ПРОДУКТИ
125гр.меко масло
2яйца
220гр.кафява захар
150гр.пълнозърнесто брашно
100гр.бяло брашно
120гр.овесени ядки
1ванилия
1каф.лъжичка бакпулвер
50мл.прясно мляко
брашно за омесване на трохи
За пълнежа
500гр.круши
100гр.бяла захар
1капачка уиски
Измийте и обелете крушите.Нарежете ги на кубчета,прехвърлете ги в тенджерка заедно със 100грама захар.Кипнете ги на котлон и ги оставете да покъкрят за около 2,3минути.Прибавете една капачка уиски и ги оставете да къкрят за около 4,5 минути.Отстранете от котлона крушите и ги оставете да се охладят.
В купа разбийте мекото масло заедно със захарта.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.Прибавете 50мл.прясно мляко.
Към сместа прибавете сухите съставки/двата вида брашно,овесените ядки,ванилията,бакпулвера/предварително смесени в купа.Разбъркайте до хомогенна маса.
Отделете 1/4от тестото и към него прибавете толкова количество бяло брашно,че да се получат трохи.
Разстелете основното тесто в малка правоъгълна или обла тавичка с диаметър около 24см.
Разпределете с помощта на лъжица или с ръце тестото.
Тестото е лепкаво и ще ви е по лесно с лъжица.
Върху тестото разпределете крушите без сиропа.Поръсете сладкиша с трохите от тестото,което отделихте.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути.
След изпичане оставете сладкиша да се охлади и го нарежете на квадратни или триъгълни парчета.
По желание поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от Cooking Tiki

2яйца
220гр.кафява захар
150гр.пълнозърнесто брашно
100гр.бяло брашно
120гр.овесени ядки
1ванилия
1каф.лъжичка бакпулвер
50мл.прясно мляко
брашно за омесване на трохи
За пълнежа
500гр.круши
100гр.бяла захар
1капачка уиски

В купа разбийте мекото масло заедно със захарта.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.Прибавете 50мл.прясно мляко.
Към сместа прибавете сухите съставки/двата вида брашно,овесените ядки,ванилията,бакпулвера/предварително смесени в купа.Разбъркайте до хомогенна маса.
Отделете 1/4от тестото и към него прибавете толкова количество бяло брашно,че да се получат трохи.

Разпределете с помощта на лъжица или с ръце тестото.
Тестото е лепкаво и ще ви е по лесно с лъжица.
Върху тестото разпределете крушите без сиропа.Поръсете сладкиша с трохите от тестото,което отделихте.
Изпечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около 35/40минути.
След изпичане оставете сладкиша да се охлади и го нарежете на квадратни или триъгълни парчета.
По желание поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана от Cooking Tiki
Таничка, как само се е накъдрил, прилича на дантела. Страхотен избор, наистина много ми харесва! :)
ОтговорИзтриванеУханна и вкусна вечер ти желая! :)
Да да като дантелка.:)Мерси Гери допадна ни на всички и няма и помен вече.Къде по едно,къде по две парченца и свърши.Хубава вечер ти желая и на теб,Гери!
ИзтриванеМного ароматен, лек и вкусен сладкиш, Таничка! Чинийките и чашките са много сладки!:) Поздрави, миличка и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеТаня, страхотно попадение, което ще пробвам със сигурност. Изглежда невероятно вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЩом е с круши, значи е страхотен:)
ОтговорИзтриване