.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 24 юни 2012 г.

ВИТИ БАНИЧКИ С КАШКАВАЛ И СУСАМ

Невероятно вкусни и ароматни закуски с плънка от настъргано студено масло,кашкавал и щипка шарена сол.С хрупкави препечени,намазани с кисело мляко и жълтък корички и с  мека,нежна и ароматна среда.С леко препечен кашкавал и нежно поръсени с сусам.
тестото с което направих тези чудесни закуски разделих на две.От половината тесто направих 4броя Вити невероятно вкусни банички с кашкавал и сусам,които изпълниха цялата къща с прекрасен аромат на прясно масло и препечен кашкавал.А от другата част на тестото направих тънки вити франзелки,намазани с масло и поръсени със семена.Хрупкави,ароматни и също много вкусни.Тази прекрасна рецепта е адаптирана от Айла.
ПРОДУКТИ
За тестото
700гр.брашно
500мл.топло прясно мляко
1/2ч.ч.олио
2яйца
1и1/2ч.л.сол
1и1/2с.л.захар
30гр.мая
брашно за доомесване и разточване

За плънката
200гр.кашкавал
60/80гр.масло
щипка шарена сол
60гр.масло масло за намазване
1,2с.л.кисело мляко
1жълтък
сусам и др.семена





От горе изброените продукти замесете меко тесто/да не лепне по ръцете.Оставете тестото да почине за около 15/20минути.
Ако искате да си направите и двата варианта на рецептата си разделете тестото на две части.
Едната част разделете на 4части и ги оформете на топчета.
Разточете всяко топче на тънка кора.Нарежете кората на тънки лентички по показаният начин.
В кута си настържете кашкавала с едро ренде и по същият начин си настържете бързичко и маслото.Разбъркайте плънката колкото е възможно поръсете щипка шарена сол и приберете плънката в хладилник.
Върху разточената и нарязана на лентички кора поръсете част от плънката.Започнете да навивате на руло от единият край диагонално.Полученото рулце навийте на охлювче.По същият начин си направете и другите три банички.Прехвърлете ги в постлана с готварска хартия тавичка.Оставете ги да починат за около 30минути.Намажете ги с разбит жълтък с 1 или 2 супени лъжици кисело мляко.Поръсете ги със сусам.
Изпечете баничките в нагряна фурна на 200градуса до златисто.

ВИТИ ХРУПКАВИ ФРАНЗЕЛКИ
Направете си тънките хрупкави франзелки,като разделите тестото на 5,6равни части.Разточете всяка част на тънка кора и ги нарежете по същият начин.Намажете корите с разтопено масло и ги навийте по същият начин диагонално.Прехвърлете много внимателно навитите кори в постлана с готварска хартия правоъгълна тава.Оставете ги да починат за около 30минути,намажете ги с жълтък и кисело мляко и ги поръсете със семена.Изпечете франзелките в нагряна фурна на 200градуса до златисто.


8 коментара:

  1. Таничка пак си се развихрила.Много апетитно изглеждат особенно навитичките с кашкавал и масълце...трябва да се опитат задължително.Поздрави мила ми вълшебнице:) :) :) :) :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хрупкави франзелки така вкусно звучи а изглеждат още по вкусни.

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета много ви благодаря за хубавите коментари,отново ме зарадвахте много приятно.Сърдечни поздрави и много много целувки за вас Ники и Невенка.

    ОтговорИзтриване
  4. Molto bello bello il tuo blog! E anche questa ricetta mi piace molto!
    Grazie di essere passata da me, ti seguo anch'io volentieri!
    ciao
    Annamaria

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна идея и чудесно изпълнение! Браво! Привет!:)
    iveteto3101

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотни банички!От както ги открих преди няколко години ги приготвям с голямо желание.Всеки път сполучливи!Днес отново се спрях на тях за закуска.Добавих в плънката и малко сирене,станаха много,много вкусни.Приготвяла съм и други вкусотии по ваши рецепти и всички сполучливи!Благодаря за чудесните идеи!-Илинка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илинка,много се радвам,че ви допадат моите рецептите.Благодаря ви за комплиментите.Желая ви много здраве,благоденствие и весели Коледни празници на вас и семейството ви!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...