.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 26 май 2016 г.

Шоколадово-орехови пасти с кайсиево сладко



ПРОДУКТИ
4 белтъка
40гр.захар
щипка сол
100гр.меко масло
50 гр.захар
4 жълтъка
120гр.черен шоколад
110гр.брашно
8гр.бакпулвер
1/3 ч.л.сода бикарбонат
1 суп.лъж. какао
80гр. натрошени орехови ядки
За глазура
200гр.течна сладкарска сметана
130гр.черен шоколад
кайсиево сладко за слепване



1.Разбийте с миксер 4 белтъка,щипка сол и 40гр. захар.
2.Разбийте с миксер 100гр.меко масло с 50гр.захар.Към сместа прибавете един по един 4 жълтъка,като продължавате да разбивате.
3.Разтопете на водна баня 120гр.черен шоколад,оставете го да се охлади на стаена температура и го прибавете,към сместа за блата.Разбийте с миксер до хомогенна смес.
4.Пресейте 110гр.брашно и 1 супена лъжица какао.Смесете сухите съставки с бакпулвера и содата.Прибавете на 2,3 пъти сухата смес,към тестото,като редувате с разбитите белтъци.Започвате със сухата смес,разбити белтъци и завършвате със суха смес,като разбърквате с лъжица.
5.Към тестото прибавете 80гр.натрошени орехови ядки.
6.Намажете с масло правоъгълна тава 38см/25см и я постелете с хартия за печене.Пресипете тестото и загладете.Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за 20минути.След изпичане на блата го оставете да се охлади напълно.
7.С помощта на резец/объл,с форма на сърце или др./нарежете блата.Слепете със кайсиено сладко две по две изрязаните платки.
8.Загрейте на котлон течната сладкарска сметана,без да кипва.Отстранете сметаната от котлона и към нея прибавете натрошеният на парчета  130гр.черен шоколад.Оставете шоколада да се отпусне за кратко и го разбъркайте до гладък крем.Оставете глазурата да се охлади.
9.Подредете пастичките върху метална скара с тава под нея/за да се оттича глазурата/ и ги полейте с шоколадовата глазура.Приберете пастите в хладилник за да се стегне глазурата.Декорирайте с филирани бадеми,шоколадови пръчици или по ваш избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...