ПРОДУКТИ
За кюфтенцата
1кг.кайма смес
100гр.ориз
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
брашно за овалване
За соса
1глава лук
2моркова
2с.л.доматено пюре
4скилидки чесън
млян черен пипер
сол
150гр.пресни печурки
1зелена пиперка
200мл.бяло вино
Омесете каймата заедно с ориза,сол,млян черен пипер,чубрица и ситно нарязан магданоз.
Направете кюфтенца с големина на голям орех.
Нарежете лука на ситно и го задушете в тенджера с 2,3супени лъжици олио.
Нарежете на лентички пипера и морковите и ги прибавете към лука.
Нарежете на ситно 2скилидки чесън и ги прибавете към зеленчуците,заедно с 2 цели скилидки чесън.
Нарежете печурките на филийки и ги добавете,към ястието.
Полейте ястието с две чаши вода или зеленчуков бульон.
Прибавете 1,2листа дафинов лист.
След като сос заври прибавете кюфтенцата оваляни в брашно.В бяло вино размесете 2,3супени лъжици доматено пюре и полейте ястието.
Посолете и оставете ястието да къкри на слаб огън до сгъстяване на соса и омекване на ориза.Поръсете с прясно смлян черен пипер и
по желание може да прибавите към ястието нарязан на ситно магданоз.
Сервирайте ястието с препечени филийки хляб.
За кюфтенцата
1кг.кайма смес
100гр.ориз
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
брашно за овалване
За соса
1глава лук
2моркова
2с.л.доматено пюре
4скилидки чесън
млян черен пипер
сол
150гр.пресни печурки
1зелена пиперка
200мл.бяло вино
Омесете каймата заедно с ориза,сол,млян черен пипер,чубрица и ситно нарязан магданоз.
Направете кюфтенца с големина на голям орех.
Нарежете лука на ситно и го задушете в тенджера с 2,3супени лъжици олио.
Нарежете на лентички пипера и морковите и ги прибавете към лука.
Нарежете на ситно 2скилидки чесън и ги прибавете към зеленчуците,заедно с 2 цели скилидки чесън.
Нарежете печурките на филийки и ги добавете,към ястието.
Полейте ястието с две чаши вода или зеленчуков бульон.
Прибавете 1,2листа дафинов лист.
След като сос заври прибавете кюфтенцата оваляни в брашно.В бяло вино размесете 2,3супени лъжици доматено пюре и полейте ястието.
Посолете и оставете ястието да къкри на слаб огън до сгъстяване на соса и омекване на ориза.Поръсете с прясно смлян черен пипер и
по желание може да прибавите към ястието нарязан на ситно магданоз.
Сервирайте ястието с препечени филийки хляб.
Танче, чудесна идея! Не съм се сещала да обогатя соса с гъби, а изглежда толкова вкусно... Благодаря ти за чудесната рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Кате.Радвам се,че ти харесва рецептата.Поздрави и от мен Кате.
ИзтриванеОх, Танче, направо огладнях от тези кюфтенца! Правя подобни, но не съм слагала до сега вино и гъбки. Ще пробвам и твоята рецепта! :)
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Много хубава стана яхнийката Наде опитай рецептата с винце и гъбки чудесна е ще ти хареса.Поздрави и хубава вечер Наде.
ИзтриванеМного апетитно изглеждат ,Танюша ! Обичам такива яхнийки :) !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ! С прегръдка !
Да точно яхнийка си е Ванче ама не посмях да напиша Кюфтенца яхния,защото слагам много по малко лук та затова малко изкелифенчено..:) :) :) Кюфтенца със сос.Прегръдки и хубава вечер и от мен Ванче.
ИзтриванеТези гъбки са много добра идея за това сосче! А пък и с препечени филийки ...!
ОтговорИзтриванеПоздрави!