.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 11 декември 2015 г.

Tурон или бяла халва с бадеми.

Днес ще ви представя едно мое любимо сладко изкушение,което в много части на Европа  се асоциира с Коледа и кулинарните традиции около празника.Turrón duro/твърда нуга/ или Turrón de Alikante, както го наричат испанците, добре познато ни още под наименованията халва/halwa/ или по-точно бяла халва,нуга/nuga/,nougat ,tuuron,torrone,gas.
Традиционно в Испания за Коледа се приготвя много разнообразни по вид халви,
приготвени от шоколад,меки халви с бадеми,орехи и сушени плодове,халви с жълтъци и др.Халвата с бадеми се приготвя, чрез термична обработка на мед,захар,белтъци и с добавени белени печени бадеми.Приготвената халва се излива в калъпи с поставени вафлени тънки кори,тънки като хартия,които се наричат obleas,но моята халва,ще ви я презентирам без такива кори,поради липса на такива у дома.


ПРОДУКТИ
150 гр.мед
150гр.захар
1 белтък
250гр.белени бадеми



1.Запечете  бадемите на фурна или на тиган.
2.Разбийте с миксер един белтък и го заделете на страна.
3.В тенджера сипете 150гр.захар и 150гр.мед.Поставете тенджерата на слаб котлон и загрейте сместа.След около минута,две сместа,започва да прави балончета,оставете сместа да покъкри за още 2,3 минути и отстранете от котлона.
4.Към захарната смес на 2,3 пъти прибавете разбитите белтъци,като разбърквате енергично с дървена лъжица за да не се пресече сместа.Разбъркайте до хомогенна маса.За по-гладка маса може да разбъркате с миксера за кратко.
5.Върнете сместа на котлона и варете на слаб огън ,до сгъстяване или докато се получи текстура на бонбони с леко карамелен цвят.Добавете бадемите и разбъркайте с дървена лъжица.
6.Отстранете сместа от котлона,оставете да се охлади за кратко и я пресипете във форма с постлана хартия за печене или я поставете между вафлена хартия.


сряда, 9 декември 2015 г.

Шоколадова тарта с банани и фъстъчен крем

 Шоколадова хрупкава платка с аромат на портокали,крем с фъстъчено масло,сметана и меренге,шоколадов ганаш и банани. Уникален сладкиш с който,ще оберете овациите у дома!
ПРОДУКТИ
За блата
140гр.масло
270гр.брашно
щипка сол
100гр.захар
50гр.подсладено какао
2 жълтъка
1суп.лъжица Бейлис или бренди
настъргана портокалова кора
За пълнежа
2 банана
*За шоколадовият крем
200мл.течна сладкарска сметана
1чаена лъжица мед
200гр.шоколад
*За фъстъчения крем
2 белтъка+3 суп.лъж.захар
300мл.течна сладкарска сметана+120гр.захар
300гр.фъстъчено масло
Пригответе платката/блата/ като в купа поставите 270гр.пресято брашно,щипка сол,50гр.подсладено какао.Направете кладенче и в него сипете захарта,настъргана портокалова кора,2 жълтъка,1 супена лъжица Бейлис ,бренди или друг алкохол и 150 гр.меко масло.
От изброените продукти замесете меко и гладко тесто,завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за около 20/30минути.
Извадете от хладилника охладеното тесто и го разточете на обла кора.За улеснение разточете тестото,като го поставите, между стреч фолио.
Прехвърлете тестото в намаслена форма с отделящо се дъно около 26см.С пръсти оформете платката да полепне по дъното и по страните на формата.С нож изрежете излишното тесто и го запазете на страна.Останалото тесто използвайте за направата на звезди за декорация.
С вилица набучете платката,за да не се надуе при изпичане.
Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса за около 20минути.
Приготвяне на шоколадовия крем
Загрейте на котлон 200мл.течна сметана и към нея прибавете 200гр.млечен шоколад.Оставете шоколада да се отпусне и разбъркайте до гладък крем.Прибавете една чаена лъжичка мед.
Приготвяне на фъстъчен крем.
Разбийте с миксер 2 белтъка с 3 суп. лъжици захар и ги заделете на страна.
Разбийте с миксер 300мл.течна сладкарска сметана с 120гр.захар.
Сипете в купа 300гр.фъстъчено масло и към него прибавете на 2,3 пъти сметаната,като разбърквате с миксер за кратко.Към крема прибавете на 2 пъти разбитите белтъци,като разбъркате със шпатула или лъжица за да се получи пухкав крем.
  Сглобяване на тартата
Нарежете два банана на шайбички и ги разпределете по дъното на тартата.Полейте бананите с половината количество шоколадов крем.Върху шоколадовият крем разпределете равномерно фъстъченият крем.Загладете с помощта на шпатула.
Полейте тартата с останалото количество шоколадов ганаш и внимателно загладете.
Приберете готовата тарта в хладилник за няколко часа а най-добре за една нощ.
**От останалото тесто си направете декорация за тартата.
Разточете тестото на тънка кора и с малък резец си изрежете звездички,сърца или др.Изпечете бисквитките в нагрята фурна на 180 градуса за около 5 минути,оставете бисквитките да се охладят и украсете сладкиша.
Да ви е сладко!

