ПРОДУКТИ
За 2порции
4бр.обезкостени пилешки бутчета
щипка къри
150/200гр.пресни гъби шийтаке
2моркова
100мл.бяло вино
соев сос
царевично нишесте или брашно
за овалване
1белтък
смлян черен пипер
Нарежете обезкостените пилешки бутчете на лентички.Поръсете месото със смлян черен пипер и къри.Оваляйте месото в нишесте или брашно.Потопете в разбит белтък и отново оваляйте в нишесте/брашно/.
В подходящ съд загрейте олио и изпържете месото до леко зачервяване.
Извадете в чиния с решетъчна лъжица приготвеното пилешко месо.
В тиган с 2,3с.л.олио задушете нарязаните на тънки лентички моркови и гъбите нарязани на филийки.Прибавете месото и полейте ястието с бяло вино.
Добавете и 2,3с.л.соев сос и оставете ястието да покъкри до сгъстяване на соса,като разбърквате от време на време.
Сервирайте ястието топло със зелена салата.Да ви е сладко!!!
За 2порции
4бр.обезкостени пилешки бутчета
щипка къри
150/200гр.пресни гъби шийтаке
2моркова
100мл.бяло вино
соев сос
царевично нишесте или брашно
за овалване
1белтък
смлян черен пипер
Нарежете обезкостените пилешки бутчете на лентички.Поръсете месото със смлян черен пипер и къри.Оваляйте месото в нишесте или брашно.Потопете в разбит белтък и отново оваляйте в нишесте/брашно/.
В подходящ съд загрейте олио и изпържете месото до леко зачервяване.
Извадете в чиния с решетъчна лъжица приготвеното пилешко месо.
В тиган с 2,3с.л.олио задушете нарязаните на тънки лентички моркови и гъбите нарязани на филийки.Прибавете месото и полейте ястието с бяло вино.
Добавете и 2,3с.л.соев сос и оставете ястието да покъкри до сгъстяване на соса,като разбърквате от време на време.
Много вкусно изглежда! Бих хапнала с удоволствие!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря Тили радвам се,че ти е харесала рецептичката.
ИзтриванеOdlicno izgleda...
ОтговорИзтриванеBlagodaria Jasna :) :) :)
ИзтриванеОоооо Таничка много много вкусно изглежда,много ми хареса рецептичката.Нямам такива гъби ама ще си приготвя манджорката с печурки.Много целувкиииииииии :) :) :)
ОтговорИзтриванеBioFarmWay намерете ни във Facebook- предлагаме гъби Шийтаке,пресни и сушени!
ИзтриванеТанче, и аз да повторя коментарите, ама наистина е много вкусно! Личи си отдалеч, а аз вкусотийките ги надушвам:) Наистина, страхотно приготвено ястие! И аз нямам такива гъбки, но мисля, че ще се получи и с други, важно е, че рецептата ти е добра! Много изкушаващо, много!
ОтговорИзтриванеМного апетитно, пу и за мен порцийка:)
ОтговорИзтриванеХиляди благодарности на Траянка,Катето,Ваничка,Тили и Jasna за положителните отзиви !
ОтговорИзтриванеПредлагам пънчета посяти с Шийтаке, Кладница, Рейши и други видове гъби, както и пънчета за интензивно отглеждане (mushroom kit). Наистина е лесно, забавно и отглеждате вкусни и полезни гъби у дома! При интерес пишете на levcheva1987@gmail.com
ОтговорИзтриване