ПРОДУКТИ
125гр.меко масло
2яйца
220гр.кафява захар
150гр.пълнозърнесто брашно
100гр.бяло брашно
120гр.овесени ядки
1ванилия
1каф.лъжичка бакпулвер
50мл.прясно мляко
брашно за омесване на трохи
За пълнежа
500гр.круши
100гр.бяла захар
1капачка уиски
Измийте и обелете крушите.Нарежете ги на кубчета,прехвърлете ги в тенджерка заедно със 100грама захар.Кипнете ги на котлон и ги оставете да покъкрят за около 2,3минути.Прибавете една капачка уиски и ги оставете да къкрят за около 4,5 минути.Отстранете от котлона крушите и ги оставете да се охладят.
В купа разбийте мекото масло заедно със захарта.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.Прибавете 50мл.прясно мляко.
Към сместа прибавете сухите съставки/двата вида брашно,овесените ядки,ванилията,бакпулвера/предварително смесени в купа.Разбъркайте до хомогенна маса.
Отделете 1/4от тестото и към него прибавете толкова количество бяло брашно,че да се получат трохи.
Разстелете основното тесто в малка правоъгълна или обла тавичка с диаметър около 24см.
Разпределете с помощта на лъжица или с ръце тестото.
Тестото е лепкаво и ще ви е по лесно с лъжица.
Върху тестото разпределете крушите без сиропа.Поръсете сладкиша с трохите от тестото,което отделихте.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути.
След изпичане оставете сладкиша да се охлади и го нарежете на квадратни или триъгълни парчета.
По желание поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от Cooking Tiki
125гр.меко масло
2яйца
220гр.кафява захар
150гр.пълнозърнесто брашно
100гр.бяло брашно
120гр.овесени ядки
1ванилия
1каф.лъжичка бакпулвер
50мл.прясно мляко
брашно за омесване на трохи
За пълнежа
500гр.круши
100гр.бяла захар
1капачка уиски
Измийте и обелете крушите.Нарежете ги на кубчета,прехвърлете ги в тенджерка заедно със 100грама захар.Кипнете ги на котлон и ги оставете да покъкрят за около 2,3минути.Прибавете една капачка уиски и ги оставете да къкрят за около 4,5 минути.Отстранете от котлона крушите и ги оставете да се охладят.
В купа разбийте мекото масло заедно със захарта.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.Прибавете 50мл.прясно мляко.
Към сместа прибавете сухите съставки/двата вида брашно,овесените ядки,ванилията,бакпулвера/предварително смесени в купа.Разбъркайте до хомогенна маса.
Отделете 1/4от тестото и към него прибавете толкова количество бяло брашно,че да се получат трохи.
Разстелете основното тесто в малка правоъгълна или обла тавичка с диаметър около 24см.
Разпределете с помощта на лъжица или с ръце тестото.
Тестото е лепкаво и ще ви е по лесно с лъжица.
Върху тестото разпределете крушите без сиропа.Поръсете сладкиша с трохите от тестото,което отделихте.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути.
След изпичане оставете сладкиша да се охлади и го нарежете на квадратни или триъгълни парчета.
По желание поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от Cooking Tiki
Таничка, как само се е накъдрил, прилича на дантела. Страхотен избор, наистина много ми харесва! :)
ОтговорИзтриванеУханна и вкусна вечер ти желая! :)
Да да като дантелка.:)Мерси Гери допадна ни на всички и няма и помен вече.Къде по едно,къде по две парченца и свърши.Хубава вечер ти желая и на теб,Гери!
ИзтриванеМного ароматен, лек и вкусен сладкиш, Таничка! Чинийките и чашките са много сладки!:) Поздрави, миличка и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеТаня, страхотно попадение, което ще пробвам със сигурност. Изглежда невероятно вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЩом е с круши, значи е страхотен:)
ОтговорИзтриване