ПРОДУКТИ
300/350гр.фасул/бял боб/
1глава лук
1морков
1малък стрък праз лук
1ч.л.червен пипер
1скилидка чесън
80гр.бекон
4с.л.доматено пюре или белени домати
от консерва
100/150гр. настърган кашкавал
олио
сол,пресен джоджен
и други подправки по избор подходящи за фасул
Измийте и накиснете фасула в студена вода за няколко часа,а най-добре за нощ.
Напълнете подходяща тенджера със студена вода и варете фасула за около 20минути.Изхвърлете водата в която е врял фасула и напълнете отново тенджерата със студена вода.По желание може да повторите процедурата с изхвърлянето на водата още веднъж. Оставете фасула да къкри,като добавите 1/2глава лук нарязан на ситно и 1морков нарязан на колелца.Варете до омекване на фасула.
Прехвърлете свареният фасул в огнеупорен съд с малка част от бульона.Не прекалявахте,целта е при сервиране,ястието да не е прекалено воднисто.
Нарежете бекона на лентички,запържете го в тиган без мазнина и го прибавете към фасула.
В нагрят тиган с 2с.л.олио или зехтин запържете нарязаните на ситно лук и праз лук.Прибавете нарязаната на ситно скилидка чесън.Добавете и чаена лъжичка червен пипер.Запържете за секунди и добавете доматено пюре или домати от консерва.Задушете сместа за кратко и я добавете в тавичката при фасула и бекона.
Разбъркайте ястието,посолете и ръсете с пресен джоджен и други подправки по избор.
По желание прибавете 1,2с.л.олио или зехтин.
Настържете кашкавал и запечете ястието на фурна за около 20/25минути на 200градуса или до зачервяване на кашкавала.
Сервирайте ястието в съда в който сте го приготвели,със подходяща салата.
Да ви е сладко!
В
него се съдържат на практика всички основни хранителни вещества,
необходими на организма, при това в удивително благоприятно съотношение.
- See more at:
http://tonus.bg/n/6664-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B1-%D0%B4%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B5.html#sthash.tTsS8bgk.dpuf
Според
диетолозите фасулът е една от най-балансираните храни, използвани от
човека. В него се съдържат на практика всички основни хранителни
вещества, необходими на организма, при това в удивително благоприятно
съотношение. - See more at:
http://tonus.bg/n/6664-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B1-%D0%B4%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B5.html#sthash.tTsS8bgk.dpuf
Според
диетолозите фасулът е една от най-балансираните храни, използвани от
човека. В него се съдържат на практика всички основни хранителни
вещества, необходими на организма, при това в удивително благоприятно
съотношение. - See more at:
http://tonus.bg/n/6664-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B1-%D0%B4%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B5.html#sthash.tTsS8bgk.dpufНяма да ви обождавам във хранителните,диетични качества на фасула
Как ми е познато това със замаскирането с цел поне да се опита... Моят човек е толкова капризен, че супер рядко да се реши да хапне нещо... Ама да ми е жив и здрав. И вие така, Танче! Пък фасулчето ти се е получило чудно! Страшно много ми харесва, наистина голяма вкусотия!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубава вечер! :)
Няма начин Гери,ще замаскирваме :) Такъв спец съм станала по замаскирването,че чак се учудвам някой път.Да са живи и здрави ако ядат, ядат ако не, много им здраве ...на сандвичи.:) А бобеца е много вкусен с кашкавал и определено ще се приготвя отново!Сърдечни поздрави Гери! Желая ти хубава вечер!
ОтговорИзтриванеDivno jelo Tania; mnogo volim pasulj, a ovako ga nisam probala praviti!
ОтговорИзтриванеJasna,щом обичаш фасул,ще ти допадне със сигурност тази рецепта.Поздрави!
ОтговорИзтриване