ПРОДУКТИ
125гр. меко масло
50гр. кафява захар/Панела/
5 суп.лъжици с калпаче мед
100гр.фъстъчено масло
1 яйце
3 суп.лъжици прясно мляко
450гр. брашно
1чаена лъжица сода бикарбонат
За карамелена заливка
150гр. захар
100мл.течна сладкарска сметана
натрошени бадеми за овалване
За слепване
шипков мармалад или
крем с фъстъчено масло
1.Разбийте с миксер 125гр.меко масло и 50гр.кафява захар.Прибавете 5суп.лъжици мед с калпаче и 100гр.фъстъчено масло.Разбийте с миксера до хомогенна маса и добавете яйцето.
Към сместа прибавете 3 лъжици прясно мляко и отново разбийте с миксера.
2.Пресейте брашното,размесете го с содата и го прибавете на 2,3 пъти,към тестото.
С дъното на чаша притиснете леко всяка сладка за да се изравнят и да не се надуят прекалено при печене.
3.Изпечете сладките в нагряна фурна на 180градуса за около 13 минути.На пипане сладките трябва да са меки.Оставете сладките да се охладят на стаена температура преди да ги слепите.
***За слепване аз съм използвала за половината сладки шипков мармалад а другата половина съм слепила с крем от фъстъчено масло,пудра захар,крем сирене за мазане и шипков мармалад.
Продукти за крема
100гр.фъстъчено масло
100гр.крем сирене за мазане
3,4 супени лъжици пудра захар
3,4 супени лъжици мармалад от шипки
4.Слепете сладките,подредете ги в чиния и ги приберете в хладилник за кратко,докато си приготвите глазурата.
Карамелена глазура
1.В касеролка сипете 150гр.захар и я карамелизирайте.Сипете 100мл.течна сладкарска сметана.
Оставете заливката да къкри за около 2,3 минути или докато се разтопи карамелизирана захар,като разбърквате с лъжица.
2.Отстранете от котлона глазурата и с нея глазирайте,подредените върху метална скара сладки.
Оваляйте сладките в натрошени бадеми,подредете ги в подходяща чиния и ги приберете за кратко в хладилник.
****Може да оформите сладките и като рогчета,като времето за печене се увеличава с 2,3 минути.Оформяте,като потопите половината рогче в карамел и овалвате в натрошени ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар