.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

вторник, 11 декември 2012 г.

КЕЙК ЗВЕЗДИЧКА

ПРОДУКТИ
За кафяво тесто
3яйца
180гр.захар
1/2ч.ч.захар
60гр.кисело мляко
2с.л.какао
1бакпулвер
1ванилия
200гр.брашно
1с.л.какао
За бялото тесто
220гр.захар
100гр.меко масло
4яйца
150мл.прясно мляко
1ванилия
1бакпулвер
Идеята е адаптирана от Panelaterapia
360гр.брашно
кора на половин лимон
кора на половин портокал
В купа разбийте яйцата със захарта.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбърквате.На тънка струйка прибавете олиото към сместа.
Разтворете 2с.л. какао в киселото мляко и го добавете към тестото.
Пресейте брашното размесете го с бакпулвера,ванилията и една супена лъжица какао.
Прибавете към тестото на части сухата брашнена смес.
Пресипете кексовата смес в правоъгълна форма за печене постлана с хартия за печене.
Изпечете кейка от който ще направите звездичките в нагряна фурна на 180 градуса.
Времето за приготвяне на кейка зависи от размера на формата ви.
Направете си проверка по познатият начин с клечица за зъби.
След като кейка се е изпекъл го оставете напълно да се охлади и го нарежете на филийки.
С формичка за сладки примерно звезда си нарежете всяка филийка от кейка.
Пригответе си бялото тесто,като в купа разбиете маслото със захарта.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.
настържете кората на половин лимон и кората на половин портокал и ги прибавете към сместа.
Пресейте брашното и го размесете с бакпулвера и ванилията.
Прибавяхте на порции брашното към яйчено маслената смес,като го редувате с прясно мляко.
Започвате с брашно,мляко..и завършвате с брашно.
В правоъгълна форма постлана с хартия за печене  поставете нарязаните звездички и върху тях пресипете бялото тесто.Загладете тестото.
Изпечете в нагряна фурна на 180 градуса.Да зачервяване при мен за 45минути.
Оставете кейка да се охлади и го полейте с разтопен бял шоколад.Декорирайте кейка със настърган бял шоколад или настъргани ядки.
А какво приготвих от изрезките,които ми останаха от кафевият блат  ще ви споделя в следваща публикация!







16 коментара:

  1. При Илияна от Щъркелово гнездо гледах подобен кекс и много ми хареса. Идеята, която даваш също ми допада.
    Прекрасен кекс! А докато четях си помислих - какво ли правиш с остатъка от тъмното тесто ? :) Чакам с интерес продължението! :)))
    Танче, поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили идеите са едни и същи със звездичка и при Илияна я има.Радвам се,че ти хареса и моето кексче.А за остатъка...ще има продължение :) :) :)Хубав и усмихнат ден ти желая Тили.

      Изтриване
  2. Много оригинална идея,Танче!
    Чудесно предложение подходящо за празниците!
    Благодаря за споделената рецепта!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Мире радвам се,че ти рецептата за кексчето.Поздрави и хубава вечер ти желая!

      Изтриване
  3. Гледам аз едно вкусно кексче във Феиса и се почудих как си напъхала звездичка амаааа видях хи хи хи.Супер кексче Таничка много ми хареса рецептичката.Апък изрезките...сигурно твоите са ги излапали без да се замислят.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха ха ха как сам ги напъхала звездите.Ами то като погледнеш направо си изглежда ,че са напъхани.Благодаря Ванче посмях се от сърце с твоите бисери.Много много целувки Ванюшка.

      Изтриване
  4. Танче добре ,че видях как се правят тези фигурки ,че все се чудех каква е процедурата.
    Страхотен кейк и много пухкам ми изглежда.
    Прекрасен след обяд ,прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То и аз се чудех като мярнах идеята за първи път.Ама вече знаем каква е процедурата.Радвам се,че ти харесва и кексчето.Прегръдки и хубава вечер ти желая Здравче.

      Изтриване
  5. Чудесен кекс е станал! Гледах го и смеденки, много интересно и красиво се получава:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина се получава много красиво.Може да се приложи в много варианти.

      Изтриване
  6. Точно се чудих как си направила звездичките. Много оригинално и красиво!

    ОтговорИзтриване
  7. Танче, много красиво ти се е получил разреза, благодаря ти и за постъпковите снимки! Много празничен кекс! Прекрасен! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е няма как без постъпкови снимки не става.:) :) :)Трудно щях да го обясня с думи .Много се радвам Катенце,че ти харесва кексчет.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...