ПРОДУКТИ
570гр.брашно
1ч.л.сол
1с.л.захар
1чаена чаша прясно мляко
125гр.кисело мляко
20гр.мая
1ванилия
1яйце
30гр.разтопено масло за намазване
за пълнежа
150гр.обезсолени печени фъстъци
50гр.кафява захар
1ч.л.ванилена захар
канела на вкус
За сиропа
1,5ч.ч.захар
1,5ч.ч.вода
2с.л.мед
В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта,яйцето,киселото мляко,1ванилия и една чаен чаша хладко прясно мляко в което предварително сте разтворили маята за хляб.
Омесете средно твърдо тесто.
Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете за около час на топло.
Направете плънката,като в блендер смелите не много на ситно фъстъците и 50гр.кафява захар.
***Ако фъстъците ви са солени,измийте ги с вода за да отстраните солта и леко ги подсушете.
Премесете си тестото,оставете го да се отпусне за около 5минути и го разточете на голяма кора с дебелина около 4мм.
Намажете кората с разтопено масло и я поръсете с 1ч.л. ванилена захар и канела на вкус.
Поръсете плънката по цялата кора.Разпределете равномерно плънката и леко притиснете с длани.Навийте кората на руло.Нарежете с остър нож рулото на парченца с дебелина около 1см.
Наредете парченцата в тава на разстояние около сантиметър едно от друго,защото при втасването ще се надуят и ще се обезформят.
Така подредените в тава охлювчета оставете да втасат за около час.
Изпечете ги в нагряна фурна на 180градуса за около 20минути или до леко зачервяване.
Оставете охлювчетата да се охладят и ги полейте с предварително приготвен топъл захарен сироп./1,5ч.ч.захар,1,5ч..ч.вода,2с.л.мед/.
Оставете охлювчетата за няколко часа да се напоят и са готови за консумация.
Да ви е сладко!
570гр.брашно
1ч.л.сол
1с.л.захар
1чаена чаша прясно мляко
125гр.кисело мляко
20гр.мая
1ванилия
1яйце
30гр.разтопено масло за намазване
за пълнежа
150гр.обезсолени печени фъстъци
50гр.кафява захар
1ч.л.ванилена захар
канела на вкус
За сиропа
1,5ч.ч.захар
1,5ч.ч.вода
2с.л.мед
В купа пресейте брашното,направете кладенче и в него сипете солта,захарта,яйцето,киселото мляко,1ванилия и една чаен чаша хладко прясно мляко в което предварително сте разтворили маята за хляб.
Омесете средно твърдо тесто.
Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете за около час на топло.
Направете плънката,като в блендер смелите не много на ситно фъстъците и 50гр.кафява захар.
***Ако фъстъците ви са солени,измийте ги с вода за да отстраните солта и леко ги подсушете.
Премесете си тестото,оставете го да се отпусне за около 5минути и го разточете на голяма кора с дебелина около 4мм.
Намажете кората с разтопено масло и я поръсете с 1ч.л. ванилена захар и канела на вкус.
Поръсете плънката по цялата кора.Разпределете равномерно плънката и леко притиснете с длани.Навийте кората на руло.Нарежете с остър нож рулото на парченца с дебелина около 1см.
Наредете парченцата в тава на разстояние около сантиметър едно от друго,защото при втасването ще се надуят и ще се обезформят.
Така подредените в тава охлювчета оставете да втасат за около час.
Изпечете ги в нагряна фурна на 180градуса за около 20минути или до леко зачервяване.
Оставете охлювчетата да се охладят и ги полейте с предварително приготвен топъл захарен сироп./1,5ч.ч.захар,1,5ч..ч.вода,2с.л.мед/.
Оставете охлювчетата за няколко часа да се напоят и са готови за консумация.
Да ви е сладко!
Танче,за много години!
ОтговорИзтриванеВ тези снежни дни,с чаша топъл чай и с твоите чудни охлювчета..........току що описах 100%-ва идилия:))
Много хубава рецепта!
За много години,Миенка!Радвам се,че ти харесва рецептата.Да идилия си е наистина студ,сняг,топъл чай и сладичко :)
ИзтриванеСладичко, вкусничко! Особено с фъстъчената плънка!
ОтговорИзтриванеТанче, хубава снежна седмица!
Мерси,Инче!Хубава седмица ти желая и аз!
ИзтриванеТанче, идвам с чайче. Прекрасно си сготвила отново! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Заповядай,Гери ,чайчето и десертчето са от мен :)
ИзтриванеНе бих отказала едно охлювче! Страхотни са, Танче, а и с по-различна плънка от традиционната! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря,Светле.Да плънката е малко по-различна,но се получиха много вкусни.Хубава седмица ти желая!
ИзтриванеАз ще се присъединя с кафенце:) Много апетитни и ароматни са станали!
ОтговорИзтриванеЗаповядай Траянче,и с кафенце става,за теб едно ароматно мокачино :)
ИзтриванеГолеми сладурчета са охлювчетата, Таничка! Много пухкавки, ароматни, вкусни и красиви! Страхотна компания за сутрешното кафенце! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеМерси за комплиментите,Катенце.Прегръдки ,миличка!
ИзтриванеМ-м, Танче, такава сладост! И си я записвам :)
ОтговорИзтриванеПоздравления и пожелания за сладък ден!
Мерси,Албенче.Запиши си ги,ако ти харесват сиропираните сладкиши,ще ти допаднат и охлювчетата.
Изтриване