
Продукти
250гр агнешки момици
1суп.лъжица оцет
80гр пресни печурки
2,3 стръка пресен лук
2,3бр мариновани пиперки
пресен джоджен
млян черен пипер
сол
олио
масло
Почистете момиците от ципата и ги накиснете в подкислена с оцет вода за 2,3 часа.Сварете момиците за около 2,3 минути в подсолена вода.Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в тиган с лъжица олио и лъжица масло.Прибавете момиците,нарязаните на филийки гъби и нарязаните на ивици пиперки.

сервирайте предястието с бяло вино или бира.
Таничка, много обичам момици. Страхотна рецепта, супер апетитна! Поздрави, изкусителке!
ОтговорИзтриванеМерси Катенце 😘
ИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванебаба ми беше човекът, който приготвяше агнешките момици.Тази рецепта е наистина простичка и много лесна, много апетитна.
Поздрави !
Всички простички рецепти са най-вкусни и моята баба приготвяше момици но така и не ги опитах,проядох агнешко преди няколко години,но за съжаление като малка не съм обърнала внимание,как ги приготвяше баба.Поздрави,Ленче!
ОтговорИзтриване