СЛАДКИ ИЗКУШЕНИЯ - МАСЛЕНИ СЛАДКИ С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО И ШОКОЛАД
Много вкусни дребни сладки с вкус на карамел,масло, ванилия и шоколад.Много ароматни и крехки слепени по две със нежен крем от кафяво кондензирано мляко,масло и захар.Леко поляти с шоколад и поръсени с орехи.
Продукти
250 гр.брашно
125гр.меко масло
1ванилия
120гр.захар
2яйца
брашно за доомесване
ЗА КРЕМА
5с.л.кафяво кондензирано мляко
/дулсе де лече/
50гр.масло
4с.л.захар
шоколад за заливка
Замесете меко и гладко тесто от изброените продукти.Разточете тестото на кора дебела около 0.5мм.Нарежете тестото със форми за сладки.Подредете сладките в тавички постлани с готварска хартия на разстояние една от друга.Изпечете ги в нагряна фурна на 180градуса за около 10 минути или до леко порозовяване.Не ги печете по дълго време,защото ще станат прекалено хрупкави.Оставете сладките да се охладят.
Пригответе си крема с който ще слепите сладките две по две.В купа разбийте 5с.л.кафяво кондензирано мляко,50гр.масло и 4с.л.пудра захар.
Слепете сладките с крема и ги полейте със разтопен шоколад.
Шоколада разтапям в микровълнова фурна.Поставям в чаша 50гр.шоколад и 2с.л.прясно мляко.Поставям чашката за 15секунди в микровълнова фурна но не и повече,защото ще постигнете обратен ефект.Шоколада ще се стегне още повече и ще стане като айро шоколад.Извадете го и разбъркваите енергично доката млякото се поеме от шоколада.
Поръсете сладките със смлени ядки и ги приберете за кратко в хладилник за да се стегнат.
Много вкусни дребни сладки с вкус на карамел,масло, ванилия и шоколад.Много ароматни и крехки слепени по две със нежен крем от кафяво кондензирано мляко,масло и захар.Леко поляти с шоколад и поръсени с орехи.
Продукти
250 гр.брашно
125гр.меко масло
1ванилия
120гр.захар
2яйца
брашно за доомесване
ЗА КРЕМА
5с.л.кафяво кондензирано мляко
/дулсе де лече/
50гр.масло
4с.л.захар
шоколад за заливка
Замесете меко и гладко тесто от изброените продукти.Разточете тестото на кора дебела около 0.5мм.Нарежете тестото със форми за сладки.Подредете сладките в тавички постлани с готварска хартия на разстояние една от друга.Изпечете ги в нагряна фурна на 180градуса за около 10 минути или до леко порозовяване.Не ги печете по дълго време,защото ще станат прекалено хрупкави.Оставете сладките да се охладят.
Пригответе си крема с който ще слепите сладките две по две.В купа разбийте 5с.л.кафяво кондензирано мляко,50гр.масло и 4с.л.пудра захар.
Слепете сладките с крема и ги полейте със разтопен шоколад.
Шоколада разтапям в микровълнова фурна.Поставям в чаша 50гр.шоколад и 2с.л.прясно мляко.Поставям чашката за 15секунди в микровълнова фурна но не и повече,защото ще постигнете обратен ефект.Шоколада ще се стегне още повече и ще стане като айро шоколад.Извадете го и разбъркваите енергично доката млякото се поеме от шоколада.
Поръсете сладките със смлени ядки и ги приберете за кратко в хладилник за да се стегнат.
Просто страхотни станаха. Досега не бях правила дребни сладки, концентрирах се върху кексове и мъфини, но тези сладки станаха лесно,много са меки и много красиви!
ОтговорИзтриване