник.
2.Разделете тестото на малки части,премесете ги с малко брашно и ги оформете на топчета.Оставете топчетата на страна за да се отпуснат.
Разточете топчетата с точилка,върху набрашнен плот, на дълга правоъгълна лента,колкото ви е възможно по-тънка.Ако имате у дома машинка за кори и спагети,оформянето на лентите става много бързо и лесно. Направете гъста плънка от яйца и натрошено сирене.



3.Намажете корите с разтопено масло,поставете част от плънката и завийте на рулца.Подредете оформените пирожки в чиния и ги приберете в хладилник за около 15/20минути.

4.Потапяйте всяка пирожка в разбито яйце и я оваляйте в галета.Изпържете пирожките в сгорещено олио.Изпържените до златисто пирожки поставете върху чиния с постлана попивателна хартия.
От същото тесто може да си приготвите и триъгълни банички с кашкавал и шунка,намазани с разбито яйце и поръсени със сусам.Баничките се пекат в нагряна фурна на 200гр. до зачервяване за около 15/20минути.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...