.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 27 януари 2016 г.

Леща с пуешко месо и бяло вино

ПРОДУКТИ
500гр.пуешко месо от бут
млян черен пипер
100гр.брашно
олио
2глава лук
1стрък праз/бялата част/
3,4 скилидки чесън
2 морков
1 чаена лъжица червен пипер
200мл.бяло вино
150мл.доматен сок
300/400гр. леща
сол,риган,магданоз

1.В тенджерка поставете 300/400гр.измита и почистена леща,1 настърган морков,нарязана на ситно 1/2 глава лук.Прибавете и 2,3 скилидки чесън и 1 суп.лъжица олио.Прибавете и литър вода и сварете лещата на умерен огън.Заделете сварената леща на страна.
2.Измийте и подсушете месото,поръсете с прясно смлян черен пипер и го оваляйте в брашно.
3.Загрейте на котлон тенджера с олио и изпържете за кратко месото,колкото леко да промени цвета си.Извадете месото в чиния и го заделете на страна.
4.В тенджерата прибавете едно по едно 2,3 скилидки чесън,нарязаният на ситно лук и нарязаният на ситно праз.Задушете за около минута,две и прибавете морковът,нарязан на колелца.Към ястието прибавете и чаена лъжичка червен пипер.Разбъркайте ястието и прибавете 150мл.доматен сок/белени домати от консерва или доматено пюре/.Прибавете към ястието 200мл.бяло вино и го оставете да покъкри за около 5 минути.
5.Полейте ястието с литър вода или зеленчуков бульон и го оставете да покъкри под похлупак за около 30 минути/или до сваряване на месото.
6.След като месото се свари,към ястието прибавете и сварената леща и част от бульона на лещата.
7.Посолете ястието на вкус,прибавете щипка сух риган и оставете ястието да покъкри ,за още
  около 10минути.Сервирайте ястието топло,поръсено с ситно накълцан магданоз.


2 коментара:

  1. Танче,
    не ми е хрумвало никога да направя леща с някакъв вид месо.Но виж, твоето предложение ми хареса.Особено с пуешко, което е много диетично месо.Чудесно ястие се е получило.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз лещата си я харесвам много без месо,но децата все се мръщят,като сготвя леща и с боба е така. :)Тази манджичка определено им допадна много,съдя по празната тенджера :)Хубав ден ти желая Ленче!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...