ПРОДУКТИ
1кг. свински вратни пържоли
олио
1глава лук
2,3 скилидки чесън
клонче пресен розмарин
1 стрък праз/бялата част/
150/200гр.бейби моркови
2 стръка пресен лук
1 консерва грах
1кг. картофи
пресен магданоз, листа прясна целина
щипка сух естрагон
3,4 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица червен пипер
150мл. соева сметана може да се замени и със друга сметана за готвене
200мл.бира
сол и смлян черен пипер
1.Измийте и подсушете пържолите.Посолете ги със сол и черен пипер и ги запечатайте на тиган от всички страни.Заделете пържолите на страна.
2.В тиган с олио задушете едно по едно лука,нарязан на филийки,прибавете и цели скилидки чесън и стръкче розмарин.Прибавете нарязаният на колелца праз,морковите и нарязаният на ситно пресен лук.
3.Към ястието прибавете 1 консерва грах.Нарежете обелените и измити картофи на четвъртини и ги прибавете,към останалите зеленчуци.Накълцайте на ситно пресен магданоз и целина и ги прибавете,към зеленчуците.
4.Към ястието прибавете лъжичка червен пипер и 3,4 суп.лъжици соев сос.Поръсете щипка естрагон и смлян черен пипе.Полейте зеленчуците с овесена сметана,опитайте на сол и ако е нужно посолете допълнително.
5.Прехвърлете зеленчуците в подходяща тава,добавете и свинските пържоли,полейте с 200 мл.бира.
Завийте тавата с парче алуминиево фолио и я поставете в загряна фурна на 210 градуса.Печете ястието около 40/50минути,отстранете фолиото и оставете ястието леко да се запече за още 10минути.
Поднесете ястието топло с подходяща салата,според сезона.
1кг. свински вратни пържоли
олио
1глава лук
2,3 скилидки чесън
клонче пресен розмарин
1 стрък праз/бялата част/
150/200гр.бейби моркови
2 стръка пресен лук
1 консерва грах
1кг. картофи
пресен магданоз, листа прясна целина
щипка сух естрагон
3,4 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица червен пипер
150мл. соева сметана може да се замени и със друга сметана за готвене
200мл.бира
сол и смлян черен пипер
1.Измийте и подсушете пържолите.Посолете ги със сол и черен пипер и ги запечатайте на тиган от всички страни.Заделете пържолите на страна.
2.В тиган с олио задушете едно по едно лука,нарязан на филийки,прибавете и цели скилидки чесън и стръкче розмарин.Прибавете нарязаният на колелца праз,морковите и нарязаният на ситно пресен лук.
3.Към ястието прибавете 1 консерва грах.Нарежете обелените и измити картофи на четвъртини и ги прибавете,към останалите зеленчуци.Накълцайте на ситно пресен магданоз и целина и ги прибавете,към зеленчуците.
4.Към ястието прибавете лъжичка червен пипер и 3,4 суп.лъжици соев сос.Поръсете щипка естрагон и смлян черен пипе.Полейте зеленчуците с овесена сметана,опитайте на сол и ако е нужно посолете допълнително.
5.Прехвърлете зеленчуците в подходяща тава,добавете и свинските пържоли,полейте с 200 мл.бира.
Завийте тавата с парче алуминиево фолио и я поставете в загряна фурна на 210 градуса.Печете ястието около 40/50минути,отстранете фолиото и оставете ястието леко да се запече за още 10минути.
Поднесете ястието топло с подходяща салата,според сезона.
Една за теб, една за мен!:))) Чудни! Поздрави, Таничка!
ОтговорИзтриванеМерси Катенце,радвам се,че ти допадат.:)
Изтриване