четвъртък, 3 декември 2015 г.

С аромат на Коледа - Медени линзери

ПРОДУКТИ

За тестото
4суп.лъжици мед
50гр.масло
400гр.брашно+20гр.
4 суп.лъжици пудра захар
7гр.бакпулвер
2 суп.лъжици подсладено какао
канела,сух джинджифил,карамфил,
3 суп.лъжици прясно мляко
2 яйца, 3с.л. прясно мляко 
 мармалад или конфитюр от сини сливи
За глазура 200гр.шоколад



   1.В купа смесете сухите съставки -пресято брашно,бакпулвера,4 суп.лъжици с калпаче пудрата захар,какаото,кафена лъжичка канела,1/2 кафена лъжичка сух джинджифил и щипка смлян карамфил.По ваш вкус може да увеличите количеството аромати или да добавите по ваш избор ванилия,индийско орехче и др.Разбъркайте сухите съставки и ги заделете на страна.
2.Разтопете на водна баня маслото с меда.Медено-маслената смес прибавете,към сухите съставки.Добавете и 3суп.лъжици прясно мляко и 2 яйца.Разбъркайте с лъжица всички съставки и оформете меко и лепкаво тесто,без да прекалявате с месенето.Ако е нужно прибавете още 10,20грама брашно.
Оформете тестото на топка,завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за около час.
3.Извадете от хладилника охладеното тесто,късайте с ръце части от тестото,оформете с длани топчета с големина на орех и ги сплескайте на питки.Тестото е меко и ако ви е трудно оформянето си набрашнете ръцете.Така оформените питки поставете на разстояние една от друга ,върху тави,постелени с хартия за печене.Изпечете сладките в нагряна фурна на 180градуса за около 12 минути.
4.Изпечените сладки слепете с мармалад или сладко от сини сливи и ги подредете върху метална скара за да се полеят с шоколадова глазура.Разтопете на водна 200гр.шоколад и още докато е топъл глазирайте сладките.
меден линзер
**Можете да глазирате сладките и с по-мека шоколадова глазура,която се приготвя от прясно мляко,шоколад и масло.Загрейте на котлон около 100мл.прясно мляко и към него прибавете 200/250гр.натрошен шоколад.Разбъркайте до гладък крем и прибавете 50гр.масло.Оставете глазурата леко да се стегне и с нея полейте линзерите.


петък, 6 ноември 2015 г.

Орехова торта с маскарпоне и кестенов крем

Една забележителна торта в която са съчетани пет превъзходни вкуса-орехи,кестени,портокалови корички ,карамел и шоколад.Резултатът от срещата им е изключително успешен.

