ПРОДУКТИ
125гр.меко масло
300гр.брашно
2яйца
2с.л.прясно мляко
сол
брашно за доомесване
За плънката
100гр.кашкавал масдам
100гр.някакъв друг кашкавал
2с.л.пармезан
3бр.топени сиренца
30/40гр.масло
пресен босилек
черни маслини
1/2зелена пиперка
150мл.течна сметана за готвене
сол,черен пипер
От гореизброените продукти замесете меко и гладко тесто. Разточете го на кора.Прехвърлете кората в обла тавичка намазана с масло.Прилепете кората по стените на тавичката и изрежете излишното тесто.Запазете изрезките от тестото с тях може да си декорирате киша.
В купа настържете двата вида кашкавал.
Добавете течната сметана,млян черен пипер и сипете сместа във формата.
Разпределете равномерно кашкавала.Нарежете чушката на тънки кръгчета,които поставете върху кашкавала.
По средата на всяка чушка поставете по една маслина.Накълцайте пресен босилек и с него поръсете киша.
Разпределете върху киша топените сиренца накъсани на малки парченца.
Поръсете с пармезан.
Нарежете масло на малки парченца и го разпределете върху приготвения киш.
От останалото тесто си направете украса от страни на киша.
Изпечете киша в нагряна фурна на 200градуса за около 20/25минути или до зачервяване.
Да ви е сладко!!!
125гр.меко масло
300гр.брашно
2яйца
2с.л.прясно мляко
сол
брашно за доомесване
За плънката
100гр.кашкавал масдам
100гр.някакъв друг кашкавал
2с.л.пармезан
3бр.топени сиренца
30/40гр.масло
пресен босилек
черни маслини
1/2зелена пиперка
150мл.течна сметана за готвене
сол,черен пипер
От гореизброените продукти замесете меко и гладко тесто. Разточете го на кора.Прехвърлете кората в обла тавичка намазана с масло.Прилепете кората по стените на тавичката и изрежете излишното тесто.Запазете изрезките от тестото с тях може да си декорирате киша.
В купа настържете двата вида кашкавал.
Добавете течната сметана,млян черен пипер и сипете сместа във формата.
Разпределете равномерно кашкавала.Нарежете чушката на тънки кръгчета,които поставете върху кашкавала.
По средата на всяка чушка поставете по една маслина.Накълцайте пресен босилек и с него поръсете киша.
Разпределете върху киша топените сиренца накъсани на малки парченца.
Поръсете с пармезан.
Нарежете масло на малки парченца и го разпределете върху приготвения киш.
От останалото тесто си направете украса от страни на киша.
Изпечете киша в нагряна фурна на 200градуса за около 20/25минути или до зачервяване.
Да ви е сладко!!!
Много ми харесва това нещо и ще си го направя най вероятно!
ОтговорИзтриванеНаправи го Дани много е вкусен.Хубава вечер Дани!!!
ИзтриванеПрекрасен киш Танче.Аз си правя с готово тесто без сметана и става нещо като пица.
ОтговорИзтриванемного целувки и гушкиии и много ми липсвате.