Чудесна баница на тънки фитили с плънка от сирене,мляко и яйца.Много ароматна и мека ,леко препечена и поръсена със сусам.
ПРОДУКТИ
За тестото
400гр.брашно
3с.л.прясно мляко
1с.л.захар
1ч.л.сол
20гр.мая за хляб
4с.л.зехтин
250мл.топла вода
брашно за доомесване и разточване
За плънката
200гр.сирене
3с.л.кисело мляко
2яйца
брашно
1жълтък за намазване
сусам
От изброените продукти замесете меко и гладко тесто.Завийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около 30минути.Премесете тестото и го разделете на 3,4равни части.Направете ги на топки и ги оставете да починат.Направете си плънката,като разбиете 2яйца,натрошете сиренето и го прибавете към яйцата.Към плънката прибавете и киселото мляко и 2/3супени лъжици брашно.Ако плънката ви е по рядка ще изтече затова ако е нужно за сгъстяване добавете още сирене или още малко брашно.
Разточете една част от тестото на колкото ви е възможно по тънка правоъгълна кора.Разрежете кората на лентички и поръсете от плънката.Навийте първата лентичка на фитил и навийте на руло.Прехвърлете внимателно рулцето в намазана с масло тава.
По същият начин си направете и следващите лентички тесто до запълване на тавата.
Дозата тесто е за 2баници.
Оставете баницата да почине за около 20минути ,намажете я с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък и поръсете със сусам.
Изпечете баницата в нагряна фурна на 200градуса до зачервяване.
Оставете баницата да се охлади и я сервирайте с айран.Да ви е сладко :) :) :)
ПРОДУКТИ
За тестото
400гр.брашно
3с.л.прясно мляко
1с.л.захар
1ч.л.сол
20гр.мая за хляб
4с.л.зехтин
250мл.топла вода
брашно за доомесване и разточване
За плънката
200гр.сирене
3с.л.кисело мляко
2яйца
брашно
1жълтък за намазване
сусам
От изброените продукти замесете меко и гладко тесто.Завийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около 30минути.Премесете тестото и го разделете на 3,4равни части.Направете ги на топки и ги оставете да починат.Направете си плънката,като разбиете 2яйца,натрошете сиренето и го прибавете към яйцата.Към плънката прибавете и киселото мляко и 2/3супени лъжици брашно.Ако плънката ви е по рядка ще изтече затова ако е нужно за сгъстяване добавете още сирене или още малко брашно.
Разточете една част от тестото на колкото ви е възможно по тънка правоъгълна кора.Разрежете кората на лентички и поръсете от плънката.Навийте първата лентичка на фитил и навийте на руло.Прехвърлете внимателно рулцето в намазана с масло тава.
По същият начин си направете и следващите лентички тесто до запълване на тавата.
Дозата тесто е за 2баници.
Оставете баницата да почине за около 20минути ,намажете я с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък и поръсете със сусам.
Изпечете баницата в нагряна фурна на 200градуса до зачервяване.
Оставете баницата да се охлади и я сервирайте с айран.Да ви е сладко :) :) :)
Аййй бивали ли тъй да ни изкушаваш по тия часове с тая вкусна баничка хи хи хи
ОтговорИзтриванеКакто обичам баничкааааа ще я сънувам довечера.
Ооооо извинявам се Ванюшка :) :) :)Дано не си я сънувала хи хи хи.Поздрави и прекрасен уикенд!!!
ИзтриванеСтрахотна баничка Таничкааааа пак си се развихрила в кухнята.Задължително ще я приготвя през уикенда.Не се и съмнявам колко е вкусна.Поздрави и слънчев уикенд.
ОтговорИзтриванеНевенка радвам се,че ти харесва.Да като дойде петък и събота се развихрям :) ;)и няма как да е ...момчетата ми се прибират и гледам да ги гощавам с домашна вкусна храна.Поздрави и от мен и ти желая прекрасен уикенд!!!
Изтриване