ПРОДУКТИ
200гр.пълнозърнесто брашно/интеграл/
200гр.смес от различни зърнени култури
и семена
100гр.соево брашно
100гр.фино царевично брашно
20гр.мая за хляб
270мл.хладко прясно мляко
3с.л.зехтин
1яйце
1ч.л.сол
4ч.л.захар
За плънката
100гр.студено масло
100/150гр.настърган кашкавал
щипка сух джинджифил
щипка сух чесън
Преди да запиша начина на приготвяне на хлебчетата,ще напиша съдържанието на видовете брашна,които съм използвала.
1.Основно съдържание на пълнозърнесто пшенично брашно/интеграл/-80% пълнозърнеста пшеница,12%едро смлени зърна ръж и сушен ръжен квас.При този тип брашно се използват всички части на зърното и при допир се усещат триците.По БДС мисля ,че пълнозърнестото брашно е с наименование тип 1850.
2.Вторият вид брашно се използва за направата на многозърнест хляб.Смес за направа на хляб от различни зърнени култури и семена: пшеница, ръж, ориз, овес, царевица просо, кафяво ленено семе, слънчоглед, едро смляна пшеница.
3.Соевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Отличава с висок процент белтъчно съдържание и е чудесен източник на протеини,фибри,калций и др.Най-често се използва в комбинация с обикновено брашно.Тестото придобива много добри качества ако соевото брашно се смеси с равни количества пшеничено брашно или в съотношение 30%соево 70%пшеничено.Соевото брашно е много подходящо за направата на вкусен,засищаш с прекрасен златист цвят домашен хляб,палачинки,тесто за пица,дребни сладки и соленки.
* ХЛЕБЧЕТА ЧАБАТА
* СЛАДКИШ С ДЮЛИ, ОРЕХИ,МЕД И КАНЕЛА
* ХРУПКАВИ КИФЛИЧКИ
* ГАЛЕТ СЪС СИРЕНА, ДОМАТЕНО ПЮРЕ И ГРАХ
* СОЕВИ КОШНИЧКИ С ПЪЛНЕЖ ОТ СИРЕНА
3.Фино смляно царевично брашно се използва за направата на царевични хлябове,палачинки,като добавка към кремове,сладкиши, блатове и др.
А ето и начина за направата на вкусни многозърнести ароматни хлебчета.
В купа смесете трите вида брашна,солта и захарта..Разбъркайте за да се смесят брашната.Разтворете маята в топло мляко.
Направете кладенче и в него сипете разтворената в млякото мая,яйцето и зехтина.
Замесете меко и гладко тесто.
Покрийте го с чиста кърпа и го приберете на топло за около 40минути.
Направете си плънката,като настържете на едро ренде кашкавала и маслото.
Добавете щипка джинджифил и сух чесън и размесете колкото е възможно.
Премесете за кратко тестото и го разделете на две равни части.
Всяка част разточете на правоъгълна кора,разстелете плънката и навийте на руло.
Нарежете рулата на равни части и ги оставете да починат за около 10/15минути.С помоща на пръчица притиснете всяко хлебче.
Оставете хлебчетата да починат за около 30минути и по желание ги намажете с разбит жълтък с няколко капки прясно мляко.
Изпечете хлебчетата в нагряна фурна на 180градуса за около 20/25минути.
От същото тесто без плънката може да си направите и домашни хлебчета или франзели.
200гр.пълнозърнесто брашно/интеграл/
200гр.смес от различни зърнени култури
и семена
100гр.соево брашно
100гр.фино царевично брашно
20гр.мая за хляб
270мл.хладко прясно мляко
3с.л.зехтин
1яйце
1ч.л.сол
4ч.л.захар
За плънката
100гр.студено масло
100/150гр.настърган кашкавал
щипка сух джинджифил
щипка сух чесън
Преди да запиша начина на приготвяне на хлебчетата,ще напиша съдържанието на видовете брашна,които съм използвала.
1.Основно съдържание на пълнозърнесто пшенично брашно/интеграл/-80% пълнозърнеста пшеница,12%едро смлени зърна ръж и сушен ръжен квас.При този тип брашно се използват всички части на зърното и при допир се усещат триците.По БДС мисля ,че пълнозърнестото брашно е с наименование тип 1850.
2.Вторият вид брашно се използва за направата на многозърнест хляб.Смес за направа на хляб от различни зърнени култури и семена: пшеница, ръж, ориз, овес, царевица просо, кафяво ленено семе, слънчоглед, едро смляна пшеница.
3.Соевото брашно се приготвя от печени соеви зърна, които се смилат на фин прах. Отличава с висок процент белтъчно съдържание и е чудесен източник на протеини,фибри,калций и др.Най-често се използва в комбинация с обикновено брашно.Тестото придобива много добри качества ако соевото брашно се смеси с равни количества пшеничено брашно или в съотношение 30%соево 70%пшеничено.Соевото брашно е много подходящо за направата на вкусен,засищаш с прекрасен златист цвят домашен хляб,палачинки,тесто за пица,дребни сладки и соленки.
