.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 12 май 2016 г.

Нахут със спанак


ПРОДУКТИ

За 2,3 порции
800гр.сварен нахут
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
150/200гр.пресен спанак
1кафена лъжичка червен пипер
1 дафинов лист
1 супена лъжица доматено пюре
сол на вкус,олио
чимен и листа от прясна целина






Много вкусно и лесно за приготвяне постно ястие с основни съставки нахут и спанак,овкусено с дафинов лист,целина и чимен. Чименът по принцип е подходящ за местни ястия,но и бобови култури се съчетава перфектно.

В тенджера загрейте 3,4 лъжици олио.Прибавете накълцаният на ситно лук,накълцаният на ситно чесън и измитият и почистен спанак.Задушете за кратко и прибавете червеният пипер.
Разбъркайте ястието и прибавете свареният нахут и доматеното пюре/може да се замени с доматен сок или пресни домати.Отново разбъркайте и полейте ястието с бульона от свареният нахут.Количеството на бульона е колкото да покрие ястието,не повече.
Към ястието добавете дафинов лист,накълцани на ситно листа целина и смлян чимен.
Посолете ястието и го оставете да покъкри на слаб котлон за около десет минути или докато се редуцира бульона, леко да се сгъсти ястието.
Сервирайте ястието топло със зелена салата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...