.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 26 декември 2016 г.

Бадемови тарталети с глазура Виктория

Тарталети с бадемово,маслено тесто,черешово сладко от моите, домашно приготвени резерви,бадеми,карамелизирано мляко/Дулсе де лече и поръска - глазура Виктория.
Глазура Виктория,или бадемово тесто Виктория се приготвя от филирани бадеми,захар и белтък.Бадемите се овалват и се запичат във фурна на ниска температура.Получава се много вкусни и ефектни рошави бадеми,които могат да се използват за декорация на торти,кремове и десерти.



ПРОДУКТИ за 12бр.
За тестото
 160г масло
100г пудра захар
1 яйце
1,2 ванилии
100г смлени бадеми
250г брашно+брашно за доомесване
    За пълнеж
1 малко бурканче сладко от череши
200г Дулсе де лече/сгущенка
50г натрошени бадеми
   За глазура Виктория/бадемово тесто Виктория
100г филирани бадеми
1/2 белтък
70г захар

 1.В купа разбийте 160г. меко масло с 100г пудра захар.Прибавете яйцето и отново разбийте.
2.Към сместа добавете смлените бадеми,ванилията и брашното.В рецептата няма набухвател,но по желание,може да добавите 1каф.лъжичка бакпулвер. Замесете меко и гладко тесто.Ако е нужно прибавете,още малко брашно.
Завийте тестото в стреч фолио и го приберете за час в хладилник.
3.Охладеното тесто разточете върху набрашнен плот.С кръгъл резец изрежете кръгове и ги поставете във силиконови форми за мъфини.Оформете с ръце тестото да полепне плътно по стените,на формичките.
***Може да оформите тестото и без да го разточвате,като късате части от тестото,оформяте ги на топчета,сплесквате с длани и ги поставете във формите за печене.Оформете тарталетите с пръсти,така,че тестото да полепне по страните на формите.
4.Приберете оформените тарталети в хладилник за около 10/15 минути.
5.Напълнете тарталетите до половина с сладко от череши,поръсете с натрошени бадеми.Върху бадемите с помощта на лъжичка поставете Дулсе де лече,колкото да запълните тарталетите.
Изпечете десертите в нагряна фурна на 180градуса за около 25/30минути или до зачервяване.
След изпичане оставете тарталетите да се охладят напълно преди да ги извадите от формите.
Намажете тарталетитие с сладко от кайсии,за да може да полепне по добре декорацията от филирани бадеми/глазура Виктория

          ***Глазура Виктория или бадемово тесто
Направете си глазура Виктория,като в купа сипете 100г филирани бадеми.Към бадемите прибавете постепенно белтък/леко разбит с вилица/ ,количеството белтък е толкова,колкото да се намокрят бадемите,около половин белтък.Прибавете и 70г захар и размесете продукти за да полепне захарта.3части филирани бадеми +2 части захар + 1 част белтък
Разпределете бадемите на тънък пласт, върху тава,постлана с хартия за печене.Изпечете бадемите в нагряна фурна на 150градуса до зачервяване,като разбърквате 2,3пъти с лъжица.
Изпечените бадеми/глазура Виктория/ оставете да се охладят напълно и с нея поръсете тарталетите.Ако ви останат бадеми ги приберете в сухо бурканче за декорация на сладкиши.
Подредете тарталетите върху десертна чиния и ги поръсете леко с пудра захар.

1 коментар:

  1. Танче,
    чудесни празнични тарталетки.Глазурата е интересна,прекрасно изглеждат.
    Весели и мирни празнични дни !Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...