.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

четвъртък, 21 март 2013 г.

САХЕР ПАСТИЧКИ

Предложението ми днес за подслаждане е за малки пастички с шоколадова платка,лек и нежен аромат на кайсии и много ,много шоколад!!!:)Един нов поглед към неповторимата Виенска класика и една от най-популярните торти Сахер!
ПРОДУКТИ
4 яйца
120 г захар
60 г разтопен черен шоколад
60 г брашно
1 супена лъжичка какао на прах
60 г масло

 конфитюр от кайсии
 


 За глазурата
150 г черен  шоколад
3 супени лъжици олио


В купа разбийте белтъците със захарта.
В купа разбийте 60гр. меко масло,разтопеният на водна баня шоколад и жълтъците.                      
Към маслено шоколадовата смес прибавете на порции разбитите белтъци,като разбърквата със дървена лъжица.
Пресейте брашното, размесете го с една супена лъжица какао и го прибавете на порции,към тестото.
Пресипете сместа за блата в правоъгълна тавичка с постлана хартия за печене.Разпределете равномерно сместа.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 18минути.
                                          Рецептата е адаптирана от сп.Mezze
След изпичането на блата го оставете да се охлади.
Нарежете блата на 3равни части.Намажете едната част с конфитюр от кайсии.Поставете втората част от блата и отново намажете с конфитюр от кайсии.Поставете  третата част на блата ,оформете и притиснете леко платките.
Приберете сладкиша в хладилник за да охлади.
За глазурата разтопете на водна баня 150гр.шоколад и 3с.л.олио.
Нарежете сладкиша на малки квадратни или правоъгълни пастички./около 15бр/
Полейте всяка пастичка с глазурата и ги оставете върху метална скара.Прехвърлете пастичките в подходяща чиния и ги приберете в хладилник за да охладят.
Декорирайте пастичките с разтопен шоколад или със захарни цветя или фигурки.
Рецептата е адаптирана от сп. Mezze
          Честита Пролет  приятели!







 

 

8 коментара:

  1. Направо е вълшебство този десерт. Изглежда прекрасно. И как си ги наредила, Танче...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така си е Гери прекрасни са пастичките.Определено,ще се правят често.Много са лесни за приготвяне,вкусни и симпатични.
      Хубав ден ти желая Гери!

      Изтриване
  2. Татнче, невероятни са пастичките! Шоколадови, семпли, вкусни!
    И с тези розови цветенца, с които си ги украсила, също като пролетните цветове от снимките!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили.Много се радвам,че ти харесват пастичките макар,че ти си падаш по соленко нали :)
      Наистина са семплички и си мислех,че няма да бъдат нищо особено на вкус,но уви за мое учудване са нещо прекрасно.
      Поздрави Тили!

      Изтриване
  3. Колко голяма трябва да е правоъгълната тавичка?

    ОтговорИзтриване
  4. ЧУДЕСНИ СА НА ВИД- ВЯРВАМ И НА ВКУС! ЩЕ ГИ НАПРАВЯ!Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...