.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 27 януари 2014 г.

Сиропирани Охлювчета с фъстъци,кафява захар и канела

ПРОДУКТИ
570гр.брашно
1ч.л.сол
1с.л.захар
1чаена чаша прясно мляко
125гр.кисело мляко
20гр.мая
1ванилия
1яйце
30гр.разтопено масло за намазване
за пълнежа
150гр.обезсолени печени фъстъци
50гр.кафява захар
1ч.л.ванилена захар
канела на вкус
За сиропа
1,5ч.ч.захар
1,5ч.ч.вода
2с.л.мед
В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта,яйцето,киселото мляко,1ванилия и една чаен чаша хладко прясно мляко в което предварително сте разтворили маята за хляб.
Омесете средно твърдо тесто.
Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете за около час на топло.
Направете плънката,като в блендер смелите не много на ситно фъстъците и 50гр.кафява захар.
 ***Ако фъстъците ви са солени,измийте ги с вода за да отстраните солта и леко ги подсушете.

Премесете си тестото,оставете го да се отпусне за около 5минути и го разточете на голяма  кора с дебелина около 4мм.
Намажете кората с разтопено масло и я поръсете с 1ч.л. ванилена захар и канела на вкус.
Поръсете плънката по цялата кора.Разпределете равномерно плънката и леко притиснете с длани.Навийте кората на руло.Нарежете с остър нож рулото на парченца с дебелина около 1см.

Наредете парченцата в тава на разстояние около сантиметър едно от друго,защото при втасването ще се надуят и ще се обезформят.
Така подредените в тава охлювчета оставете да втасат за около час.
Изпечете ги в нагряна фурна на 180градуса за около 20минути или до леко зачервяване.
Оставете охлювчетата да се охладят и ги полейте с предварително приготвен топъл захарен сироп./1,5ч.ч.захар,1,5ч..ч.вода,2с.л.мед/.
Оставете охлювчетата за няколко часа да се напоят и са готови за консумация.
Да ви е сладко!

14 коментара:

  1. Танче,за много години!
    В тези снежни дни,с чаша топъл чай и с твоите чудни охлювчета..........току що описах 100%-ва идилия:))
    Много хубава рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За много години,Миенка!Радвам се,че ти харесва рецептата.Да идилия си е наистина студ,сняг,топъл чай и сладичко :)

      Изтриване
  2. Сладичко, вкусничко! Особено с фъстъчената плънка!
    Танче, хубава снежна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Танче, идвам с чайче. Прекрасно си сготвила отново! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Не бих отказала едно охлювче! Страхотни са, Танче, а и с по-различна плънка от традиционната! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Светле.Да плънката е малко по-различна,но се получиха много вкусни.Хубава седмица ти желая!

      Изтриване
  5. Аз ще се присъединя с кафенце:) Много апетитни и ароматни са станали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай Траянче,и с кафенце става,за теб едно ароматно мокачино :)

      Изтриване
  6. Големи сладурчета са охлювчетата, Таничка! Много пухкавки, ароматни, вкусни и красиви! Страхотна компания за сутрешното кафенце! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. М-м, Танче, такава сладост! И си я записвам :)
    Поздравления и пожелания за сладък ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Албенче.Запиши си ги,ако ти харесват сиропираните сладкиши,ще ти допаднат и охлювчетата.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...