ПРОДУКТИ
4 яйца
300гр.кондензирано мляко
шепа шоколадов дропс/шоколадови капки/
кората на 1/3 портокал
За карамела
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици вода
1.Разбийте с телена бъркалка яйцата.Прибавете кондензираното мляко и портокалова кора и отново разбийте.
2.В касерола сипете захарта и водата и карамелизирайте до златист цвят.Разпределете карамела във метални или керамични
формички.Разпределете в купичките сместа за крема.
Поставете купичките в тава,налейте в тавата студена вода.Във всяка купичка пускайте по щипка шоколадови капки.
3.Изпечете крема в студена фурна на 130градуса за около час,час и половина.
Извадете тавата без да изваждате кремчетата от водата.Оставете ги да се охладят на стаена температура за около час,два.
4.Сервирайте крема добре охладен обърнат върху подходяща чиния или поднесете с купичките,леко поръсени с подсладено какао.
здравейте ,аха да се захвана с крем карамела по ваша рецепта и... не видях броя на използваните яйца,пишете моля ви,лек ден ви желая !
ОтговорИзтриванеЗдравейте,Мариана. Яйцата са 4 броя. Броят на яйцата се закрива от снимката и наистина е трудно да се видят,благодаря,ще го регулирам за да се вижда нормално. Лек ден ви желая,Мариана.
Изтриванеааа сега видях 4 -та,в горния ред на края,супер,почвам го,и пак хубав ден да имате
ОтговорИзтриване