.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 8 януари 2013 г.

ХЛЕБЧЕТА ЧАБАТА

ПРОДУКТИ
За закваската
100мл.вода
30гр.мая
80гр.брашно
1с.л.захар
За тестото

250мл.вода
350гр.бяло брашно
100гр.пълнозърнесто пшенично брашно
100гр.соево брашно
1ч.л.захар
4с.л.зехтин
1и1/2ч.л.сол
брашно за доомесване
 Направете закваската,като
в купичка разтворите маята в 100мл.хладка вода.Към  маята прибавете 1с.л.захар и около 80гр.брашно/4,5с.л.брашно/.Покрийте закваската с кърпа и оставете на топло докато удвои обема си/ около 15/20минути/.

Сипете в купа бялото брашно/за предпочитане с високо съдържание на глутен/,пълнозърнестото брашното и соевото брашно.Направете кладенче и в него сипете закваска и останалите продукти зехтина,солта и 250мл.вода.
Замесете меко и еластично тесто.Оставете го да почине за около 40/50минути.
Премесете тестото и го оставете  да почине за още 10минути .Разточете тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора.
С остър нож нарежете на квадрати,триъгълници или правоъгълници. Внимателно подредете хлебчетата в тава с  постлана  хартия за печене.Поръсете хлебчетата с брашно.Оставете ги за около40/50минути да втасат.Изпечете ги в предварително нагрята фурна на 180градуса до зачервяване.







8 коментара:

  1. Обожавам домашно приготвени тестени изделия. Ще се възползвам от твоята рецепта.

    Хубава вечер!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приготви ги Марина хлебчетата са прекрасни,много ароматни и вкусни.
      Хубава вечер ви желая!

      Изтриване
  2. Щом е домашно, все е вкусно!
    С тази дървена лопатка, все едно току-що са извадени от фурната :)
    Спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да така си е Тили домашното си е домашно. Вярно,че тъкмо бяха извадени от фурната.Чудих се как да ги снимам да не се запоти обектива.Ама и у нас има правило не пипай преди да се снима:)а лакомниците бързат да ги опитат.
      Лека вечер и на теб Тили!

      Изтриване
  3. много апетитни,Танче!
    поздрави и хубави почивни дни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Миме.Радвам се,че ти харесват хлебчетата.Поздрави и ти желая хубав уикенд.

      Изтриване
  4. Супер хлебчета Таничка,много апетитно изглеждат,ще сe пробват задължително.:)
    Много целувки миличка.

    ОтговорИзтриване
  5. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.

    I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely return.
    Look at my homepage ... jamon serrano

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...