.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 24 юли 2012 г.

Медальони със сметанов сос и зеленчуци

ПРОДУКТИ
300гр.свинско филе
1малка тиквичка
1червена пиперка
100гр.гъби за предпочитане
пресни печурки
1глава червен лук
кубче масло
1,2с.л.олио
сол,смлян бял пипер
150гр.сметана за готвене
1ч.л.горчица
1/2ч.ч.зеленчуков бульон

Измийте и почистете пиперката и тиквичката.Нарежете ги на ситно.Измийте и нарежете на четвъртини гъбите.Лука нарежете на ситно.
Почистете месото от ципата и го нарежете на тънки филийки,така ще се приготви по бързо.Загрейте маслото в тиган,добавете и няколко капки олио и запържете месото до зачервяване от двете страни.Извадете месото посолете със сол и прясно смлян бял пипер и го приберете на топло в фурната.
Запържете леко лука,прибавете и останалите зеленчуци едно по едно,като прибавите гъбите най-накрая.Задушете зеленчуците под капак,като разбърквате от време на време.
Прибавете сметаната и оставете да заври.Подправете сос със сол и пипер и добавете 1ч.л.горчица.

Прибавете месото към соса и оставете да покъкри.Ако ви се е сгъстил много бързо соса добавете зеленчуков бульон.Оставете ястието да къкри на слаб огън до сгъстяване на соса.
Сервирайте ястието топло със салата и картофено пюре.

3 коментара:

  1. Страхотни медальони! Изглеждат много апетитно! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Медальоните станаха чудесни! Благодаря за хубавата рецепта :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...