Малки маслени бисквитки с мус от бренди,сметана и портокал.
ПРОДУКТИ
За бисквитките
230гр.брашно
70гр.меко масло
60гр.захар
1жълтък
1яйце
1бакпувер
щипка сол
брашно за доомесване
и разточване
За мус с бренди
3жълтъка
130гр.захар
1ванилия
1с.л.портокалов сок
кората на 1/3портокал
400мл.бита сладкарска сметана
1с.л.бренди
2 и 1/2ч.л.желатин
Накиснете желатина в 2с.л.вода.Загрейте го на котлон или в микровълнова фурна без да завира.Разбийте жълтъците,захарта,ванилията и портокаловият сок на водна баня,като разбърквате непрекъснато.Махнете съда от котлона и продължете да разбърквате,докато кремът се охлади.Добавете към яйчената смес желатина,бренди и ситно настъргана портокалова кора.Прибавете на порции разбитата сметана и оставете крема да се охлади и стегне.
В купа пресейте брашното,бакпулвера и солта.Направете кладенче и в него сипете жълтъка,мекото масло и разбитото яйце с захарта.Замесете меко и гладко тесто.Направете го на топка и го завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за тридесет минути.Върху набрашнен плот разточете тестото с дебелина около 1см.С формичка изрежете кръгчета и внимателно ги прехвърлете в постлана с готварска хартия за печене.Може да си изрежете и по малки кръгчета.Те ще ви послужат за декорация да си направите тарталетките,като отворени мидички.Изпечете сладките в нагряна фурна на 200градуса до леко порозовяване.
Оставете бисквитките да се охладят и върху всяка шприцовайте от муса.
По средата шприцовайте сметана и забучете по черешка или някакъв плод.
От страни сложете от по малките кръгчета и мидичките ви са готови.
Приберете ги в хладилник за да се стегнат.
Остана ми от муса и реших да го шприцовам в две чашки.Напоих леко 8 бишкоти в разредено нес кафе,1ч.л.мед,1ч.л.бренди.
Във всяка чашка поставих по четири бишкоти и шприцовах крема.По средата за декорация малко сметана и една черешка.
ПРОДУКТИ
За бисквитките
230гр.брашно
70гр.меко масло
60гр.захар
1жълтък
1яйце
1бакпувер
щипка сол
брашно за доомесване
и разточване
За мус с бренди
3жълтъка
130гр.захар
1ванилия
1с.л.портокалов сок
кората на 1/3портокал
400мл.бита сладкарска сметана
1с.л.бренди
2 и 1/2ч.л.желатин
Накиснете желатина в 2с.л.вода.Загрейте го на котлон или в микровълнова фурна без да завира.Разбийте жълтъците,захарта,ванилията и портокаловият сок на водна баня,като разбърквате непрекъснато.Махнете съда от котлона и продължете да разбърквате,докато кремът се охлади.Добавете към яйчената смес желатина,бренди и ситно настъргана портокалова кора.Прибавете на порции разбитата сметана и оставете крема да се охлади и стегне.
В купа пресейте брашното,бакпулвера и солта.Направете кладенче и в него сипете жълтъка,мекото масло и разбитото яйце с захарта.Замесете меко и гладко тесто.Направете го на топка и го завийте го в стреч фолио и го приберете в хладилник за тридесет минути.Върху набрашнен плот разточете тестото с дебелина около 1см.С формичка изрежете кръгчета и внимателно ги прехвърлете в постлана с готварска хартия за печене.Може да си изрежете и по малки кръгчета.Те ще ви послужат за декорация да си направите тарталетките,като отворени мидички.Изпечете сладките в нагряна фурна на 200градуса до леко порозовяване.
Оставете бисквитките да се охладят и върху всяка шприцовайте от муса.
По средата шприцовайте сметана и забучете по черешка или някакъв плод.
От страни сложете от по малките кръгчета и мидичките ви са готови.
Приберете ги в хладилник за да се стегнат.
Остана ми от муса и реших да го шприцовам в две чашки.Напоих леко 8 бишкоти в разредено нес кафе,1ч.л.мед,1ч.л.бренди.
Във всяка чашка поставих по четири бишкоти и шприцовах крема.По средата за декорация малко сметана и една черешка.
Като ги гледам и ми се прияжда:)Много хубава рецепта а кремчето е невероятно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Ванче.Кремчето наистина е много вкусно и аз останах очарована.
ИзтриванеСтрахотни тарталетки. Кремът и на мен ми звучи много вкусно.:-))) Поздравления за рецептата!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!