ПРОДУКТИ
За блата
200мл.течна сладкарска сметана
120гр.шоколад
4яйца
1ч.ч.захар
3с.л.олио
2и1/2ч.ч.брашно
1бакпулвер
За заливката
200мл.течна готварска сметана
1непълна чаена чаша захар
150/180гр.печени лешници
60гр.масло
80гр.шоколад
Пригответе блата,като кипнете на котлон 200мл.течна готварска сметана.Към сметаната прибавете 120гр.шоколад натрошен на малки парченца.Разбъркайте сместа до хомогенна маса и оставете да се охлади,като разбърквате от време на време.
В купа разбийте яйцата със захарта.Прибавете на тънка струйка три супени лъжици олио.Прибавете на порции брашното размесено с бакпулвера,като редувате брашното със сместа от сметана и шоколад.Започнете с брашно и завършете с брашно.
Разстелете тестото върху правоъгълна тава постлана с хартия за печене.
Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса за около15/16минути или до много леко зачервяване.
Оставете блата да се охлади.
В подходящ съд карамелизирайте захар.Количеството на захарта е около една непълна чаша захар.Към карамелизираната захар прибавете 200мл.течна готварска сметана и оставете сместа да ври до разварянето на карамела.Към карамелената смес прибавете около 150гр. смлени печени лешници.Прибавете и цели лешници за декорация.
Оставете карамелената смес леко да се охлади и добавете 60гр.масло.Разбъркайте до хомогенна маса.
Разстелете равномерно карамелената смес върху блата и оставете да се охлади на стаена температура.
След като сладкишът се е охладил го приберете в хладилник за да се стегне за около час.
Разтопете шоколад на водна баня.80гр.шоколад ще ви е достатъчен за да декорирате сладкиша си.
Оставете сладкиша да се охлади за около час.Преди да го сервирате нарежете сладкиша по ваш избор на малки квадрати,правоъгълници или друга форма.Декорирайте с още разтопен шоколад и лешници и поднесете в подходящи чинийки.

200мл.течна сладкарска сметана
120гр.шоколад
4яйца
1ч.ч.захар
3с.л.олио
2и1/2ч.ч.брашно
1бакпулвер
За заливката
200мл.течна готварска сметана
1непълна чаена чаша захар
150/180гр.печени лешници
60гр.масло
80гр.шоколад
Пригответе блата,като кипнете на котлон 200мл.течна готварска сметана.Към сметаната прибавете 120гр.шоколад натрошен на малки парченца.Разбъркайте сместа до хомогенна маса и оставете да се охлади,като разбърквате от време на време.
В купа разбийте яйцата със захарта.Прибавете на тънка струйка три супени лъжици олио.Прибавете на порции брашното размесено с бакпулвера,като редувате брашното със сместа от сметана и шоколад.Започнете с брашно и завършете с брашно.
Разстелете тестото върху правоъгълна тава постлана с хартия за печене.
Изпечете платката в нагряна фурна на 180градуса за около15/16минути или до много леко зачервяване.
Оставете блата да се охлади.
В подходящ съд карамелизирайте захар.Количеството на захарта е около една непълна чаша захар.Към карамелизираната захар прибавете 200мл.течна готварска сметана и оставете сместа да ври до разварянето на карамела.Към карамелената смес прибавете около 150гр. смлени печени лешници.Прибавете и цели лешници за декорация.
Оставете карамелената смес леко да се охлади и добавете 60гр.масло.Разбъркайте до хомогенна маса.
Разстелете равномерно карамелената смес върху блата и оставете да се охлади на стаена температура.
След като сладкишът се е охладил го приберете в хладилник за да се стегне за около час.
Разтопете шоколад на водна баня.80гр.шоколад ще ви е достатъчен за да декорирате сладкиша си.
Оставете сладкиша да се охлади за около час.Преди да го сервирате нарежете сладкиша по ваш избор на малки квадрати,правоъгълници или друга форма.Декорирайте с още разтопен шоколад и лешници и поднесете в подходящи чинийки.