ПРОДУКТИ
Първите череши са вече на пазара и аз реших да направя първият ми десерт за тази година с пресни череши.
Тарта с крем от маскарпоне и крема сирене и конфи от пресни плодове нежно поръсени с пудра захар.
За платката
2ч.ч.брашно
125гр.меко масло
1/2ч.ч.захар
2жълтъка
1бакплувер
1ч.л.бренди
За крема
80гр.меко масло
120гр.пудра захар
3с.л.маскарпоне
3с.л.крема сирене
1яйце
50мл.прясно мляко
30гр.брашно
настъргана кора на 1/3портокал
За конфи от пресни плодове
100гр.ягоди
100гр.череши
3/4с.л.захар
настъргана портокалова кора
За декорация
пресни череши
В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера.Направете кладенче и в него сипете меко масло,захарта,жълтъците и алкохола.Омесете меко и гладко тесто.Завийте тестото в стреч фолио и го приберете в хладилник за около 5/10 минути.
Разточете тестото на кръг и много леко го прехвърлете във форма за пай или в кексова форма с махащо дъно.Притеснете леко с пръсти и оформете кората със лек борд за да не се разтече плънката.Набучете с вилица блата ,за да не се надуе прекалено.
Изпечете го в нагряна фурна на 200градуса за около 20минути до леко зачервяване.Оставете блата да се охлади.
Пригответе крама,като разбиете маслото с пудрата захар.Прибавете двата вида сирена,яйцето,брашното и млякото.Настържете портокалова кора.Крема е рядък но това не трябва да ви притеснява.При печенето ще се сгъсти.
Върху блата, сипете внимателно крема,като го разтелите с лъжица.
Изпечете тартата на 180градуса за около 15/20минути.
След изпичане оставете тартата напълно да се охлади преди да я сервирате.
Пригответе се конфи от пресни плодове.Аз избрах ягоди и череши.Измийте и почистете плодовете.Нарежете ги на половинки или четвъртинки и ги сложете в малка касеролка.Посипете ги с 2/3с.л.захар и ги оставете за 30минути.Настържете кората от 1/3портокал.Сложете плодовете за минутки на слаб огън до леко сгъстяване на сипопа.Оставете плодовата заливка да се охлади и с нея полейте тартата.Поръсете нежно с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар