ПРОДУКТИ
250 гр.сурово кашу
200 мл.прясно мляко
150 гр.захар
50 мл.вода
2 суп.лъж. масло
1/3 кафена лъжичка олио за
намазване на формата
пудра захар за поръсване
1.Накиснете кашуто в прясното мляко за 4 часа,като разбърквате от време на време .Пасирайте кашуто заедно с прясното мляко.
2.В малка тенджерка кипнете на котлон захарта с водата и оставете сиропа да се вари на слаб огън за около 2,3 минути.Към сиропа прибавете пасираното кашу и с помощта на дървена лъжица, разбърквайте докато се смесят.
3.Прибавете разтопеното масло и разбърквайте,докато сместа започне да се отделя от стените и дъното на тенджерата.
4.Отстранете сместа от котлона и я пресипете в подходяща малка форма,намазана с олио,на слой с дебелина около 3 см.Загладете равномерно халвата и я приберете в хладилник за няколко часа.
5.С остър навлажнен нож,нарежете халвата на малки хапки и я поръсете с пудра захар.
Рецептата е адаптирана от Bon Apeti.
250 гр.сурово кашу
200 мл.прясно мляко
150 гр.захар
50 мл.вода
2 суп.лъж. масло
1/3 кафена лъжичка олио за
намазване на формата
пудра захар за поръсване
1.Накиснете кашуто в прясното мляко за 4 часа,като разбърквате от време на време .Пасирайте кашуто заедно с прясното мляко.
2.В малка тенджерка кипнете на котлон захарта с водата и оставете сиропа да се вари на слаб огън за около 2,3 минути.Към сиропа прибавете пасираното кашу и с помощта на дървена лъжица, разбърквайте докато се смесят.
3.Прибавете разтопеното масло и разбърквайте,докато сместа започне да се отделя от стените и дъното на тенджерата.
4.Отстранете сместа от котлона и я пресипете в подходяща малка форма,намазана с олио,на слой с дебелина около 3 см.Загладете равномерно халвата и я приберете в хладилник за няколко часа.
5.С остър навлажнен нож,нарежете халвата на малки хапки и я поръсете с пудра захар.
Рецептата е адаптирана от Bon Apeti.
Много интересна рецепта за халва Танче.Имам и аз някои рецепти от индийската кухня, но не съм пробвала.Чудесно изглежда.
ОтговорИзтриванеПоздрави !