ПРОДУКТИ
4яйца
140гр.захар
100мл.олио
1ч.ч. с вместимост 200гр. сладко от праскови
/или друго по ваш избор/
310гр.брашно
1ванилия
7гр.бакпулвер
1каф.лъж.сода бикарбонат
щипчица сол
100мл.гореща вода
1 суп.лъжици течен шоколад
1.Разбийте яйцата със захарта и към тях добавете на тънка струйка олиото.
2.Към сместа добавете 1чаша/200мл./ сладко от праскови или друго сладко по ваш избор.Разбъркайте и добавете пресятото и размесено с щипка сол и набухвателите брашно.
3.Към тестото прибавете на тънка струйка 100мл.вряла вода,като разбърквате непрекъснато.
4.Отделете около 1/3 от тестото и го оцветете с лъжица течен шоколад.
5.Намажете с мазнина и поръсете с брашно обла форма за печене с дупка по средата.Пресипете бялото тесто а върху бялото,пресипете кафявото тесто.
6.Изпечете кекса в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.
След изпичането на кекса си направете проверка /дали е изпечен кекса/ по познатия начин с клечка за зъби.Оставете кекса да се охлади напълно и го извадете от формата за печене.
По желание поръсете кекса с пудра захар или го сервирайте,нарязан на парченца със сладко.
4яйца
140гр.захар
100мл.олио
1ч.ч. с вместимост 200гр. сладко от праскови
/или друго по ваш избор/
310гр.брашно
1ванилия
7гр.бакпулвер
1каф.лъж.сода бикарбонат
щипчица сол
100мл.гореща вода
1 суп.лъжици течен шоколад
1.Разбийте яйцата със захарта и към тях добавете на тънка струйка олиото.
2.Към сместа добавете 1чаша/200мл./ сладко от праскови или друго сладко по ваш избор.Разбъркайте и добавете пресятото и размесено с щипка сол и набухвателите брашно.
3.Към тестото прибавете на тънка струйка 100мл.вряла вода,като разбърквате непрекъснато.
4.Отделете около 1/3 от тестото и го оцветете с лъжица течен шоколад.
5.Намажете с мазнина и поръсете с брашно обла форма за печене с дупка по средата.Пресипете бялото тесто а върху бялото,пресипете кафявото тесто.
6.Изпечете кекса в нагряна фурна на 180градуса за около 35минути.
След изпичането на кекса си направете проверка /дали е изпечен кекса/ по познатия начин с клечка за зъби.Оставете кекса да се охлади напълно и го извадете от формата за печене.
По желание поръсете кекса с пудра захар или го сервирайте,нарязан на парченца със сладко.
Много апетитен кекс, Танче, и интересна идея за сладкото от праскови. :)
ОтговорИзтриванеИдеален е за компанията на чаша кафе.
Прегръдка и хубава идна седмица!
Мерси,Светле,радвам се,че ти допада кексчето.Прегръдки и спорна седмица ти желая!
ОтговорИзтриванеСега направих кекса. заместих сладкото от праскови със сладко от касис и стана невероятно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
Страхотно се получи кекса - мек, въздушен, ароматен..!! Благодаря за страхотната рецепта! Влиза в листата на любимите ни кексчета в къщи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за доверието,Гергана. Много се радвам, че ви е допаднал кекс.
Изтриване