ПРОДУКТИ
  За блатовете
5белтъка
60гр.захар
200гр.смлени орехи
150гр.шоколад
щипка сол
2суп.лъж.брашно
   За кремовете
*5жълтъка
140гр.захар
80гр.натурално пшеничено нишесте
2ванилии
*150гр.крем от кестени
600мл.прясно мляко
*200мл.течна сладкарска сметана
3супени лъжици захар
250гр.маскарпоне
150гр.шоколад
кората на половин портокал
  За шоколадова и карамелена глазура
50мл.течна сладкарска сметана
100гр.шоколад
30мл.течна сладкарска сметана
3суп.лъж.захар

        ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТОВЕТЕ
1.Разтопете на водна баня 150гр.шоколад и го заделете на страна за да се охлади,като го разбърквате от време на време с лъжица.
2.В купа смесете сухите съставки- 200гр.смлени орехи,щипка сол и 2 супени лъжици с калпаче брашно.
3.Разбийте с миксер 5 белтъка със захарта и ги заделете на страна.
4.Към сухите съставки прибавете на 2,3 пъти разбитите белтъци,като ги редувате с разтопения и охладен шоколад.Започвате с разбитите белтъци,шоколад и отново белтъци до изчерпване на количествата.Задължително разбърквайте с шпатула или дървена лъжица,за да остане пухкава сместа.
5.Разделете тестото на четири части.Постелете с хартия за печене форма с отделящо се дъно с диаметър 18см.Поставете част от тестото във формата и загладете.
6.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 9минути.По същият начин оформете и изпечете и останалите 3блата.
     ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМОВЕТЕ
1.В тенджерка поставете 5жълтъка и 140гр.захар.Сипете малка част от прясното мляко и разбийте жълтъците със захарта.Прибавете нишестето,ванилиите и останалата част от прясното мляко.Разбъркайте до хомогенна маса.Пригответе крема на слаб котлон,като разбърквате непрекъснато до сгъстяване.Приготвения крем охладете първоначално на стаена температура,като го разбърквате за да не хване коричка.
2.Разбийте с миксер 200мл.течна сладкарка сметана с 3супени лъжици захар и заделете на страна.
3.В купа разбийте за кратко 250гр. Маскарпоне и към него прибавете 150гр.крем/или мармалад/от кестени.Към крема прибавете и половината количество от яйченият крем и разбийте с миксер за кратко.Към крема добавете половината количество бита сметана,като разбърквате с лъжица за да се получи пухкав крем.
4.Към останалото количество яйчен крем,прибавете кората на половин портокал и 150гр.настърган шоколад.Разбъркайте с лъжица за да се размесят продуктите.Прибавете на 2,3 пъти, останалото количество бита сметана и разбъркайте с лъжица или шпатула за да остане пухкав крема.Приберете кремовете в хладилник за да се стегнат.
    СГЛОБЯВАНЕ НА ТОРТАТА
Поставете в метален ринг първият блат.Върху блата поставете част от крема с настъргания шоколад и загладете.Върху крема поставете вторият блат и част от вторият крем с маскарпоне и кестеново пюре.По същият начин подредете и разпределете останалите блатове и крем.Приберете тортата за около час в хладилник за да се стегне.
ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКОЛАДОВА И КАРАМЕЛЕНА ГЛАЗУРА
1.Шоколадова глазура-Кипнете на котлон 50мл.течна сладкарска сметана.Отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете 100гр.натрошен шоколад.Оставете шоколада да се отпусне и разбъркайте до гладък крем.Оставете шоколада леко да се охлади на стаена температура и го пресипете върху тортата.Загладете с помощта на шпатула.
2.Карамелена глазура-Пригответе карамелена глазура,като поставите в касеролка 3 суп.лъж.захар.Карамелизирайте захарта и към нея прибавете 30мл.течна сметана.Разбъркайте енергично сместа за около минута и отстранете от котлона.Още докато е топла глазурата я разпределете върху шоколадовата глазура.Преди да отстраните ринга,приберете тортата в хладилник за да се стегне за няколко часа а най-добре за една нощ.**За декорация съм използвала фигурки от карамел.
 ***Крем от кестени,може да си приготвите,като 500гр.кестени/срязани на кръст/ сварите за около 40минути.Докато са горещи се обелват.Пасират се с 100мл.сметана и 100гр.захар.

неделя, 20 септември 2015 г.

