В студен мрачен,че и дъждовен на всичкото отгоре,нямо нищо по хубаво от топла и вкусна, ароматна и омайна супичка с крехко телешко месце,тиква,настъргано морковче,картофи,тиквичка,ароматна мащерка и най-любимата зеленинка на телешкото месо - целина.У дома,телешкото месо не е от любимите мръвки на децата,а за тиквата да не говоря,за това все трябва да прибягвам до някакви хитринки за да "замаскирам" месото и не до там любими зеленчуци.Тиквата ,настъргана се "замаскира ",като морков а месото е накълцано на много ситно,че децата дори не си направиха труда да разпитват много,много какво е месото.Е с тиквичката ударих на камък,нарязана на кубчета няма как да не се забележи и в празните чинийки от набързо излапана вкусна супа останаха самотни кубчета тиквички.
ПРОДУКТИ
200гр.сварено телешко месо
1/2глава лук
1морков
1малка тиквичка
2 големи картофа
100/150гр.настъргана на едро ренде тиква
2литра телешки бульон
прясна целина
прясна мащерка
1жълтък,лимонов сок
сол,черен пипер млян,пресен магданоз
1.Сварете телешкото месо по описаният начин тук.
2.Загрейте на котлон тенджера с 2,3 с.л.олио или зехтин.Запържете едно по едно нарязаният на ситно лук,настърганите на едро ренде морков и тиква,тиквичката нарязана на малки кубчета.
3.Полейте зеленчуците с около 2 литра телешки бульон.Оставете супата да заври и към нея прибавете накълцаното телешко месо.
4.Към ястието прибавете обелени,измити и нарязани на кубчета картофи.
5.Към супата прибавете накълцана на ситно целина.Оставете супата да къкри на среден огън до готовност на картофите.
6.Прибавете мащерка на вкус,още накълцана целина,посолете със сол и прясно смлян черен пипер.
7.Застройте супата,като в купичка разбиете 1 жълтък с сока на половин лимон.С черпак загребете част от бульона и го сипете при разбития жълтък за да се изравни температурата.
8.Сипете застройката в супата,разбъркайте и поръсете с накълцан магданоз.
Сервирайте супата топла с резенчета лимон, препечени филийки хляб и люти чушки за ценители.
Да ви е сладко!
ПРОДУКТИ
200гр.сварено телешко месо
1/2глава лук
1морков
1малка тиквичка
2 големи картофа
100/150гр.настъргана на едро ренде тиква
2литра телешки бульон
прясна целина
прясна мащерка
1жълтък,лимонов сок
сол,черен пипер млян,пресен магданоз
1.Сварете телешкото месо по описаният начин тук.
2.Загрейте на котлон тенджера с 2,3 с.л.олио или зехтин.Запържете едно по едно нарязаният на ситно лук,настърганите на едро ренде морков и тиква,тиквичката нарязана на малки кубчета.
3.Полейте зеленчуците с около 2 литра телешки бульон.Оставете супата да заври и към нея прибавете накълцаното телешко месо.
4.Към ястието прибавете обелени,измити и нарязани на кубчета картофи.
5.Към супата прибавете накълцана на ситно целина.Оставете супата да къкри на среден огън до готовност на картофите.
6.Прибавете мащерка на вкус,още накълцана целина,посолете със сол и прясно смлян черен пипер.
7.Застройте супата,като в купичка разбиете 1 жълтък с сока на половин лимон.С черпак загребете част от бульона и го сипете при разбития жълтък за да се изравни температурата.
8.Сипете застройката в супата,разбъркайте и поръсете с накълцан магданоз.
Сервирайте супата топла с резенчета лимон, препечени филийки хляб и люти чушки за ценители.
Да ви е сладко!