ПРОДУКТИ
2ч.ч.сварен черен боб
/или бял боб/
2сухи филийки хляб
1/2ч.ч.прясно мляко
1яйце
1с.л.брашно
сол,черен пипер
1/2малка глава лук
пресен джоджен
галета
олио за пържене
За соса
около 30гр.сушени гъби
/около една шепа/
1ч.л.брашно
кубче масло
сол,млян черен пипер
5,6капки соев сос
Накиснете гъбите шитаке в студена вода за около час.
В купа смесете свареният боб и накиснатият в мляко хляб.Смиламе боба и хляба и към тях добавяме едно яйце,брашното,ситно нарязаният лук,сол,смлян черен пипер и ситно накълцани листа пресен джоджен.
Омесваме всичко добре до хомогенна маса.
Оформяме си малки кюфтенца и ги овалваме в галета.
Подреждаме ги в чиния и ги прибираме в хладилник за да се стегнат.
Изпържете кюфтенцата в сгорещено олио и ги извадете в чиния с постлана попивателна хартия.
Нарежете гъбите на филийки.
В тиган с кубче масло запържете 1,2ч.л.брашно.Прибавете прецеденият гъбен бульон и разбъркайте енергично за да не стане соса на бучки.След като сосът кипне,добавете нарязаните гъби,леко посолете или поръсете с вегета.Прибавете няколко капки соев сос и смлян черен пипер.
Оставете соса да се сгъсти на слаб огън.
Подредете кюфтенцата в подходящо плато и ги полейте със гъбеният сос.
2ч.ч.сварен черен боб
/или бял боб/
2сухи филийки хляб
1/2ч.ч.прясно мляко
1яйце
1с.л.брашно
сол,черен пипер
1/2малка глава лук
пресен джоджен
галета
олио за пържене
За соса
около 30гр.сушени гъби
/около една шепа/
1ч.л.брашно
кубче масло
сол,млян черен пипер
5,6капки соев сос
Накиснете гъбите шитаке в студена вода за около час.
В купа смесете свареният боб и накиснатият в мляко хляб.Смиламе боба и хляба и към тях добавяме едно яйце,брашното,ситно нарязаният лук,сол,смлян черен пипер и ситно накълцани листа пресен джоджен.
Омесваме всичко добре до хомогенна маса.
Оформяме си малки кюфтенца и ги овалваме в галета.
Подреждаме ги в чиния и ги прибираме в хладилник за да се стегнат.
Изпържете кюфтенцата в сгорещено олио и ги извадете в чиния с постлана попивателна хартия.
Нарежете гъбите на филийки.
В тиган с кубче масло запържете 1,2ч.л.брашно.Прибавете прецеденият гъбен бульон и разбъркайте енергично за да не стане соса на бучки.След като сосът кипне,добавете нарязаните гъби,леко посолете или поръсете с вегета.Прибавете няколко капки соев сос и смлян черен пипер.
Оставете соса да се сгъсти на слаб огън.
Подредете кюфтенцата в подходящо плато и ги полейте със гъбеният сос.
Ето това бих го пробвала от чисто любопитство!!!
ОтговорИзтриванеИ аз от любопитство ги направих Ивче имах сварен боб и се чудех как да го оползотворя и така на кюфтета.Харесаха ни щом едното ми сладурче яде апък си е злоядо.:) :) :)
ОтговорИзтриванеЛека вечер Ивче.
Чудни кюфтенца Таничка.Злоядото трябва да е Марияна другите излапват всичко :) :) :)Щом Мимка ги е папкала значи са много вкусни.Айде гъбке прохладна и хубава вечер.
ОтговорИзтриванеБрей, че вкусно изглежда! Браво!
ОтговорИзтриванеМного вкусни бяха и си ги хапнахме по женски.Чеее мъжете щяха да викат бобени кюфтета за гарнитура..а сега давай основното.:) :) :)Хубава вечер ти желая Траяна.
ИзтриванеMмммммм, е това ще се пробва, а сосчето е страхотно! Много красиво си ги поднесла и снимките са чудни! Поздрави, Танче и приятна вечер!
ОтговорИзтриванеОооо благодаря Кате много ме зарадва.Още снощи получих един злостен коментар в Google+за тия кюфтенца е няма как на всеки да се хареса пределно ми е ясно ама ми е гадно... ще свикна.Поздрави и от мен Кате и хубава вечер ти желая.
Изтриване