През летните месеци в Испания се вихрят едни фиестииии със дни ядене,пиене,кориди и много, много шум.Е нашето селце не е изключени и в края на тази седмица започва фиеста Сан Естебан и то..цели 10дни.Лошо няма във 10дена веселба :) :) :)зависи от каква гледна точка ще погледнеш.
Аз не съм много въодушевена защото ...коридата и цялата дандания с дни ми е точно пред прозореца,ама като казвам точно си е наистина пред прозореца ми.Ако имам късмет в цялата суматоха покрай гости насъбрали се в къщи да гледат коридата, да направя някоя снимка,ще се уверите сами.
Та да се върна на супата все пак а за фиестата ще разкажа повече съвсем скоро.Вчера купих една хубава агнешка плешка и комплект дреболии за дроб сърма и смятах това да ми е основното ястие през един от дните на фиестата ама...нали съм си от лаком дол и не се сдържах и си изпекох плешката още вчера.Направих и дроб сърма разбира се.Винаги ми остава малко от черният и белия дроб и реших да приготвя супичкааа от дроб,ориз,джоджен,пресен лук и ми хрумна ..що пък да не сложа и черен боб защо пък не.Е ето и рецептата за супичката.
Продукти
1/2черен дроб
1/2бял дроб
ако имате и други
дреболие ще е супер
1връзка пресен лук
1ч.л.червен пипер
пресен джоджен
1морков
листа целина
1/2ч.ч.ориз
1ч.ч.сварен черен боб
масло
150мл.кисело мляко
1жълтък
сол
млян черен пипер
Нарежете на много ситно предварително сварените дреболии.
Нарежете лука и моркова на много ситно и го сложете в тенджера да се задушат с кубче масло и малко олио.Към лука прибавете нарязаните дреболии запържете за минутка и добавете 1кафена лъжичка червен пипер.
Полейте задушените лук и дреболии с бульон около литър,литър и половина.
Оставете супата да кипне и добавете ориза,предварително свареният боб и зелените подправки нарязани на ситно.
След като оризът ви се свари ястието ви е готово.Застройте супата с разбит жълтък и кисело мляко.Поръсете ситно нарязан пресен лук и джоджен.
Е така си приготвям супа от агнешки дреболии.Да ви е сладко!!!
Аз не съм много въодушевена защото ...коридата и цялата дандания с дни ми е точно пред прозореца,ама като казвам точно си е наистина пред прозореца ми.Ако имам късмет в цялата суматоха покрай гости насъбрали се в къщи да гледат коридата, да направя някоя снимка,ще се уверите сами.
Та да се върна на супата все пак а за фиестата ще разкажа повече съвсем скоро.Вчера купих една хубава агнешка плешка и комплект дреболии за дроб сърма и смятах това да ми е основното ястие през един от дните на фиестата ама...нали съм си от лаком дол и не се сдържах и си изпекох плешката още вчера.Направих и дроб сърма разбира се.Винаги ми остава малко от черният и белия дроб и реших да приготвя супичкааа от дроб,ориз,джоджен,пресен лук и ми хрумна ..що пък да не сложа и черен боб защо пък не.Е ето и рецептата за супичката.
Продукти
1/2черен дроб
1/2бял дроб
ако имате и други
дреболие ще е супер
1връзка пресен лук
1ч.л.червен пипер
пресен джоджен
1морков
листа целина
1/2ч.ч.ориз
1ч.ч.сварен черен боб
масло
150мл.кисело мляко
1жълтък
сол
млян черен пипер
Нарежете на много ситно предварително сварените дреболии.
Нарежете лука и моркова на много ситно и го сложете в тенджера да се задушат с кубче масло и малко олио.Към лука прибавете нарязаните дреболии запържете за минутка и добавете 1кафена лъжичка червен пипер.
Полейте задушените лук и дреболии с бульон около литър,литър и половина.
Оставете супата да кипне и добавете ориза,предварително свареният боб и зелените подправки нарязани на ситно.
След като оризът ви се свари ястието ви е готово.Застройте супата с разбит жълтък и кисело мляко.Поръсете ситно нарязан пресен лук и джоджен.
Е така си приготвям супа от агнешки дреболии.Да ви е сладко!!!