Продукти
800гр.Свинско месо
2 глави лук
и 1стрък праз лук/
1дафинов лист
1скилидка чесън
200гр.пресни Печурки
1зелена пиперка
1червена пиперка
1/2ч.л.червен пипер
200гр.белени домати от консерва
3с.л.олио
магданоз
Сварен ориз за гарнитура
Нарежете месото на хапки,посолете го с сол и прясно смлян черен пипер.Оваляйте месото в брашно и го запържете в тенджерка с 2,3с.л.олио.
Прехвърлете месото в глинен гювеч.
В тенджерката едно по едно задушете нарязаният на ситно лук и бялата част на праз лук за минута.Добавете скилидката чесън и чушките нарязани на лентички.Задушете за около минута и прибавете измитите и нарязани на филийки гъби.Задушете за още минута две.
Към ястието добавете половин лъжичка червен пипер.
Добавете и нарязаните на ситно домати и дафиновият лист.
Задушените зеленчуци прибавете към месото в глиненият съд.
Посолете със сол и черен пипер,полейте ястието със зеленчуков бульон или вода толкова,че да не покрива изцяло месото.Разбъркайте ястието и го изпечете на 220градуса в студена фурна за да не се спука глиненият съд.
Времето за печене е около час,час и двадесет минути.
Сервирайте кавърмата в подходяща чиния в която сте направили пръстен от сварен ориз.
По средата на оризовият пръстен пресипете кавърмата заедно със сосчето и поръсете ситно накълцан магданоз.По желание може да поднесете ястието с картофено пюре.
Да ви е сладко!
Много вкусно предложение! Особено като е приготвена кавърмата в глинен съд!
ОтговорИзтриванеТанче, хубава и успешна нова седмица!
Радвам се че ти харесва ястието Инче.Благодаря ти за позитивния коментар.Поздрави Инче!
Изтриване