ПРОДУКТИ
1/2пиле
300гр.печурки
2стръка праз лук
500гр.картофи
100гр.домати консерва
кубче масло
1,2скилидки чесън
сол,черен пипер
100мл.бяло вино
100мл.пилешки бульон
50мл.течна готварска сметана
50/100гр.кашкавал
магданоз
Почистете и нарежете на порции пилето.Подсушете пилешките порции и ги поръсете със сол и прясно смлян черен пипер.
Обелете и измийте картофите и ги нарежете на колелца.
В тиган разтопете кубче масло.Към маслото прибавете една или две цели скилидки чесън. Изпържете картофите за кратко до много леко зачервяване.Пресипете картофите в чиния и ги оставете на страна.
В същият тиган изпържете до зачервяване пилешкото месо.Така приготвеното месо прехвърлете в чиния и го оставете настрана.
Задушете нарязаният праз на колелца.Към праза прибавете печурките нарязани на половинки или четвъртини.Задушете за кратко и прибавете белени домати от консерва/или пресни/.Задушете за кратко и върнете пилешкото месо в тигана.Полейте ястието с около 100мл.бяло вино и оставете ястието да покъкри за около пет/десетина минути.
Намажете подходяща тавичка с мазнина и подредете картофите.Върху картофите подредете пилешкото месо със зеленчуците.Ако е нужно долейте зеленчуков или пилешки бульон.
Запечете ястието във нагряна фурна на 200градуса за около 45минути.
Поръсете върху ястието 50/100гр.настърган кашкавал и полейте с 50мл.течна готварска сметана.Върнете ястието във фурната до леко запичане на кашкавала.
Поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.Поднесете ястието топло със зелена салата.
Да ви е сладко!!!
1/2пиле
300гр.печурки
2стръка праз лук
500гр.картофи
100гр.домати консерва
кубче масло
1,2скилидки чесън
сол,черен пипер
100мл.бяло вино
100мл.пилешки бульон
50мл.течна готварска сметана
50/100гр.кашкавал
магданоз
Почистете и нарежете на порции пилето.Подсушете пилешките порции и ги поръсете със сол и прясно смлян черен пипер.
Обелете и измийте картофите и ги нарежете на колелца.
В тиган разтопете кубче масло.Към маслото прибавете една или две цели скилидки чесън. Изпържете картофите за кратко до много леко зачервяване.Пресипете картофите в чиния и ги оставете на страна.
В същият тиган изпържете до зачервяване пилешкото месо.Така приготвеното месо прехвърлете в чиния и го оставете настрана.
Задушете нарязаният праз на колелца.Към праза прибавете печурките нарязани на половинки или четвъртини.Задушете за кратко и прибавете белени домати от консерва/или пресни/.Задушете за кратко и върнете пилешкото месо в тигана.Полейте ястието с около 100мл.бяло вино и оставете ястието да покъкри за около пет/десетина минути.
Намажете подходяща тавичка с мазнина и подредете картофите.Върху картофите подредете пилешкото месо със зеленчуците.Ако е нужно долейте зеленчуков или пилешки бульон.
Запечете ястието във нагряна фурна на 200градуса за около 45минути.
Поръсете върху ястието 50/100гр.настърган кашкавал и полейте с 50мл.течна готварска сметана.Върнете ястието във фурната до леко запичане на кашкавала.
Поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.Поднесете ястието топло със зелена салата.
Да ви е сладко!!!
Кооолко вкусно изглежда. Браво, браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Гери.:)
ИзтриванеМного апетитно ястие със златиста коричка! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден, Таня! :–)
Благодаря Светле.Хубава Неделя ти желая!
ИзтриванеЧестит Национален празник,Таня!
ОтговорИзтриванеЯстието е много пъстро, богато и без съмнение вкусно.
Поздрави!
Честит Национален празник и на теб Вили.Благодаря за комплиментите.Хубав ден ти желая!
Изтриване