.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

сряда, 4 септември 2013 г.

ШОКОЛАДОВИ ТАРТАЛЕТИ С ОРЕХОВА ПЛЪНКА И ШОКОЛАДОВИ СЛАДКИ С ЛОКУМ

ПРОДУКТИ
100гр.шоколад
100гр.меко масло
3с.л.пудра захар
50мл.соево мляко
220гр.брашно
1ч.л.бакпулвер

За пълнеж1
локум
За пълнеж2
50гр.шоколад
1белтък
4с.л.пудра захар
100гр.орехи
50гр.шоколад за декориране

В купа разбийте 100гр.меко масло.Разтопете на водна баня 100гр.шоколад,леко охладете и го прибавете към разбитото масло.Към сместа добавете и 50мл.соево мляко.
****Ще се затрудните със смесването на млякото с маслено-шоколадовата смес, но това да не ви притеснява.При добавянето на брашното сместа,ще се хомогенизира.Соево мляко може да намерите във всички големи търговски вериги или магазини за здравословни храни.
Смесете брашното и бакпулвера и ги прибавете към тестото на 2,3пъти.
Омесете меко и гладко тесто.
   **Оформяне на сладки с локум
От тестото късайте топчета с големина,колкото малък орех.Сплескайте в дланта си топчето на питка и по-средата поставете парченце локум.Затворете и оформете с длани отново на топче.

Подредете в тавичка оформените сладки с локум.
По желание набучете по средата на всяка сладка парченце шоколад.
Изпечете сладките в нагряна фурна на 200гр.за около 13минути. Декорирайте сладките с разтопен шоколад.
**Оформяне на тарталети с орехова плънка и шоколад 12бр.
Тестото се приготвя по същият начин, описан по-горе.
Върху леко набрашнен плот разточете тестото на кора.С ринг изрежете кръгчета.Поставете всяко кръгче в силиконови форми за кексчета.Оформете с пръсти кошничките.
В купа разбийте 1белтък с 100/120гр.смлени орехи.
Във всяка тарталета поставете парченца шоколад и лъжичка от ореховата плънка.
Изпечете тарталетите в нагряна фурна на 200гр.за около 11/12минути.

Декорирайте сладките с разтопен шоколад.
Да ви е сладко!

12 коментара:

  1. Таничка, едни от най-големите вкусотии откривам винаги при теб. Ето го и поредното доказателство, неизчерпаем извор си. :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,благодаря за комплиментите миличка,много ме зарадваха.:):):)

      Изтриване
    2. Те са си напълно заслужени, казвам го искрено и от сърце. Прекрасна вечер, Танче! :)

      Изтриване
    3. Гери благодаря ти миличка.И аз за това се зарадвах много на комплиментите,защото знам,че са искрени.Прекрасна вечер ти желая и аз!:)

      Изтриване
  2. О, Танче, изглеждат вълшебно! Ще си купя най-накрая формички за тарталети :) Много апетитни си ги направила! Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Снежи.Честно да ти кажа хич не обичам формички за тарталети,кошмар ми е да работя с тях,и заплепват понякога и затова започнах да си ги правя в силиконови форми за кексчета по 6бр.Е има и много хубави тефлонови ама и цената им е хубава тук са 5евро за бройка.Тъй, че важното е резултата :)Хубава вечер ти желая Снежи!

      Изтриване
  3. Ах, Танче, какви красиви снимки си направила! Толкова прелестни и вкусни кошнички! Прегръщам те и ти пожелавам прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Таня, чудесни са новите ти предложения,
    а сладкишите ме очароваха: със смокини, пай с банани и шоколад, а сега нежни тарталети и сладки.
    Не мога да си избера, всички са много ефектни, ароматно и вкусно съчетани, с чудесни рецепти и красиви снимки.
    Поздрави, усмихнати и вдъхновени септемврийски дни Диана

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...