.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 12 август 2012 г.

ЗА ДОБРО УТРО - АРОМАТНИ КИФЛИЧКИ


ПРОДУКТИ
За тестото
150мл.топло прясно мляко
30гр.мая
300гр.брашно
80мл.кисело мляко
30гр.маргарин
щипка сол
50гр.захар
сок от 1/2лимон
1яйце
брашно за доомесване и
разточване

За плънката
125гр.студено масло
сладко от сини сливи
2,3с.л.ванилова захар

От гореизброените продукти замесете меко и гладко тесто.Поставете тестото в купа, завийте с чиста кърпа или стреч фолио и го оставете да почине за около 2часа в хладилник.
Разточете тестото върху леко набрашнен плот на правоъгълна кора.По средата на кората поставете част от студеното маслото нарязано на лентички.Поръсете с 1супена лъжица ванилова захар и прегънете тестото,като пощенски плик.

Завийте тестото и отново го приберете в хладилник за около 30/40 минути.
Отново разточете тестото на правоъгълна кора.По средата разстелете останалата част от маслото и отново поръсете със захар.
Прегънете тестото и отново го приберете в хладилник за около 30 минути.
След като тестото се е охладило,го разточете на правоъгълна кора,нарежете го на лентички.В края на всяка лентичка поставете сладко и навийте на руло.


Прехвърлете рулцата върху тава с постлана готварска хартия на разстояние едно от друго.
Изпечете кифличките в нагряна фурна на 200градуса до зачервяване.
Оставете кифличките леко да се охладят и ги поръсете с пудра захар.
Може да импровизирате с тестото и да си направите кроасани или пък вместо сладко да замените плънката с шоколад. Рецептата за тези вкусни и ароматни малки рулца е адаптирана от тук:http://www.recepti.com/kuvar/kolaci/5601-francuske-rolnice


16 коментара:

  1. Наистина ме изкуши рано сутринта!
    Страхотни са Танче!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Bravissima Tanya! Questa pasta è speciale e la farò sicuramente, un dolce golosissimo! Complimenti e buona settimana :)

    ОтговорИзтриване
  3. Докато намеря време да прочета поста ти ,Танче стана за добър вечер ,но кифличките ти са чудни и много вкусно изглеждат на снимките ! Браво !
    Хубава нова седмица ,мила ! С поздрав !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ванче.Ох това време...и на мен все не ми стига:) :) :)Мечтая си ей така да си поседна и да си разгледам всичките любими кулинарни блогове,пълни с какви ли не вкусотии ама...де късмет.
      Сърдечни поздрави Ванче!

      Изтриване
  4. Ооооо прекрасни кифлички Таничка.Кога пък намери време с тая нова работа и кифлички да правиш.Взимам си една,че огладнях като ги гледам.Аиде миличка много целувки от мене и много много късмет ти желая през тази нова седмица.:) :) :)

    ОтговорИзтриване
  5. Точно за добро утро! Разкошни са! А фитонията ти е мечта! Пу,пу!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кате.:) :) :)А фитонията пу пу,че само тази ми оцеля.Поздрави Кате и хубава вечер ти желая!!!

      Изтриване
  6. Ауууу, Танче ...чак до Бургас се разнесе аромата на тези превъзходни кифлички! Непременно ще се пробват! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че са ти харесали Наде.Ех Бургас ако знаеш как ми липсва.

      Изтриване
  7. Прекрасни кифлички!
    Много добро изпълнение :) и си личи колко са ароматни и вкусни :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...