Шоколадово-бадемова торта Навара

Торта със сочни шоколадови блатове,напоени с карамелен сироп.Крем с бял шоколад,Маскарпоне и бадемова паста и крем с млечен шоколад,сметана и меренге,декорирана  с бели шоколадови стърготини.
ПРОДУКТИ
*За блата
200гр.шоколад
120гр.захар
4яйца
150мл.олио
180гр.брашно
14гр.бакпулвер
1ванилия
щипка сол

*За бадемовият крем
250гр.бял шоколад
3жълтъка
3суп.лъж.захар
2суп.лъж.бадемова паста
250гр.сирене Маскарпоне

  *За шоколадовият крем
300гр.млечен шоколад
200мл.течна сладкарска сметана
3белтъка
3суп.лъж.захар
щипка лимонена киселина
*карамелен сироп за напояване
*бели шоколадови стърготини за декорация
Приготвяне на блата
*форма за печене с отделящо се дъно-26см.
1.Разтопете на водна баня 200гр.млечен шоколад.
2.В купа разбийте с миксер 4 яйца с 120гр.захар.
3.Към яйчената смес прибавете на тънка струйка 150мл.олио,като разбивате непрекъснато.
4.Пресейте брашното,размесете го с бакпулвера и щипка сол и ванилия и го прибавете,към тестото за блата.Разбъркайте с миксера до хомогенна маса.
5.Към тестото на 2,3 пъти прибавете и разтопеният шоколад.Разбъркайте с дървена лъжица или шпатула до хомогенна маса.
6.Намажете с олио форма за печене с отделящо се дъно.Постелете по дъното и по стените хартия за печене и пресипете тестото за блата.Загладете равномерно тестото и изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 30минути.След изпичане,оставете блата да се охлади напълно и го разрежете хоризонтално на три части.
   Приготвяне на бадемов крем
1.Разтопете на водна баня 250/300гр.бял шоколад и го заделете на страна за да се охлади.
2.В купа разбийте с миксер 3жълтъка с 3суп.лъж.захар до побеляване.**Ако ви притесняват жълтъците,може да ги разбиете на водна баня до сгъстяване.
3.Към разбитите жълтъци прибавете две суп.лъжици бадемова паста и разбийте с миксер до гладък крем.
4.Разбийте с миксер сиренето Маскарпоне и към него прибавете бадемовата смес.Отново разбийте за кратко с миксер до гладък крем.
5.Към крема добавете разтопеният бял шоколад.Разбийте с миксер за кратко и приберете крема в хладилник за да се стегне.
   Приготвяне на шоколадов крем
1.Разбийте с миксер 3белтъка с 3суп.лъж.захар.Прибавете и щипчица лимонена киселина.
2.Кипнете на котлон 100мл.течна сладкарска сметана.отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете 300гр.млечен шоколад.Оставете за около минута,две шоколада да се отпусне и разбъркайте до разтапяне на шоколада.
3.Разбийте с миксер 100мл.течна сладкарска сметана.
4.Към шоколада прибавете на порции битата сметана.
5.Към крема добавете на 2,3 пъти и разбитите на сняг белтъци.Приберете крема в хладилник за да се охлади.
  За сиропиране на блатовете си пригответе карамелен сироп.
Поставете в подходящ съд 3,4суп.лъжици захар и карамелизирайте захарта.Към полученият карамел прибавете около 50/100мл.вода и оставете карамела да се разтопи.
  **Сглобяване на тортата
1.В подходяща чиния поставете единият блат,леко сиропирайте и разпределете половината бадемов крем,загладете равномерно и поставете вторият блат.Върху блата разпределете останалото количество бадемов крем,загладете и поставете третият блат.Леко сиропирайте блата.
2.С помощта на шпатула намажете тортата от всички страни с шоколадовия крем.Приберете тортата за кратко в хладилник за да се стегне.Декорирайте тортата с бели шоколадови стърготини или шоколадови фигурки.
3.Приберете тортата в хладилник за да се стегне за няколко часа а най-добре за една нощ.

неделя, 3 май 2015 г.

Кекс със сладко от праскови

ПРОДУКТИ
4яйца
140гр.захар
100мл.олио
1ч.ч. с вместимост 200гр. сладко от праскови
/или друго по ваш избор/
310гр.брашно
1ванилия
7гр.бакпулвер
1каф.лъж.сода бикарбонат
щипчица сол
100мл.гореща вода
1 суп.лъжици течен шоколад




