Предложението ми днес за подслаждане е за малки пастички с шоколадова платка,лек и
нежен аромат на кайсии и много ,много шоколад!!!:)Един нов поглед към
неповторимата Виенска класика и една от най-популярните торти Сахер!
ПРОДУКТИ
4 яйца
120 г захар
60 г разтопен черен шоколад
60 г брашно
1 супена лъжичка какао на прах
60 г масло
конфитюр от кайсии
За глазурата
150 г черен шоколад
3 супени лъжици олио
В купа разбийте белтъците със захарта.
В купа разбийте 60гр. меко масло,разтопеният на водна баня шоколад и жълтъците.
Към маслено шоколадовата смес прибавете на порции разбитите белтъци,като разбърквата със дървена лъжица.
Пресейте брашното, размесете го с една супена лъжица какао и го прибавете на порции,към тестото.
Пресипете сместа за блата в правоъгълна тавичка с постлана хартия за печене.Разпределете равномерно сместа.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 18минути.
Рецептата е адаптирана от сп.Mezze
След изпичането на блата го оставете да се охлади.
Нарежете блата на 3равни части.Намажете едната част с конфитюр от кайсии.Поставете втората част от блата и отново намажете с конфитюр от кайсии.Поставете третата част на блата ,оформете и притиснете леко платките.
Приберете сладкиша в хладилник за да охлади.
За глазурата разтопете на водна баня 150гр.шоколад и 3с.л.олио.
Нарежете сладкиша на малки квадратни или правоъгълни пастички./около 15бр/
Полейте всяка пастичка с глазурата и ги оставете върху метална скара.Прехвърлете пастичките в подходяща чиния и ги приберете в хладилник за да охладят.
Декорирайте пастичките с разтопен шоколад или със захарни цветя или фигурки.
Рецептата е адаптирана от сп. Mezze
Честита Пролет приятели!
ПРОДУКТИ
4 яйца
120 г захар
60 г разтопен черен шоколад
60 г брашно
1 супена лъжичка какао на прах
60 г масло
конфитюр от кайсии
За глазурата
150 г черен шоколад
3 супени лъжици олио
В купа разбийте белтъците със захарта.
В купа разбийте 60гр. меко масло,разтопеният на водна баня шоколад и жълтъците.
Към маслено шоколадовата смес прибавете на порции разбитите белтъци,като разбърквата със дървена лъжица.
Пресейте брашното, размесете го с една супена лъжица какао и го прибавете на порции,към тестото.
Пресипете сместа за блата в правоъгълна тавичка с постлана хартия за печене.Разпределете равномерно сместа.
Изпечете блата в нагряна фурна на 180градуса за около 18минути.
Рецептата е адаптирана от сп.Mezze
След изпичането на блата го оставете да се охлади.
Нарежете блата на 3равни части.Намажете едната част с конфитюр от кайсии.Поставете втората част от блата и отново намажете с конфитюр от кайсии.Поставете третата част на блата ,оформете и притиснете леко платките.
Приберете сладкиша в хладилник за да охлади.
За глазурата разтопете на водна баня 150гр.шоколад и 3с.л.олио.
Нарежете сладкиша на малки квадратни или правоъгълни пастички./около 15бр/
Полейте всяка пастичка с глазурата и ги оставете върху метална скара.Прехвърлете пастичките в подходяща чиния и ги приберете в хладилник за да охладят.
Декорирайте пастичките с разтопен шоколад или със захарни цветя или фигурки.
Рецептата е адаптирана от сп. Mezze
Честита Пролет приятели!
Направо е вълшебство този десерт. Изглежда прекрасно. И как си ги наредила, Танче...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Така си е Гери прекрасни са пастичките.Определено,ще се правят често.Много са лесни за приготвяне,вкусни и симпатични.
ИзтриванеХубав ден ти желая Гери!
Татнче, невероятни са пастичките! Шоколадови, семпли, вкусни!
ОтговорИзтриванеИ с тези розови цветенца, с които си ги украсила, също като пролетните цветове от снимките!
Поздрави!
Благодаря Тили.Много се радвам,че ти харесват пастичките макар,че ти си падаш по соленко нали :)
ИзтриванеНаистина са семплички и си мислех,че няма да бъдат нищо особено на вкус,но уви за мое учудване са нещо прекрасно.
Поздрави Тили!
Колко голяма трябва да е правоъгълната тавичка?
ОтговорИзтриванеСтандартна тава за фурна или с размери около 24см./35см.
ИзтриванеЧУДЕСНИ СА НА ВИД- ВЯРВАМ И НА ВКУС! ЩЕ ГИ НАПРАВЯ!Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеДари и на вкус са чудесни,опитай ги. :)
ОтговорИзтриване