ПРОДУКТИ
За закваската
100мл.вода
30гр.мая
80гр.брашно
1с.л.захар
За тестото
250мл.вода
350гр.бяло брашно
100гр.пълнозърнесто пшенично брашно
100гр.соево брашно
1ч.л.захар
4с.л.зехтин
1и1/2ч.л.сол
брашно за доомесване
Направете закваската,като
в купичка разтворите маята в 100мл.хладка вода.Към маята прибавете 1с.л.захар и около 80гр.брашно/4,5с.л.брашно/.Покрийте закваската с кърпа и оставете на топло докато удвои обема си/ около 15/20минути/.
Сипете в купа бялото брашно/за предпочитане с високо съдържание на глутен/,пълнозърнестото брашното и соевото брашно.Направете кладенче и в него сипете закваска и останалите продукти зехтина,солта и 250мл.вода.
Замесете меко и еластично тесто.Оставете го да почине за около 40/50минути.
Премесете тестото и го оставете да почине за още 10минути .Разточете тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора.
С остър нож нарежете на квадрати,триъгълници или правоъгълници. Внимателно подредете хлебчетата в тава с постлана хартия за печене.Поръсете хлебчетата с брашно.Оставете ги за около40/50минути да втасат.Изпечете ги в предварително нагрята фурна на 180градуса до зачервяване.
За закваската
100мл.вода
30гр.мая
80гр.брашно
1с.л.захар
За тестото
250мл.вода
350гр.бяло брашно
100гр.пълнозърнесто пшенично брашно
100гр.соево брашно
1ч.л.захар
4с.л.зехтин
1и1/2ч.л.сол
брашно за доомесване
Направете закваската,като
в купичка разтворите маята в 100мл.хладка вода.Към маята прибавете 1с.л.захар и около 80гр.брашно/4,5с.л.брашно/.Покрийте закваската с кърпа и оставете на топло докато удвои обема си/ около 15/20минути/.
Сипете в купа бялото брашно/за предпочитане с високо съдържание на глутен/,пълнозърнестото брашното и соевото брашно.Направете кладенче и в него сипете закваска и останалите продукти зехтина,солта и 250мл.вода.
Замесете меко и еластично тесто.Оставете го да почине за около 40/50минути.
Премесете тестото и го оставете да почине за още 10минути .Разточете тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора.
С остър нож нарежете на квадрати,триъгълници или правоъгълници. Внимателно подредете хлебчетата в тава с постлана хартия за печене.Поръсете хлебчетата с брашно.Оставете ги за около40/50минути да втасат.Изпечете ги в предварително нагрята фурна на 180градуса до зачервяване.
Обожавам домашно приготвени тестени изделия. Ще се възползвам от твоята рецепта.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!!
Приготви ги Марина хлебчетата са прекрасни,много ароматни и вкусни.
ИзтриванеХубава вечер ви желая!
Щом е домашно, все е вкусно!
ОтговорИзтриванеС тази дървена лопатка, все едно току-що са извадени от фурната :)
Спокойна нощ!
Да така си е Тили домашното си е домашно. Вярно,че тъкмо бяха извадени от фурната.Чудих се как да ги снимам да не се запоти обектива.Ама и у нас има правило не пипай преди да се снима:)а лакомниците бързат да ги опитат.
ИзтриванеЛека вечер и на теб Тили!
много апетитни,Танче!
ОтговорИзтриванепоздрави и хубави почивни дни
Благодаря Миме.Радвам се,че ти харесват хлебчетата.Поздрави и ти желая хубав уикенд.
ИзтриванеСупер хлебчета Таничка,много апетитно изглеждат,ще сe пробват задължително.:)
ОтговорИзтриванеМного целувки миличка.
Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
ОтговорИзтриванеI'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.
Look at my homepage ... jamon serrano