1.Разбийте яйцата със захарта и към тях добавете на тънка струйка олиото.
2.Към сместа добавете 1чаша/200мл./ сладко от праскови или друго сладко по ваш избор.Разбъркайте и добавете пресятото и размесено с щипка сол и набухвателите брашно.
3.Към тестото прибавете на тънка струйка 100мл.вряла вода,като разбърквате непрекъснато.
4.Отделете около 1/3 от тестото и го оцветете с лъжица течен шоколад.
5.Намажете с мазнина и поръсете с брашно обла форма за печене с дупка по средата.Пресипете бялото тесто а върху бялото,пресипете кафявото тесто.
6.Изпечете кекса в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.
След изпичането на кекса си направете проверка /дали е изпечен кекса/ по познатия начин с клечка за зъби.Оставете кекса да се охлади напълно и го извадете от формата за печене.
По желание поръсете кекса с пудра захар или го сервирайте,нарязан на парченца със сладко.

Кюфтета със зрял фасул

ПРОДУКТИ
500гр.кайма смес
1/2ч.ч.ориз
сол,млян черен пипер и чубрица
1глава лук
1морков
1червена пиперка
2,3 скил.чесън
1ч.л.червен пипер
1ч.ч.доматен сок
дафинов лист,риган
сол,черен пипер
1,200мл.вода или зеленчуков бульон
500гр.сварен зрял фасул



1.Омесете каймата със сол,смлян черен пипер и чубрица.Към каймата добавете ориза и отново я омесете.Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно.Загрейте на котлон,тиган с 2,3 лъжици олио.Леко изпържете кюфтетата,колкото да променят цвета си.Извадете ги с решетъчна лъжица и ги заделете на страна.
2.Загрейте на котлон тенджера с 2,3 суп.лъж.олио.Задушете лука нарязан на ситно,чушката нарязана на лентички,моркова нарязан на колелца,чесънът нарязан на ситно.Задушете за 2,3минути зеленчуците,прибавете лъжичка червен пипер,полейте с доматеният сок и оставете зеленчуците да покъкрят за около минута,две.Полейте зеленчуците с вода или зеленчуков бульон.Оставете ястието да заври и добавете кюфтетата,дафиновият лист,сол и черен пипер/млян/.
3.Оставете ястието да къкри на слаб котлон за около 30минути и към него прибавете 500гр.сварен фасул.Поръсете ястието с риган и го оставете да покъкри за още 15/20минути.
Поднесете ястието топло с подходяща салата,според сезона.

събота, 2 май 2015 г.

Риба Бонито с картофи на фурна

ПРОДУКТИ
700гр.риба Бонито/или Паламуд/
1глава лук
3вида пипер-зелен,червен,жълт
2+3 скил.чесън
1дафинов лист
стръкче розмарин
щипка кимион
1чаена чаша доматен сок
пресен магданоз
сол,млян черен пипер
1кг.картофи
1.Измийте почистете и нарежете на малки парчета рибата.Посолете я със сол и прясно смлян черен пипер.Загрейте на котлон тиган с 2 лъжици олио и леко запържете за крадко рибата,колкото да се запечата/побелее/.Извадете рибата от тигана и я поставете в тава за печене.
2.В тиган с 2,3 суп.лъж.олио задушете един по един зеленчуците,като започнете от нарязаният на ситно лук,пиперките нарязани на лентички,3 скил.чесън нарязан на ситно.Полейте зеленчуците с чаша доматен сок,прибавете дафиновият лист,розмарина и щипка кимион.Посолете със сол и прясно смлян пипер.Оставете соса да покъкри за минута,две и го пресипете в тавата при рибата.
3.Почистете,измийте и нарежете картофите на шайбички.Загрейте на котлон тиган с 2,3 суп.лъж.зехтин.Пуснете в мазнината 2 цели скилидки чесън и прибавете картофите леко да се запържат за около 2,3 минути.
4.Прибавете картофите към останалите продукти в тавата.Разбъркайте с лъжица и полейте ястието с вода/зеленчуков бульон/,колкото почти да покрие ястието.Поръсете с нарязан на ситно магданоз.
5.Печете ястието в нагрята фурна на 220градуса до готовност на картофите и редуциране на соса.
Поднесете ястието топло,поръсено със ситно накълцан магданоз и със зелена салата.

Млечна баница със сминдух

ПРОДУКТИ
400гр.кори за баница/или домашна юфка/
200/250гр.краве сирене
100мл.олио
3 яйца
100мл.вода
1/2 ч.л.сол
щипка сминдух
250мл.студено прясно мляко

1.Накъсайте корите за баница,поставете част от тях в тава и ги изпечете в нагрята фурна на 230градуса.Изпечете цялото количество кори на 3,4 пъти/ако ги изпечете на един,два пъти,корите няма да се запекат равномерно.
2.Намажете с олио обла или правоъгълна тава за печене.Начупете с ръце част от печените кори и ги разпределете по дъното на тавата.Полейте корите с олио и поръсете със сирене.
3.Върху сиренето начупете с ръце и разпределете втори пласт печени кори.Отново полейте с олио и поръсете със сирене.
4.Разпределете трети пласт кори леко ги притиснете с ръце,леко да се слегнат,полейте с олио и поръсете с останалото натрошено сирене.
5.Разпределете останалите кори,като ги натрошавате леко с ръце.Полейте с олио.
6.В купа разбийте яйцата със солта и водата.С помощта на лъжица полейте баницата.Поръсете с щипка сминдух.
7.Изпечете баницата в нагряна фурна на 180градуса за около 40минути.Извадете изпечената баница от фурната и я полейте с чаша студено прясно мляко.
Покрийте баницата с чиста кърпа за около 20 минути за да се задуши,отвийте я оставете я леко да се охлади и я сервирайте,още топла,нарязана на парчета.

Сурови кошнички с извара и горски плодове

ПРОДУКТИ
За основата/без печене/
60гр.ечемични ядки
1суп.лъж.брашно от ленено семе
30гр.сурови бадеми
2суп.лъж.кокосово брашно
1ванилия
4,5гр.подсладител Стевия
2суп.лъж.брашно от Рожков
1суп.лъж.оризова меласа/или друга/
2суп.лъж. семена Чиа/накиснати във вода/
1суп.лъж.сусамов тахан
100мл.портокалов сок
3суп.лъж.не разтопено какаово масло


**За крема
120гр.извара
1суп.лъж.лешников тахан
1суп.лъж.кокосово брашно
1ванилия
1,2суп.лъж.оризова меласа/или друга
2гр.стевия
3суп.лъж.НЕ разтопено какаово масло
1,2суп.лъж.замразени горски плодове
**За декорация
сушени череши
ПРИГОТВЯНЕ НА ОСНОВАТА
1.В блендер смелете ечемичните ядки и бадемите.Пресипете ги в купа и към смлените ядки прибавете едно по едно брашно от ленено семе,кокосовото брашно,ванилията,4 или 5 гр.подсладител Стевия,брашното от Рожков.
 2.С лъжица размесете сухите съставки и към тях прибавете меласата,сусамовият тахан,накиснатите във вода семена Чиа и портокаловият сок.С лъжица размесете съставките и към тях прибавете какаово масло,разтопено на водна баня.
3.Постелете със стреч фолио формички за мъфини.Стреч фолиото,ще послужи за лесно изваждане на десертчетата след,като се стегнат и охладят.
4.Разделете сместа на 6 равни части.Оформете ги на топчета,леко ги сплескайте с длани,поставете всяка част във формичка и с ръце оформете кошнички.Приберете кошничките в хладилник за около час за да се стегнат.
ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА
1.Разбийте с миксер изварата и към нея прибавете една суп.лъж.лешников тахан/може да се замени с бадемов или кашу./Прибавете и 1 пълна суп.лъж.кокосово брашно,ванилия,стевията и меласата.
2.Настържете 3,4 суп.лъж. какаово масло,разтопете го за секунди на водна баня и го прибавете,към крема.Разбийте с миксер до гладък крем.
3.Към крема прибавете малка шепичка замразени горски плодове.Разбъркайте ,колкото да се размесят плодовете с крема.Приберете крема в хладилник за около час.
ОФОРМЯНЕ НА КОШНИЧКИ
1.Извадете формичките от хладилника и ги напълнете с крем.
2.Декорирайте кошничките с предварително накиснати във вода череши или украсете с пресни плодове.
Приберете десертите в хладилник за няколко часа а най-добре за една нощ.
Преди да ги извадите десертите от формичките,ги оставете за около 5 минути на стаена температура леко да се отпуснат.Извадете внимателно кошничките от формите ,отстранете фолиото и ги подредете в подходяща десертна чиния.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...