ПРОДУКТИ
за 15 бр.
вафлени кори
За пълнежа
200мл.сладкарска сметана
300гр.шоколад
125гр.масло
1суп.лъжица бадемов тахан или друг
100мл.кондензирано мляко
За глазура
250гр.черен шоколад
1.Загрейте на котлон 200мл.течна сладкарска сметана.
Сложете в купа шоколада и към него прибавете горещата сметана.Оставете шоколада да се отпусне и разбъркайте до хомогенна маса.Към шоколадовата смес прибавете маслото,нарязано на парченца и разбъркайте до стопяване на маслото.Прибавете сместа в хладилник за около 30 минути да се охлади и стегне.
Към шоколадовият крем прибавете 1 супена лъжица бадемов тахан и кондензираното мляко.
2.Намажете една вафлена кора с шоколадовата смес,загладете с нож и поставете втора кора.Леко притиснете с пръсти.
По същият начин оформете и останалите кори по 5 вафлени кори.Намажете и стените на вафлите.
3.Приберете вафлите за около 30минути в хладилник за да се стегнат.След охлаждане с остър нож нарежете вафлите на триъгълници.
Приберете вафлите в хладилник за да се стегне глазурата.
***Вафлени кори си купувам от витрините за сладолед в големите вериги магазини,продават и в магазини Берьозка.
страхотна рецепта, благодаря за изчерпателнато информация!
ОтговорИзтриване