.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 14 октомври 2014 г.

Бисквитена торта с круши,яйчен крем и печени лешници

ПРОДУКТИ
форма за печене 24см. с отделящо се дъно
250гр.маслени бисквити
6 круши
канела
30гр.печени едро натрошени лешници
подсладено какао за поръсване
За сладкарския крем
3 жълтъка
1/2 ч.ч.захар/чаша с вместимост 300мл./
1 ванилия
3 с.л. с калпаче брашно/или нишесте/
2 ч.ч. прясно мляко
40 гр.масло

1.Направете си сладкарския крем,като в купа разбиете жълтъците със захарта.
2.Към сместа прибавете 2,3 с.л.от млякото,за да разредите сместа.
3.Прибавете ванилията и брашното/може да го замените с нишесте/,разбийте го до гладка смес без бучки и прибавете прясното мляко.
4.Загрейте сместа за крема на слаб огън,като разбърквате постоянно с дървена лъжица.Щом крема започне леко да се сгъстява,дръпнете тенджерката от котлона,като продължавате да разбърквате до сгъстяване.Върнете крема на котлона за няколко секунди,колкото да "клокне веднъж  ".
5.Отстранете крема от огъня,оставете го леко да се охлади и към него прибавете кубче масло.Разбърквайте до стопяването на маслото или до хомогенна маса.
6.Постелете хартия за печене по стените и дъното на форма за печене.За да се залепи по-лесно хартията си намажете формата с масло.
7.Подредете по дъното на формата маслени бисквити.Там където остава празно,незапълнено място,начупете бисквитки и го запълнете.
8.Върху бисквитите разпределете равномерно 1/2 от крема.
9.Върху крема подредете измити,почистени от кората и семенната част круши,нарязани на лентички.
10.Върху крушите подредете втори пласт бисквити.
11.Върху бисквитите разпределете следващият пласт нарязани круши и поръсете с канела.
12.Върху крушите разстелете равномерно,до колкото е възможно крема,като си помагате с лъжица.
13.Поръсете с едро натрошени лешници.
14.Изпечете тортата в нагряна фурна на 180градуса за около 30 минути.След изпичане оставете тортата да се охлади на стаена температура и я приберете в хладилник за няколко часа за да се стегне и охлади.
15.Преди сервиране отстранете ринга на формата за печене и поръсете тортата с пресято какао и я нарежете на триъгълни парченца.

4 коментара:

  1. Изглежда много вкусен. Идеален за следобедното кафе!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна тортичка!Канела и круши...,божествена комбинация,Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Миленка,така си е комбинацията е страхотна.Хубава вечер ти желая!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...