ПРОДУКТИ
500/700гр.Свински котлети
сол,черен пипер
100мл.бяло вино
1ч.ч.зеленчуков бульон
кубче масло/или олио
За ориза
1ч.ч.ориз
2стръка праз лук
1пиперка
50гр.бекон
1/2к.л.червен пипер
сол,черен пипер
1к.л.вегета или друга зеленчукова
подправка
2ч.л.зеленчуков бульон
Нарязаните и почистени котлети посолете със сол и черен пипер. Запечатайте котлетите от всяка страна на тиган с кубче масло или олио. Полейте котлетите с бяло вино и ги оставете да се задушат за няколко минути.Прехвърлете месото в подходяща тава,заедно със соса,прибавете чаша бульон,2,3с.л.олио и запечете в нагряна фурна на 210гр.за около 15минути.
В тиган с кубче масло или друга мазнина задушете 2стръка праз,нарязан на ситно.Прибавете бекона нарязан на лентички или кубчета и пиперката,нарязана на ситно.
Към зеленчуците и бекона прибавете една чаена чаша ориз.Разбъркайте за да смеси ориза със зеленчуците и бекона и прибавете 1/2кафена лъжичка червен пипер.Посолете със сол,черен пипер и зеленчукова подправка.
Полейте ястието с чаша зеленчуков бульон и оставете да покъкри за около 5минути.
Извадете тавата с котлетите от фурната и прибавете ориза към месото.Прибавете към ястието 2ч.ч.зеленчуков бульон и запечете във фурна до приготвяне на ориза.
Поднесете ястието топло със зелена салатата или туршия.
Да ви е сладко!
500/700гр.Свински котлети
сол,черен пипер
100мл.бяло вино
1ч.ч.зеленчуков бульон
кубче масло/или олио
За ориза
1ч.ч.ориз
2стръка праз лук
1пиперка
50гр.бекон
1/2к.л.червен пипер
сол,черен пипер
1к.л.вегета или друга зеленчукова
подправка
2ч.л.зеленчуков бульон
Нарязаните и почистени котлети посолете със сол и черен пипер. Запечатайте котлетите от всяка страна на тиган с кубче масло или олио. Полейте котлетите с бяло вино и ги оставете да се задушат за няколко минути.Прехвърлете месото в подходяща тава,заедно със соса,прибавете чаша бульон,2,3с.л.олио и запечете в нагряна фурна на 210гр.за около 15минути.
В тиган с кубче масло или друга мазнина задушете 2стръка праз,нарязан на ситно.Прибавете бекона нарязан на лентички или кубчета и пиперката,нарязана на ситно.
Към зеленчуците и бекона прибавете една чаена чаша ориз.Разбъркайте за да смеси ориза със зеленчуците и бекона и прибавете 1/2кафена лъжичка червен пипер.Посолете със сол,черен пипер и зеленчукова подправка.
Полейте ястието с чаша зеленчуков бульон и оставете да покъкри за около 5минути.
Извадете тавата с котлетите от фурната и прибавете ориза към месото.Прибавете към ястието 2ч.ч.зеленчуков бульон и запечете във фурна до приготвяне на ориза.
Поднесете ястието топло със зелена салатата или туршия.
Да ви е сладко!
Не съм по алкохола, но това нашепва за 3-4 глътки червено вино...
ОтговорИзтриванеЧудно и вкусно, Танче, поздрави!
Благодаря Гери :)Да ястието си е супер с чаша ,две хубаво червено вино.Хубава вечер ти желая Гери!
ИзтриванеВкусно предложение, Танче! И снимките са много апетитни! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного сочни и красиво поднесени! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеОх,че вкусна порцийка!
ОтговорИзтриванеМного апетитно ястие,Танче!
Слънчево настроение! :)
Ох Танче право във десятката ме уцели:))))
ОтговорИзтриванеОбожавам ориз и пържолки а твоите порции са направо неустоими.
Силно те прегръщам!
Влизам набързичко,че имам болно детенце да ви благодаря мили мои момичета Здравче,Мире,Траянче,Снежи.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубава вечер ви желая милички!