ПРОДУКТИ
100мл.прясно мляко
4с.л.олио
2с.л.захар
1яйце
1ч.ч.едро смлени орехи
10/15гр.мая
350гр.брашно
канела
За сиропа
250мл.вода
250гр.захар
2ванилии
щипка лимонена киселина
1белтък
В купичка разтворете маята в 100мл.хладко прясно мляко.
Пресейте брашното в купа,направете кладенче и в него сипете прясното мляко с разтворената мая,захарта,яйцето и олиото.
Замесете меко и гладко тесто.Покрийте тестото с чиста кърпа и го приберете на топло за около 30минути.
Премесете тестото и го разточете върху набрашнен плот на правоъгълна кора.
Намажете кората с разбит белтък.
Поръсете кората с едро смлени орехи и канела.
Навийте кората на руло и я нарежете на парченца с широчина 1/2см.
Подредете охлювчетата в тава с разреза нагоре и ги оформете.
Оставете охлювчетата да удвоят обема си за около 20/30минути и ги изпечете до леко зачервяване в предварително нагряна фурна на 240градуса.
Направете сиропа от 1ч.ч.захар,1ч.ч.вода,2ванилии.Оставете сиропа да покъкри за около 10минути и прибавете щипка лимонтозу.
Полейте охладените охлювчета с топъл сироп.Преди да ги сервирате, оставете охлювчетата за няколко часа да се сипопирата.

4с.л.олио
2с.л.захар
1яйце
1ч.ч.едро смлени орехи
10/15гр.мая
350гр.брашно
канела
За сиропа
250мл.вода
250гр.захар
2ванилии
щипка лимонена киселина
1белтък
В купичка разтворете маята в 100мл.хладко прясно мляко.
Пресейте брашното в купа,направете кладенче и в него сипете прясното мляко с разтворената мая,захарта,яйцето и олиото.
Замесете меко и гладко тесто.Покрийте тестото с чиста кърпа и го приберете на топло за около 30минути.
Премесете тестото и го разточете върху набрашнен плот на правоъгълна кора.
Намажете кората с разбит белтък.
Поръсете кората с едро смлени орехи и канела.
Навийте кората на руло и я нарежете на парченца с широчина 1/2см.
Подредете охлювчетата в тава с разреза нагоре и ги оформете.
Оставете охлювчетата да удвоят обема си за около 20/30минути и ги изпечете до леко зачервяване в предварително нагряна фурна на 240градуса.
Направете сиропа от 1ч.ч.захар,1ч.ч.вода,2ванилии.Оставете сиропа да покъкри за около 10минути и прибавете щипка лимонтозу.
Полейте охладените охлювчета с топъл сироп.Преди да ги сервирате, оставете охлювчетата за няколко часа да се сипопирата.