* ХЛЕБЧЕТА ЧАБАТА
* СЛАДКИШ С ДЮЛИ, ОРЕХИ,МЕД И КАНЕЛА
* ХРУПКАВИ КИФЛИЧКИ
* ГАЛЕТ СЪС СИРЕНА, ДОМАТЕНО ПЮРЕ И ГРАХ
* СОЕВИ КОШНИЧКИ С ПЪЛНЕЖ ОТ СИРЕНА
3.Фино смляно царевично брашно се използва за направата на царевични хлябове,палачинки,като добавка към кремове,сладкиши, блатове и др.
А ето и начина за направата на вкусни многозърнести ароматни хлебчета.
В купа смесете трите вида брашна,солта и захарта..Разбъркайте за да се смесят брашната.Разтворете маята в топло мляко.
Направете кладенче и в него сипете разтворената в млякото мая,яйцето и зехтина.
Замесете меко и гладко тесто.
Покрийте го с чиста кърпа и го приберете на топло за около 40минути.
Направете си плънката,като настържете на едро ренде кашкавала и маслото.
Добавете щипка джинджифил и сух чесън и размесете колкото е възможно.
Премесете за кратко тестото и го разделете на две равни части.
Всяка част разточете на правоъгълна кора,разстелете плънката и навийте на руло.
Нарежете рулата на равни части и ги оставете да починат за около 10/15минути.С помоща на пръчица притиснете всяко хлебче.
Оставете хлебчетата да починат за около 30минути и по желание ги намажете с разбит жълтък с няколко капки прясно мляко.
Изпечете хлебчетата в нагряна фурна на 180градуса за около 20/25минути.
От същото тесто без плънката може да си направите и домашни хлебчета или франзели.
Микса е просто перфект! Супер хлебчета, Танче, взимам си едно!
ОтговорИзтриванеО да Катенце микса е невероятен.Истинско удоволствие е да приготвям вкусотийки с този микс.Хубав ден ти желая Кате!
ИзтриванеНевероятни хлебчета с невероятни миксове от брашна.
ОтговорИзтриванеТака да обичам такива хлебчета и ще потърся да си купя и да пробвам.
Прекрасна седмица Танче ! Прегръдки!
Благодаря Здравче,радвам се,че ти харесват хлебчетата.А миксовете от брашна наистина са невероятни.Прегръдки и усмихната седмица Здравче!
ИзтриванеХлебчетата са повече от перфектни Таничка:)
ОтговорИзтриванеТолкова сполучливи са станали!
Аз тук виждам испански пакетаж, би ли ми казала мulticereales от кой магазин си го купуваш ?
Ти в Испания ли живееш?Аз май нещо не съм разбрала пак:)
Франзелката е чудесна с тези семенца:)
Прегръщам те мила и хубав следобед!
Е както ти писах сме на една вълна днес.:):):)Радвам се,че ти харесват хлебчетата и франзелката.Да живея в Испания и ми е малко трудно да дам обяснение за някой продукти в рецептите като например куахада или гулас и затова най-лесно е като качвам снимка на продукта. Дани ,брашното го купих от Еroski но го има и в Karrefur.За съжаление зареждат само два три вида брашна а производителя има много богата гама от различни видове брашна.Сърдечни поздрави и прегръдки Дани.
ИзтриванеМного ти благодаря за информацията мила, ще го потърся непременно.Аз куахада не купувам, но все си мисля че е нещо като катък (прясно мляко със сирене което е ферментирало) ако не са ме подвели с обяснението:)а за гулас сега чувам, непознато ми е:(
ИзтриванеКакто и да е... много ти благодаря и хубава вечер!
Няма за какво Дани :):):)Хубав ден ти желая!
ИзтриванеСтрахотни са,Таня -
ОтговорИзтриванемного обичам такива хлебчета, чудесна рецепта и така изкушаващо изпълнение!
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Благодаря Дианче.:)И аз ти желая хубава седмца!
ИзтриванеАроматни, много апетитни, а и плюс това много полезни и щадящи талията заради пълнозърнестото брашно. :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер и успешна седмица, Танче! :)
Благодаря Светле.Е да заради брашното изглеждат диетични но пълнежа...сто процента ми се е лепнал не само на талията :):):)Хубава и успешна седмица Светле!
ИзтриванеЧудесна комбинация от брашна,претворена в тези апетитни и ароматни хлебчета!
ОтговорИзтриванеТанче,благодаря за хубавата рецепта!
Поздрави и приятен ден!
Благодаря Мире.Радвам се,че ти харесват хлебчетата.Поздрави и хубав ден ти желая!
ИзтриванеМного са апетитни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Траянче!
ИзтриванеПрекрасни хлебчета, Танче! И с този букет от брашна, че и чесънче, и джинджифил направо онемях от лакомия... :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Снежи!Радвам се,че ти харесват хлебчетата.Наистина са прекрасни а така ароматни...ще се правят пак задължително.Усмихнат ден ти желая!
Изтриване!Buenas noches Tanya !
ОтговорИзтриванеEstos panes se ven esponjosos y tienen un aspecto maravilloso...!me encanta el proceso del pan, su aroma mientras cuece en horno..una delicia para el paladar un buen pan casero,
Un beso y felices sueños.
Muchas gracias Maria, me alegro de que te hayan gustado, y sí, son una delicia y desprenden un aroma muy rico...!
ИзтриванеUn beeso!