ПРОДУКТИ
1 пакет бисквити тип маслени
кокос за овалване
За крема
3 жълтъка
80 гр.палмова захар /или нерафинирана захар
500мл.прясно мляко/или ядково мляко
3 суп.лъжици пшеничено нишесте
2 суп.лъжици какаово масло/кокосово или краве масло
200мл.кокосова сметана
100гр.тахан от кашу
1.В тендерка поставете жълтъците,захарта и 2,3 лъжици от прясното мляко и разбийте с телена бъркалка или миксер.Прибавете нишестето и останалото количество прясно мляко.За грейте на слаб котлон сместа,като разбърквате енергично.
Щом сместа за крема започне да се сгъстява,дръпнете тенджерата на края на котлона,за да не се получат бучки.Разбърквайте енергично,върнете тенджерата на котлона за около минута докато крема започне да образува мехурчета.
Отстранете от котлона и добавете 2,3 лъжици какаово масло или кокосово.Разбъркайте докато се стопи маслото.Охладете крема.
2.Кокосовата сметана на стаена температура е течна,но ако престои няколко часа в хладилник се сгъстява до консистенция на крем сирене за мазане на филийка.
Разбийте с миксер сметаната и към нея прибавете тахана от кашу.Отново разбийте с миксер до гладък крем.
3.Смесете двата крема,като разбърквате с лъжица.Опитайте на сладост и ако прецените добавете някакъв подсладител като сироп от агаве,мед или меласа.
Приберете крема в хладилник за да се стегне.
4.Намажете бисквити с крем и ги слепете две по две.Оваляйте бисквитите в кокосови стърготини,подредете ги в подходяща чиния и ги приберете в хладилник за няколко часа а най-добре за една нощ за да омекнат бисквитите.
1 пакет бисквити тип маслени
кокос за овалване
За крема
3 жълтъка
80 гр.палмова захар /или нерафинирана захар
500мл.прясно мляко/или ядково мляко
3 суп.лъжици пшеничено нишесте
2 суп.лъжици какаово масло/кокосово или краве масло
200мл.кокосова сметана
100гр.тахан от кашу
1.В тендерка поставете жълтъците,захарта и 2,3 лъжици от прясното мляко и разбийте с телена бъркалка или миксер.Прибавете нишестето и останалото количество прясно мляко.За грейте на слаб котлон сместа,като разбърквате енергично.
Щом сместа за крема започне да се сгъстява,дръпнете тенджерата на края на котлона,за да не се получат бучки.Разбърквайте енергично,върнете тенджерата на котлона за около минута докато крема започне да образува мехурчета.
Отстранете от котлона и добавете 2,3 лъжици какаово масло или кокосово.Разбъркайте докато се стопи маслото.Охладете крема.
кокосова сметана |
2.Кокосовата сметана на стаена температура е течна,но ако престои няколко часа в хладилник се сгъстява до консистенция на крем сирене за мазане на филийка.
Разбийте с миксер сметаната и към нея прибавете тахана от кашу.Отново разбийте с миксер до гладък крем.
3.Смесете двата крема,като разбърквате с лъжица.Опитайте на сладост и ако прецените добавете някакъв подсладител като сироп от агаве,мед или меласа.
Приберете крема в хладилник за да се стегне.
4.Намажете бисквити с крем и ги слепете две по две.Оваляйте бисквитите в кокосови стърготини,подредете ги в подходяща чиния и ги приберете в хладилник за няколко часа а най-добре за една нощ за да омекнат бисквитите.
Танче,
ОтговорИзтриванечудни са тези бисквитени пастички.С прекрасен и много вкусен крем.
Поздрави !
Благодаря за комплиментите,Ленче.Крема се получи наистина много вкусен,чак малко съжалих,че не приготвих и блат,но пък и с бисквити се получи вкусотия.Хубав уикенд ти желая,Ленче!
ОтговорИзтриване