Повечето ми рецепти за десерти в блога не са съобразени с нуждите на вегетарианците или за хора с диетичен режим на хранене,но това не важи за тези изкусителни сурови бонбони без захар и без продукти от животински произход.По здравословни причини ми се наложи да променя драстично начина си на хранене,като заменя всичките си любими продукти, като кашкавали,сирена,захар,бяло брашно,масло,сметана и месо с алтернативни храни.Общо взето първоначално храненето ми се състоеше от зеленчуци,плодове,сурови ядки, боб,леща и подобни,но ми се наложи бързичко да се ориентирам и да опитам храни непознати и екзотични за мен, с които да набавям на организма си необходимите витамини,минерали,аминокиселини,протеини,калции,желязо и др.Най-много ми липсват сладкишите,тортите с много млечен шоколад и сметана и баничка с много сирене и яйца,но пък хубавото е,че доста се вталих и съм изпълнена с енергия за ужас на близки и приятели.:) :) :)
ПРОДУКТИ за 20бр.
80гр.сурови белени бадеми
100гр.фурми без костилки
3с.л.неподсладено обезмаслено какао
2с.л.разтопено Кокосово масло
2с.л.мед/може да се замени с сироп от Агаве/
2 с.л.сварен Амарант
20гр.пуканки от Просо
30гр.бял сусам за овалване
20гр.черен сусам за овалване
1.В кухненски чопър поставете суровите белени бадеми и ги смелете.
2.Към смлените бадеми прибавете 100гр.почистени от костилките фурми и 3с.л.какао и разбийте до хомогенна маса.
3.Разтопете на водна баня 3,4 ч.л. кокосово масло и го добавете към останалите продукти в контейнера на чопъра.
4.Подсладете бонбоните с 2 пълни суп.лъжици мед.
5.Прибавете 2с.л.сварен Амарант и разбъркайте до хомогенна маса.
6.Към сместа добавете 20гр.пуканки от Просо/или пуканки от Киноа или Амарант/ и разбъркайте с лъжица за да се разпределят равномерно пуканките.
7.Приберете сместа в хладилник за около 20минути.
8.От охладената смес с ръце оформете топчета с големина на малък орех и ги оваляйте едно по едно в бял и черен сусам.
Ако сусама не полепва по топчетата,леко си навлажнете ръцете с вода при оформянето на топчетата.
***Всички продукти описани в рецептата,могат да се закупят от всички био и диетични магазини и магазини за подправки.
ПРОДУКТИ за 20бр.
80гр.сурови белени бадеми
100гр.фурми без костилки
3с.л.неподсладено обезмаслено какао
2с.л.разтопено Кокосово масло
2с.л.мед/може да се замени с сироп от Агаве/
2 с.л.сварен Амарант
20гр.пуканки от Просо
30гр.бял сусам за овалване
20гр.черен сусам за овалване
1.В кухненски чопър поставете суровите белени бадеми и ги смелете.
2.Към смлените бадеми прибавете 100гр.почистени от костилките фурми и 3с.л.какао и разбийте до хомогенна маса.
3.Разтопете на водна баня 3,4 ч.л. кокосово масло и го добавете към останалите продукти в контейнера на чопъра.
4.Подсладете бонбоните с 2 пълни суп.лъжици мед.
5.Прибавете 2с.л.сварен Амарант и разбъркайте до хомогенна маса.
6.Към сместа добавете 20гр.пуканки от Просо/или пуканки от Киноа или Амарант/ и разбъркайте с лъжица за да се разпределят равномерно пуканките.
7.Приберете сместа в хладилник за около 20минути.
8.От охладената смес с ръце оформете топчета с големина на малък орех и ги оваляйте едно по едно в бял и черен сусам.
Ако сусама не полепва по топчетата,леко си навлажнете ръцете с вода при оформянето на топчетата.
***Всички продукти описани в рецептата,могат да се закупят от всички био и диетични магазини и магазини за подправки.