.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 2 декември 2012 г.

ВАРЕНИ ХЛЕБЧЕТА


ПРОДУКТИ
0,500кг.брашно
20/30гр.мая за хляб
1ч.л.сол
370мл.вода
/1 и1/2ч.ч./
 сол за поръсване


Варени хлебчета..е не точно по правилно е да се каже,че са варени и печени.Приготвят се много лесно,че и забавно от обикновенно тесто за хляб.
От изброените продукти замесете тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втаса за около 50 минути.
Премесете тестото и оформете малки топчета с големина,колкото голям орех.

Подредете  топчетата върху набрашнен плот на разстояние едно от друго.

Направете леки разрези върху хлебчетата и ги оставете на топло да удвоят обема си за около 30/40минути.

В малка тенджерка с вряща подсолена вода пускайте хлебчетата едно по едно за около 15/20секунди.

Извадете хлебчетата  от водата с решетъчна лъжица и ги
подредете в тава с постлана хартия за печене на разстояние едно от друго.
 Поръсете леко със сол за декорация.

Изпечете хлебчетата в нагрята фурна на 220 градуса до зачервяване.

17 коментара:

  1. Каква сладка снимка с виличките:) Чудесни питки! И как се подават под кърпата:) Прекрасна нова седмица, Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хлебчетата ми напомниха за филма на Чаплин та ми хрумна идеята за виличките.Е не ми се получават много хубави снимките.Хубава и усмихната нова седмица ти желая Кате!

      Изтриване
  2. Adoro um pão feito por mim,esses ficaram perfeitos.
    bjs

    ОтговорИзтриване
  3. Повечко игра, но пък си заслужава! Чудни са станали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че са ти харесали питките.Е да повечко играчка има ама ми беше забавно.:) :) :)

      Изтриване
  4. Интересен начин за приготвяне на хлебчетата! Нещо подобно като за гевреците.
    Чудесно изглеждат!
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили приготвях си хляб и като си премесвах тестото ми щукна какво ще стане ако....та си заделих половината тесто за проба.Да нещо подобно като варените гевречетата са.Хубава седмица и от мен Тили!

      Изтриване
  5. Забравих - отгоре намазала ли си ги с яйце, за да се получи тази златиста коричка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не Тили не са намазани с нищо.Само са поръсени леко със сол.Като се потопят във вряща подсолена вода стават леко като прозрачни и глазирани и вероятно от там се получиха със златиста коричка.

      Изтриване
  6. Следващите хлебчета ще са по твоят начин,Таня:)!Прекрасни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Милена.Радвам се,че ти е харесала рецептата за хлебчетата.Прекрасна вечер ти желая!

      Изтриване
  7. Никога не съм правила варени хлебчета, ама май вече е време ,че като гледам твоите какви са апетитни направо неустоими!
    Прекрасна нова седмица Танче!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много красиви стана Здравче.Приличат малко на варени гевреци по вкус.Излапахме ги ама аз си падам повече по пухкави хлебчета.Прегръдки и хубава вечер ти желая Здравче!

      Изтриване
  8. Ох че са сладурски.....направо да ги схрускаш:-)
    Непременно ще ги пробвам Таничка!Не съм правила хлебчета по този начин.
    Много ти благодаря за споделеното!

    ОтговорИзтриване
  9. Танче, прекрасни са! Направих ги и останахме очаровани! Толкова са вкусни, че си ги хапвах с удоволствие самостоятелно! Със сигурност ще си ползвам рецептата често. Изпращам ти огромни благодарности и сърдечни поздрави! Приятен ден и хубаво предпразнично настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи много се радвам,че са ти харесали хлебчетата.Току що прескочих на гости в твоят блог и съм очарована от салатката и красивите снимки на хлебчетата.
      Сърдечни поздрави Снежи и ти желая много усмивки и ведро празнично настроение!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...