ПРОДУКТИ
200гр.Патешко филе
1малка глава лук
1морков
1малка зелена пиперка
40гр.гъби Шийтаке
100гр.грах от консерва
60/80гр.ориз
щипка къри
щипка кимион
резенчета лимон
2л. зеленчуков бульон или вода
сол,прясно смлян черен пипер,щипка шафран
100мл./150мл.прясно мляко
магданоз
олио или зехтин
1.Нарежете на ситно патешкото филе.
2.Накълцайте на ситно лука,чушката,гъбите,морковите на лентички.
3.Загрейте на котлон тенджерка с 2,3с.л.олио или зехтин и в него поставете накълцаното крехко патешко филе.Запържете за кратко,колкото да си промени цвета месото/да побелее/ и към него прибавете едно по едно лука,след няколко секунди прибавете настърганият на едро ренде морков,накълцаната на ситно чушка и гъбите.
4.Оставете за няколко секунди сместа да се задуши и прибавете половин консерва грах от консерва.
5.Ако е нужно добавете още мазнина.Поръсете ястието с 1/2каф.лъжичка къри и полейте с 2л.зеленчуков бульон или вода.Оставете супата да заври и към нея прибавете ориза и щипка кимион.Посолете супата.
6.Оставете супата да къкри до готовност на ориза.
7.Застройте супата,като в купичка сипете около 100/150мл.прясно мляко.Към млякото добавете 1 черпак от бульона на супата.Сипете застройката при супата и разбъркайте.
8.Поръсете супата с прясно смлян пипер,щипка шафран и магданоз.
9.Поднесете супата топла с резенчета лимон.
Да ви е сладко!
200гр.Патешко филе
1малка глава лук
1морков
1малка зелена пиперка
40гр.гъби Шийтаке
100гр.грах от консерва
60/80гр.ориз
щипка къри
щипка кимион
резенчета лимон
2л. зеленчуков бульон или вода
сол,прясно смлян черен пипер,щипка шафран
100мл./150мл.прясно мляко
магданоз
олио или зехтин
1.Нарежете на ситно патешкото филе.
2.Накълцайте на ситно лука,чушката,гъбите,морковите на лентички.
3.Загрейте на котлон тенджерка с 2,3с.л.олио или зехтин и в него поставете накълцаното крехко патешко филе.Запържете за кратко,колкото да си промени цвета месото/да побелее/ и към него прибавете едно по едно лука,след няколко секунди прибавете настърганият на едро ренде морков,накълцаната на ситно чушка и гъбите.
4.Оставете за няколко секунди сместа да се задуши и прибавете половин консерва грах от консерва.
5.Ако е нужно добавете още мазнина.Поръсете ястието с 1/2каф.лъжичка къри и полейте с 2л.зеленчуков бульон или вода.Оставете супата да заври и към нея прибавете ориза и щипка кимион.Посолете супата.
6.Оставете супата да къкри до готовност на ориза.
7.Застройте супата,като в купичка сипете около 100/150мл.прясно мляко.Към млякото добавете 1 черпак от бульона на супата.Сипете застройката при супата и разбъркайте.
8.Поръсете супата с прясно смлян пипер,щипка шафран и магданоз.
9.Поднесете супата топла с резенчета лимон.
Да ви е сладко!
Като започна да застудява, все по-често ще се обръщаме към топлите супи! :)
ОтговорИзтриванеТанче, много богата и вкусна супа предлагаш! По мой вкус - с много зеленчуци и гъстичка!
Поздрави!
Да така е Инче,идва сезона на топлите супи.:) Радвам се,че ти допада.Беше много вкусна,а най-важното е,че и злоядото детенце изяде цяла купичка,а уш не яде гъби :) Поздрави!
Изтриване