Хлебчето е страхотно.С много приятен наситен, жълт цвят, хрупкава коричка и мека слоеста и ароматна среда.
ПРОДУКТИ
За тестото
640гр.брашно+за разточване
1,5 чаени лъжици сол
1 чаена лъжици захар
7гр.суха мая
1 яйце
2 супени лъжици олио
250 гр.сварена тиква
300мл.прясно мляко
За плънката
80гр.масло за намазване
1 яйце
150гр.сирене
100гр.настърган кашкавал
2,3 бр.печена капия
прясна или суха мащерка за поръсване.
1.В купа пресейте брашното,прибавете солта,захарта и сухата мая.Направете кладенче и в него сипете яйцето,олио,сварената,отцедена и пасирана с вилица тиква.Затоплете леко прясното мляко и го прибавете,към останалите продукти.
2.Замесете меко и гладко тесто,намажете го с олио,поставете тестото отново в купата и го завийте с чиста кърпа.Приберете купата на топло за около 30минути.
3.Премесете леко тестото и го разделете на две равни части.Върху набрашнен плот разточете едното тесто на правоъгълна кора.Намажете кората с разтопено масло и разпределете равномерно плънката от яйце,натрошено сирене,настърган кашкавал и нарязани на ситно печени пиперки.
4.Разточете и втората кора и внимателно я поставете върху първата.Отново намажете с масло и завийте на руло.Нарежете рулото на 5,6 парчета,като по ваша преценка може и да са повече,зависи от формата за печене/обла тава или продълговата.
5.Подредете рулцата във форма за печене с разреза нагоре.Намажете отново с масло и поръсете със мащерка.
***Формата за печене трябва да е с по- високи стени,защото печивото удвоява обема си при печене и ако формата е по-малка има опасност да капе масло по дъното на фурната.Аз го пека в правоъгълна форма 30см. и слагам парченца алуминиево фолио,там където има вероятност да капе мазнина.
6.Оставете хлебчето да почине за около 15 минути и го изпечете в нагряна фурна за около 45/50минути.
След изпичане оставете хлебчето да се охлади,преди да го разчупите и опитате.
ПРОДУКТИ
За тестото
640гр.брашно+за разточване
1,5 чаени лъжици сол
1 чаена лъжици захар
7гр.суха мая
1 яйце
2 супени лъжици олио
250 гр.сварена тиква
300мл.прясно мляко
За плънката
80гр.масло за намазване
1 яйце
150гр.сирене
100гр.настърган кашкавал
2,3 бр.печена капия
прясна или суха мащерка за поръсване.
1.В купа пресейте брашното,прибавете солта,захарта и сухата мая.Направете кладенче и в него сипете яйцето,олио,сварената,отцедена и пасирана с вилица тиква.Затоплете леко прясното мляко и го прибавете,към останалите продукти.
2.Замесете меко и гладко тесто,намажете го с олио,поставете тестото отново в купата и го завийте с чиста кърпа.Приберете купата на топло за около 30минути.
3.Премесете леко тестото и го разделете на две равни части.Върху набрашнен плот разточете едното тесто на правоъгълна кора.Намажете кората с разтопено масло и разпределете равномерно плънката от яйце,натрошено сирене,настърган кашкавал и нарязани на ситно печени пиперки.
4.Разточете и втората кора и внимателно я поставете върху първата.Отново намажете с масло и завийте на руло.Нарежете рулото на 5,6 парчета,като по ваша преценка може и да са повече,зависи от формата за печене/обла тава или продълговата.
5.Подредете рулцата във форма за печене с разреза нагоре.Намажете отново с масло и поръсете със мащерка.
***Формата за печене трябва да е с по- високи стени,защото печивото удвоява обема си при печене и ако формата е по-малка има опасност да капе масло по дъното на фурната.Аз го пека в правоъгълна форма 30см. и слагам парченца алуминиево фолио,там където има вероятност да капе мазнина.
6.Оставете хлебчето да почине за около 15 минути и го изпечете в нагряна фурна за около 45/50минути.
След изпичане оставете хлебчето да се охлади,преди да го разчупите и опитате.
Вярвам,че на вкус е уникален....Прекрасна рецепта,Таня!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Миленка.Много се радвам,че ти допада.
ОтговорИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванепрекрасно е хлебчето.Много интересно и ароматно предложение.
Поздрави !
Мерси,Ленче.Хлебчето наистина беше прекрасно,много вкусно и ароматно.Едното ми дете не иска да погледне тиква а си хапна с голям апетит :)
ОтговорИзтриване