ПРОДУКТИ
За 2бр.
250мл.вода
370гр.твърдо брашно
1/2ч.л.сол
1ч.л.суха мая
1белтък
1ч.л.вода
брашно за разточване
грис или царевично нишесте
за поръсване
В купа пресейте брашното и към него прибавете солта и сухата мая.
Направете кладенче и добавете 1ч.ч.хладка вода.
Замесете гладко и еластично тесто.
Ако не разполагате с твърдо брашно може да го замените и с обикновенно.
Върху леко набрашнен плот месете тестото в продължение на 5/10минути.
Намажете купа с няколко капки олио и поставете тестото.Покрийте купата с чиста кърпа или със стреч фолио и я приберете на топло за около 30/40минути,докато тестото удвои обема си.
След като тестото е втасало извадете го от купата и го поставете върху леко набрашнен плот.
С пръсти притеснете леко тестото за да извадите излишният въздух.
Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете да почине за около 10минути.
Разрежете тестото на две части и всяка част разточете на правоъгълник.
Навийте всяка част на руло и оформете краищата.
Поставете багетите във форма леко намазана с мазнина и поръсена с царевично нишесте или грис.
Ако не разполагата с форма за багети си ги изпечете в тавичка постлана с хартия за печене.
Оставете багетите на топло за около 30минути да удвоят обема си.
Разбийте 1белтък с ч.л.вода и със сместа намажете багетите.С остър нож направете по 3,4разреза върху всяка багета.
Изпечете багетите в нагряна фурна на 180градуса за около 30минути.Извадете ги и отново ги намажете с разбит белтък.Върнете багетите във фурната за около 5минути да се доизпекат.
След изпичане оставете багетите да се охладят върху метална скара.
За 2бр.
250мл.вода
370гр.твърдо брашно
1/2ч.л.сол
1ч.л.суха мая
1белтък
1ч.л.вода
брашно за разточване
грис или царевично нишесте
за поръсване
В купа пресейте брашното и към него прибавете солта и сухата мая.
Направете кладенче и добавете 1ч.ч.хладка вода.
Замесете гладко и еластично тесто.
Ако не разполагате с твърдо брашно може да го замените и с обикновенно.
Върху леко набрашнен плот месете тестото в продължение на 5/10минути.
Намажете купа с няколко капки олио и поставете тестото.Покрийте купата с чиста кърпа или със стреч фолио и я приберете на топло за около 30/40минути,докато тестото удвои обема си.
След като тестото е втасало извадете го от купата и го поставете върху леко набрашнен плот.
С пръсти притеснете леко тестото за да извадите излишният въздух.
Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете да почине за около 10минути.
Разрежете тестото на две части и всяка част разточете на правоъгълник.
Навийте всяка част на руло и оформете краищата.
Поставете багетите във форма леко намазана с мазнина и поръсена с царевично нишесте или грис.
Ако не разполагата с форма за багети си ги изпечете в тавичка постлана с хартия за печене.
Оставете багетите на топло за около 30минути да удвоят обема си.
Разбийте 1белтък с ч.л.вода и със сместа намажете багетите.С остър нож направете по 3,4разреза върху всяка багета.
Изпечете багетите в нагряна фурна на 180градуса за около 30минути.Извадете ги и отново ги намажете с разбит белтък.Върнете багетите във фурната за около 5минути да се доизпекат.
След изпичане оставете багетите да се охладят върху метална скара.
Esse pão ficou lindo , apetece mesmo comer um pedaço.
ОтговорИзтриванеbjs
Благодаря много :) :) :)
ИзтриванеЧудни са станали багетите!
ОтговорИзтриванеХубаво оформени, с апетитен загар!
Слънчев ден,Таня!
Мира радвам се,че са ти харесали багетите.Хубав ден ти желая Мира!
ИзтриванеХаресва ми идеята за поръсване с грис. Любител съм на тестените изделия с грис.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
И аз съм любител на вкусотии с грис.Много ми харесват хлебчета поръсени с грис имат леко грапава и хрупкава коричка.Поздрави и хубав ден и от мен!
ИзтриванеНевероятно апетитни багети си сътворила, Танче! Идва ми да си отчупя парченце от тази апетитна коричка! :))) Прекрасен и слънчев ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Наде.Поздрави и хубав ден от мен!
ИзтриванеМного хубаво изглеждат ,Танче ! Не съм правила багети (все ги купувам :) ,но ще пробвам рецептата ти ! Със сигурност са по вкусни от купените :) !
ОтговорИзтриванеС поздрав и пожелание за хубава сряда !
Ванче и аз си купува,че са много вкусни ама като платя 5евро/за ден/ за франзели и ми става лошо :) :) :)Радвам се,че ти харесват багетките пробвай рецептата ще ти харесат.Сърдечни поздрави и хубава вечер!
ИзтриванеКато любител на месенето и всичко тестено, не мога да не отбележа, колко красиво и вкусно изглеждат тези багети!
ОтговорИзтриванеЗадължително ще ги пробвам!
Хубав и слънчев ден!
Пробвай ги Кате много вкусни и хрупкави се получиха.Прегръдки и хубава вечер!
ИзтриванеТолкова апетитно изглеждат с тази хрупкава златиста коричка! И за мен е новост поръсването с царевично нишесте или грис.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Здравейте!
ОтговорИзтриванеТоку що замесих тестото и го оставих да втасва :-) бихте ли ми казали на колко градуса се пекат?
Здравейте,Христина.Пропуснала съм да напиша температурата,веднага ще допиша рецептата.Багетите се пекат на 180градуса.
Изтриване