.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 28 май 2013 г.

КИФЛИЧКИ,СОЛЕНКИ И ХЛЕБЧЕТА

ПРОДУКТИ
60гр.меко масло
1яйце
1жълтък
2с.л.олио
1ч.л.захар
1/2ч.л.сол
125гр.кисело мляко
1ч.л.сода бикарбонат
100гр.пълнозърнесто брашно
/интеграл/
100гр.соево брашно
щипка сух джинджифил
80/100гр.бяло брашно
Плънка за кифличките
60гр.студено масло
100гр.настърган кашкавал
Плънка за соленките и хлебчетата
крема сирене и мак
белтък за намазване
мак за овалване
 
В купа разбийте 60гр.меко масло с едно яйце и жълтък.Добавете две супени лъжици олио.
Към сместа прибавете 125гр.кисело мляко,размесено със содата.
Прибавете захарта,солта и щипка джинджифил.
Към тестото прибавете пълнозърнестото брашно,соевото и бялото брашно.
Замесете меко и гладко тесто да не лепне по ръцете.
Приберете тестото за кратко в хладилник.

      Оформяне на кифличките
Разточете тестото на кора с дебелина около 0,5мм.С ринг изрежете кръгчета и ги подредете по 5 със застъпване.
Поръсете с част от плънката ,поръсете мак и навийте внимателно кръгчетата на руло.
С остър нож разрежете по средата на рулцето.Получават се 2розирчи.
Прехвърлете кифличките в формички за кексчета.
Изпъчете кифличките в нагряна фурна на 200градуса за около 15минути.

   Оформяне на соленки
Разделете тестото на две равни части.Върху набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора.
Намажете леко кората с разбит белтък и намажете с плънка от крема сирене и мак.
Навийте кората на руло и приберете в хладилник за около 20минути.
Намажете рулото с белтък и го оваляйте в мак.
С остър нож нарежете рулото на малки парченца около 1см/1,5см.С пръсти леко оформете соленките и леко притиснете.Подредете соленките в тава с постлана хартия за печене с разрезите нагоре.
Изпечете соленките в нагряна фурна на 200гр.за около 10минути или до леко зачервяване.

Оформяне на хлебчетата
Тестото за хлебчетата се оформя както соленките.Разликата е, че рулото се нарязва на по големи парчета правоъгълни,квадратни или по ваш избор.Пекат се отново на 200градуса до леко зачервяване.На вид хлебчетата са малко неугледни,но  от трите вариации са най-вкусни.
Да ви е сладко!

 

13 коментара:

  1. Танче, чудни са, така апетитни си ги измайсторила. Много ми харесват, взимам си от всеки вид по едничка.
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери.Тръгнах да приготвям вкусните соленки на Инчето ама...на къде ме отвя вятъра.И трите вида са много вкусни най-много ми харесаха соленките и хлебчетата.Поздрави Гери,желая ти хубава вечер!

      Изтриване
  2. Танче, много са красиви тези розички! И двата варианта на оформяне много ми харесват! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са всички! Но розичките са уникални!

    ОтговорИзтриване
  4. Танче, божествено изглеждат всички и розичките и соленките и хлебчетата! но най-кокетни са розичките :) Ще опитам да ги приготвя, но понеже половинката не признава друго брашно освен бялото ще ги приготвя с него :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много харесвам когато от едно тесто могат да се правят различни импровизации!
    Танче, чудесни идеи!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Катенце,Траянче,Габи,Тили благодаря за позитивнните коментари.Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Танче, много красива и оригинална идея за оформяне! Възползвах се от нея и резултатът е впечатляващ. Успях да очаровам всички вкъщи! Благодаря за идеята! Поздрави и прекрасни почивни дни! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Светле.Много се радвам че ти е харесала идеята за оформянето.Твоите Питките са станали страхотни,как да не очароват всички дегустатори :)Поздрави и хубав уикенд ти желая!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

Follow by Email

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...